Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ З ДИСЦИПЛІНИ ОРГАНІЗАЦІЯ ОБЛІКУ.doc
Скачиваний:
284
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
10.45 Mб
Скачать

Графік складання форм звітності

Форми звітності

Відповідальний

Строк складання

Звіт про власний капітал

Головний бухгалтер

До 1.02. 200.. р.

Звіт про фінансові ре­зультати

Заступник головного бухгалтера

До 1 02. 200.. р.

Баланс підприємства

Головний бухгалтер

Теж саме

Звіт про рух грошових коштів

Заступник головного бухгалтера

До 1 02. 200.. р.

Примітки до фінансової звітності

Теж саме

До 3 02. 200.. р.

Роботи зі складання річної звітності поділяються на два етапи: 1) складання пробних («попередніх» та «проміжних») форм звітнос­ті на 1.01. наступного за звітним року; 2) складання уточнених за матеріалами інвентаризації форм звітності. Форми звітності спо­чатку заповнюють простим олівцем, а потім, після перевірки узго­дженості показників між формами звітності, заповнюють кулько­вою ручкою.

Для затвердження форм звітності власниками (засновниками) підприємства необхідно забезпечити їх розмноження у кількості екземплярів, необхідних для ознайомлення з їх змістом усіх корис­тувачів.

Організація подання річної звітності включає: копіювання форм звітності у кількості екземплярів, необхідних для подання усім користувачам; формування пакету звітності та його пред­ставлення користувачам. На окремому аркуші складають перелік форм звітності, зазначають номер сторінки, на якій вони розта­шовані. Заповнені, підписані керівником і головним бухгалтером та затверджені власниками (засновниками) підприємства форми звітності брошурують та зшивають у спеціальні папки разом із пе­реліком. У терміни, визначені нормативними документами, звіт­ність подають користувачам.