Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Suchasni_dilovi_paperi.doc
Скачиваний:
81
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
1.49 Mб
Скачать

4. Відповідальність сторін

4.1. За невчасне надання звітних та прогнозуючих мате­ріалів (касових заявок) відповідно до вимог р. II п.5.5 цього договору та Інструкції НБУ № 4 від 20.06.95 "Про організацію роботи з готівкового обігу установами банків України" Клієнт сплачує Банку штраф у розмірі одного не­оподаткованого мінімуму.

4.2. За невчасне надання заявок-розрахунків для встанов­лення ліміту залишків грошових коштів у касі відповідно до вимог п. 5.3 цього договору та Інструкції НБУ № 4 від 20.06.95 "Про порядок роботи з готівкового обігу установа-д ми банків України" Клієнт сплачує Банку штраф у розмірі' десяти неоподаткованих мінімумів.

4.3. За неповідомлення Банку протягом п'яти днів після отримання витягу з рахунка про помилково зараховані на його рахунок суми згідно з Інструкцією НБУ № 7 від

02.08.96 "Про безготівкові розрахунки в господарському обігу України" Клієнт сплачує Банку за кожен день прост­рочення штраф у розмірі 0,2% неправильно зарахованої на рахунок неналежної йому суми.

5. "Форс-мажор"

5.1. Сторони звільняються від відповідальності за частко­ве або повне невиконання будь-якого з положень цього до­говору, якщо це невиконання стало наслідком причин, що перебувають поза сферою контролю невиконуючої сторони. Такі причини включають: стихійне лихо, екстремальні по-годні умови, пожежі, війни, страйки, військові дії, громадське безладдя і таке інше (далі "форс-мажор"), але не обмежу­ються ними. Період звільнення від відповідальності почи­нається з моменту оголошення невиконуючою стороною "форс-мажору" і закінчується чи закінчився б, якщо невико-нуюча сторона вжила б заходів, які вона і справді могла вжити для виходу з "форс-мажору". "Форс-мажор" автома­тично продовжує термін виконання зобов'язань на весь період його дії та ліквідації наслідків.

Про настання "форс-мажорних" обставин сторони мають інформувати одна одну невідкладно. Якщо ці обставини триватимуть більше ніж шість місяців, то кожна із сторін матиме право відмовитися від подальшого виконання зобов'язань за цим договором, у такому разі жодна із сторін не матиме права на відшкодування іншою стороною можли­вих збитків.

6. Порядок зміни, розірвання договору та закриття рахунка

6.1. Будь-які зміни та доповнення до договору, за винят­ком змін тарифів (п.2.5), вносяться шляхом підпису сторона­ми додаткових угод, які є невід'ємною частиною цього договору.

6.2. Цей договір може бути розірваний з ініціативи кожної з сторін з обов'язковим письмовим повідомленням другої сторони за ЗО календарних днів до передбаченої дати розірвання.

У разі неотримання письмових заперечень на таке повідом­лення протягом зазначеного терміну договір вважається розірваним за мовчазною згодою.

6.3. Якщо протягом шести місяців з дня відкриття рахунка або протягом шести місяців з дати останньої операції клієнтом не здійснюються операції, Банк має право поруши­ти питання про закриття рахунка та розірвання договору.

6.4. Залишок коштів, що перебувають на розрахунковому рахунку Клієнта, у разі припинення дії договору або його до­строкового розірвання перераховується Банком на інший ра­хунок за заявою Клієнта.

Якщо в заяві Клієнта не зазначено, куди слід перераховувати залишок коштів, вони перераховуються на відповідний раху­нок Банку. Залишок коштів Клієнта на цьому рахунку перебуває протягом трьох років. У разі Неповернення коштів Клієнту у цей термін, вони перераховуються в бюджет держави.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]