Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Доповідь ФСЗК.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
174.08 Кб
Скачать

Список використаної літератури

  1. А.М. Ковалева, Финансы, М., Финансы и статистика, 2003.

  2. В.М. Родионова, Финансы, М., Финансы и статистика, 1995

  3. www.nbuv.gov.ua/portal/Soc_Gum/freu/2009_19/64_1. pdf

  4. Т. Ткаченко - Порівняльний аналіз податкового навантаження в країнах з розвиненою економікою

  5. www.readbookz.com/books/115.html Податкова система - Золотько

  6. Фінанси капіталістичних країн - Б.Г. Болдырева

Додаток 1

Сполучені Штати Америки, також США (англ. United States of America, USA) — держава в Північній Америці.

Складається з 50 штатів: Аляски, Гаваїв і 48 штатів на території між Атлантичним і Тихим океанами і між Канадою і Мексикою.

Крім того, виділено федеральний (столичний) округ Колумбія. Володіння США: Віргінські острови у Вест-Індії, Східне Самоа, Гуам та інші острови в Океанії. Столиця — місто Вашингтон.

Площа країни 9 826 675 км2. Населення 309 134 000 осіб (оцінка 2010 року). Офіційна мова — англійська (де-факто), юридично офіційної мови немає. Грошова одиниця —долар США.

США — федеративна конституційна республіка, в якій владні повноваження розподіляються між федеральним урядом і урядами 50 штатів. Кожен із 50 штатів має свою конституцію, систему органів влади і управління. Виконавча, законодавча і судова влада представлені відповідно Президентом, Конгресом і Верховним Судом.

США — високорозвинена постідустріальна країна; держава-гігант, провідна економічна і військова держава світу; займає 3-є місце в світі за площею і чисельністю населення. США володіють другим за сукупною потужністю ядерним потенціалом на Землі. США мають високорозвинену і диверсифіковану промисловість, основними галузями якої є загальне, транспортне і електротехнічне машинобудування, видобуток корисних копалин, хімічна та харчова промисловість, виробництво металовиробів.

За даними Index of Economic Freedom: ВВП (1999) — $ 8500 млрд. Темп зростання ВВП (1999) — 4%. ВВП на душу населення (1999) — $ 31201. Прямі іноземні інвестиції (1999) — $ 119 млрд.

Станом на 2009 рік: ВВП складав $14.256 трлн, ВВП номінальний на душу населення — $46,381. Індекс розвитку людського потенціалу станом на 2010 рік має коефіцієнт 0.902, це дуже високий показник, за яким країна посідає 4 місце в світі.

Імпорт (1999) — головним чином електронні компоненти, побутова електроніка і комп'ютери — $1100 млрд. (головним чином Канада — 19,2%; Японія —12,0%; Мексика —10,0%; Китай —8,0%; Німеччина —5,4%).

Експорт (1999) — головним чином машини, обладнання (промислове, електронне і телекомунікаційне обладнання, літаки, автомобілі, військова техніка), мінеральна сировина (кам'яне вугілля, природний газ,нафтопродукти, хімікати) і продукція сільського господарства (м'ясо й м'ясні продукти, кукурудза, соєві боби) — $ 905 млрд. (головним чином Канада —23,0%; Мексика —12,0%; Японія —8,3%; Великобританія — 5,5%; Німеччина — 5,4%). Також США експортують кіно- і фармацевтичні препарати.

Додаток 2

Нью-Йоркська фондова біржа

NYSE (New York Stock Exchange)

Нью-Йоркська фондова біржа – головна фондова біржа США, найбільша в світі. Символ фінансової потужності США і фінансової індустрії взагалі. На біржі обчислюється всесвітньо знаменитий індекс Доу-Джонса для акцій промислових компаній, а також індекс NYSE Composite.

Нью-Йоркська фондова біржа сформована 17 травня 1792 року, коли 24 нью-йоркських брокери, що працювали з фінансовими інструментами і укладали угоди, як і їхні лондонські колеги, в кав'ярнях (найпопулярніша кав'ярня «Тонтин»), підписали «Угоду під платаном» (Buttonwood Agreement) про заснування Нью-йоркської фондової біржі.

З 1975 року Нью-Йоркська фондова біржа стала некомерційною корпорацією, що належить своїм 1366 індивідуальним членам (це число постійним з 1953 року). Місця членів можуть продаватися, ціна одного місця зараз досягає до 3 мільйонів доларів США.

На початку березня 2006 року Нью-Йоркська фондова біржа закінчила злиття з електронною біржею Archipelago Holdings і вперше за свою історію запропонувала акції інвесторам. Торги акцій NYSE Group проходять на самій біржі.

На початку червня 2006 року було оголошено про майбутнє об'єднання Нью-Йоркської фондової біржі з європейською фондовою біржею Euronext. Це об'єднання відбулося 4 квітня 2007 року.

Членство на біржі

До 1817 року на Нью-Йоркській Фондовій Біржі проводилися операції з акціями 30 компаній. Кожен день голова ради директорів оприлюднював весь список вторгованих акцій.

З відкриттям торгів брокери виставляли ціни на купівлю і на продаж акцій з особистих, суворо кожному відведених, місць в операційному залі біржі. На нинішній день більша частина з 1366 місць знаходиться у власності у великих фінансових фірм і фахівців.

Фахівці виконують чотири основні функції:

1. Аукціонер. На початку торгової сесії фахівець оприлюднить ринкові ціни по кожній вторганій ним акції. Вони утворені на співвідношенні попиту та пропозиції. Протягом дня спеціаліст накопичує заявки на купівлю та продаж акцій, діючи як аукціонер.

2. Агент. Спеціаліст здійснює всі заявки, які прибули через електронні системи та заявки, що потрапили від брокерів.

3. Спостерігач. Спеціаліст стежить за тим, щоб торгівля по акціях проходила гладко, без грубих коливань цін.

4. Дилер. Якщо ордерів на покупку значно більше, ніж ордерів на продаж, або навпаки, фахівець може вступити в торги, застосовуючи гроші або акції власної компанії. Він купує або продає проти тренда доти, поки попит і пропозиція не збалансуються.

19