Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вступ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
1.05 Mб
Скачать

Висновок

Професія бухгалтера складна і в деякій мірі навіть небезпечна. У нашій державі налічується близько півмільйона бухгалтерів. В умовах ринкової економіки роль та самостійність представників цієї професії надзвичайно зросли, але разом з тим підвищилась і їх відповідальність. Адже ціна помилки, якої може допуститися бухгалтер, велика і тягне за собою для підприємства відчутні штрафні санкції.

Теорія обліку виконує два основні завдання:

  • формує комплексний науковий підхід до аналізу господарських явищ та відображення їх в обліку;

- поєднує одержані теоретичні знання з практичними навиками та вміннями в обліковій сфері.

Завершення переходу бухгалтерського обліку в Україні на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку вимагає перегляду старих підходів до формування облікової інфор­мації також і в окремих галузях економіки, що були властиві їй у перші роки становлення Української держави. Нам потрібно залишити стереотипи в минулому і йти в ногу з часом, намагатися вивести українську економіку на міжнародні стандарти.

Курсова робота дає впевненість у важливості і складності ведення обліку на підприємствах. Зрозуміло, що спеціаліст, який організовує і веде облік, повинен знати, що немає жодного питання, яке б немало облікових наслідків і завжди сумніватися в правильності облікових даних.

Пройшовши курс бухгалтерського обліку ми здобули мінімальні знання з теорії обліку господарських засобів. Ми не можемо вільно себе почувати серед великої кількості бухгалтерів, але елементарні знання все ж таки отримали.

Використана література

  1. В.В. Сопко «Бухгалтерський облік» Навчальний посібник. Затверджено міністерством освіти і науки України. Київ 2000

  2. Т.А. Бутинець, Л.В. Чижевська, С.Л. Береза «Бухгалтерський облік». За редакцією Ф.Ф Бутинець. Рекомендовано міністерством освіти і науки України. Житомир ПП. «Рута» 2000.

  3. Сахарцеві І.І. «Основи складання бухгалтерської звітності за вимогами національних стандартів» Рекомендовано міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів. Київ «Кондор» 2003.

  4. Кужельний М.В., Лінник В.Г. Теорія бухгалтер­ського обліку: Підручник. — К.: КНЕУ, 2001.

  5. План рахунків бухгалтерського обліку: Затв. наказом Головного управлін­ня державного казначейства України Міністерства фінансів України від 10 грудня 1999 р. № 114 і зареєст­ровано Міністерством юстиції України 20 грудня 1999 р.,№ 890/4183. — К., 1999.

  6. Журнал «Все про бухгалтерський облік» №89 за 2006рік.