Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка3.doc
Скачиваний:
320
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
548.35 Кб
Скачать

8 Підготовка озброєння та обладнання до бойового використання

8.1 Підготовка гармати до стрільби і маршу

8.1.1 гармати до стрільби і маршу.АННЯ ДО БОЙОВОГО ВИКОРИСТАННЯ0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000Огляд гаубиці і перевірка роботи механізмів.

Гаубиці, що перебувають на озброєнні у військах, повинні утримуватися в по­вній справності і готовності до негайного бойового використання.

Підготовка гаубиці до стрільби проводиться під керівництвом командира вог­невого взводу і складаються з загального огляду гаубиці, перевірки роботи механізмів, ПВП, прицільних пристосувань.

Варто розуміти, що навіть невеличкі несправності не усунуті своєчасно, можуть спричинити за собою серйозні ушкодження.

Заходи безпеки. При перекладі гаубиці в бойове

положення і назад

Всі операції по переводу гаубиці з похідного положення в бойове і назад вико­нувати у встановленій послідовності з можливим сполученням суміжних операцій.

Категорично забороняється опускати гаубицю на домкраті до повного розведен­ня станин, а також витягати забивні сошники з ґрунту за допомогою домкрата.

Зняття шворневої балки зі зчіпного пристрою тягача робити за поручні силами розрахунку.

- Площадка під плато домкрата повинна бути вирівняна і розчищена від снігу, каме­нів і нерівностей.

- Забороняється робити які-небудь дії з гаубицею, не передбачені при перекладі гау­биці в бойове положення і назад.

- Категорично забороняється:

- працювати механізмами наведення при положенні гаубиці на домкраті (щоб уник­нути перекидання гаубиці і поломки домкрата);

- підйом гаубиці домкратом, якщо ствол не встановлений уздовж нерухомої станини;

- підйом гаубиці домкратом, якщо рукоятка механізму переключення черв'яка знахо­диться в похідному положенні;

- опускання коліс при розведених станинах і піднятому на будь-який кут узвишшя стволі.

- Розведення і зведення станин робити одночасно, дотримуючи їх за поручні до уста­новки на чи стопори відповідно до повного зведення. Забороняється розводити ста­нини при положенні нерухомої станини на під хоботовому ковзанці.

- Підйом коліс здійснювати силами розрахунку, одночасно повертаючи вісь ходу ру­кояткою механізму підйому коліс і піднімаючи колеса за ручки кривошипів; вільні номери розрахунку не повинні знаходитися в зоні підйому коліс. Підйом і опускання коліс робити плавно без різких ударів обмежників рукоятки об палець верхнього вер­стата.

- Підйом гаубиці на домкраті робити двома рукоятками, обертаючи їх по ходу годин­ної стрілки. На початку підйому переконатися в надійності роботи гальма правої рукоятки домкрата, для чого опустити піддон на ґрунт і підняти гаубицю домкратом, повернувши праву рукоятку на два-три оборотів.

- Якщо в цьому положенні гальмо не гальмує праву рукоятку, опустити гаубицю на ґрунт і, утримуючи ліву рукоятку, повернути праву по ходу годинної стрілки з додат­ком зусилля до вибору вільного ходу (1/2—1 оборот). Наприкінці підйому гаубиці на домкраті щоб уникнути мимовільного опускання її, перш ніж відпустити рукоятки, необхідно включити гальмо правої рукоятки (притримуючи ліву рукоятку, праву по­вернути вправо до упору).

- Опускання гаубиці робити однією правою рукояткою, обертаючи її проти ходу го­динної стрілки.

- Коли гаубиця піднята на домкраті, не слід знаходитися в зоні обертання рукояток домкрата, тому що від випадкового поштовху в праву рукоятку може відбутися роз­гальмовування її й опускання гаубиці під власною вагою.

Забороняється опускати колеса з бойового положення в похідне при недостатньому тиску в механізмі, що врівноважує, на що може указувати велике зусилля на махови­ку піднімального механізму при доданні стволу кута узвишшя.

- У похідному положенні забороняється піднімати ствол на кут узвишшя більш 30°.

- При перекладі рукоятки поворотного механізму з похідного положення в бойове і назад щоб уникнути ушкодження руки об важіль випливає на кулю рукоятки натис­кати рукою зверху.

- При роботі гідравлічним домкратом пробки в пакетах повинні бути завжди загвин­чені.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]