Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломна.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
417.51 Кб
Скачать

1.6 Впускні колектори

Впускні колектори служать для подачі повітря від компресора в циліндри дизеля. Для більш рівномірного розподілу повітря колектори правого і лівого моноблоків з'єднані дюрітових шлангами. Колектор виготовлений з листової сталі і складається з труби, до якої приварені дванадцять патрубків, по два на кожен циліндр. Кожна пара патрубків має загальний фланець для кріплення колектора (шпильками) до фланців головки моноблока. Між фланцями колектора і фланцями моноблока встановлені паронітові прокладки. Дюрітових шланг 4 стягнуть трьома хомутами 1, середній з яких призначений для розвантаження шланга від тиску повітря. На кожному впускному колекторі приварені шість бонок - по одній проти кожного циліндра. Наскрізні різьбові отвори в Бонк призначені для заливання масла при консервації дизеля. Різьбові отвори бонок закриваються пробками 3.

Впускні колектори

1.7 Розбирання та дефектація

Всі дюритові з'єднання (шланги, хомути і пробки) знімають з колекторів. Дюритові шланги при ремонті дизеля рекомендується замінити новими, інші деталі очистити і направити на дефектацию.

Перед дефектації впускних колекторів необхідно встановити причину, за якою вони були направлені для ремонту.

Потім визначають придатність колекторів до подальшої експлуатації, а також обсяг і характер ремонтних робіт. Герметичність перевіряють обпресуванням водою, температура якої повинна бути 70-80 ° С, а тиск 3 кг / див? (Протягом 5 хв). Течі і запотівання не допускаються.

1.8 Ремонт та збирання

Тріщини на впускних колекторах заварюють газовим зварюванням. При цьому необхідно забезпечити безперервний шов постійного перетину, не допускаючи пріжогов і шлакових включень. Після зварювання шов зачищають металевою щіткою, вм'ятини дозволяється усувати дерев'яним молотком.

Після редагування перевіряють на макеті збіг отворів фланців впускного колектора зі шпильками на голівці моноблока. Прилягання фланців колекторів перевіряється на плиті за допомогою щупа. Загальний прогин колектора допускається до 0,3 мм, а місцеве непрілеганія фланців - не більше 0,25 мм. Після ремонту колектор обпресовують.

При складанні в усі різьбові отвори бонок ставлять пробки 3. Дюритові шланги 4 і хомути / на колектори встановлюють при монтажі колекторів на дизелі.

1.9 Випускні колектори

За випускним колекторам дизеля М756 відпрацьовані гази з циліндрів дизеля надходять в газову турбіну турбокомпресора.

На цьому дизелі встановлено два лівих і два правих колектора, кожен з яких об'єднує випуск відпрацьованих газів з трьох циліндрів. Випускний колектор першої групи циліндрів 9, колектор другої групи циліндрів 4 відлиті з алюмінієвого сплаву і мають подвійні стінки, що утворюють водяні порожнини, по яких циркулює охолоджуюча вода.

Випускний колектор другої групи циліндрів має екранує трубу 3, направляючий патрубок 1 і патрубок 5, перепускає відпрацьовані гази в верхній канал колектора першої групи циліндрів. два газових каналу, екранованих жароміцними трубами 12 і 13. З боку колектора другої групи циліндрів газовий канал 1 -, 2 -, 3-го циліндрів закрито напрямних патрубком 14. Для компенсації теплового розширення впускної системи і забезпечення ущільнення газових каналів у місці з'єднання нижнього коліна з верхнім стоять чотири ущільнювальних кільця 27. Зовні з'єднання закрито дюрітових шлангом 24 з двома хомутами 25. Перепускні стакани 28 зменшують перетікання газу між каналами.

Випускні колектори

Вихідна з головки моноблока вода по трубі 16 надходить у водяну-порожнину колектора другої групи циліндрів 4, звідки по двох перепускним патрубкам 7 у водяну порожнину колектора першої групи циліндрів 9, а потім по трубі 10 у водяну порожнину верхнього коліна 26. З верхнього коліна в нижнє вода надходить по патрубкам 18 і відводиться з нижнього коліна по трубі 30 у середній корпус газової турбіни. З випускної системи вона зливається через зливні краники 29, а повітря при заповненні системи водою випускається через кран 20. На неохолоджувані патрубки турбіни встановлені екрани 23 для оберігання дюрітових шлангів випускних колін від впливу високої температури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]