Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломна.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
417.51 Кб
Скачать

1.10 Розбирання та дефектація

З корпусів випускних колекторів, колін верхнього і нижнього знімають всі патрубки, кришки, фланці і спускні краники, а з газової порожнини виймають екранують труби з напра1вляющімі пат рубками і кільця ущільнювачів. Деталі після розбирання очищають і направляють на дефектацию. Колектори отпаривают у ванні з 20%-ним розчином кальцинованої соди при температурі 80-90 ° С протягом однієї години. Розпушений нагар зчищають щіткою або йоржиком, промивають проточною водою внутрішню і водяну порожнини, обдувають стисненим повітрям, промивають бензином і протирають серветками.

При дефектації деталей і вузлів випускної системи необхідно встановити причину, за якою вони були направлені для ремонту. Ретельно оглянувши всі деталі і вузли, визначають їх придатність до подальшої експлуатації, а також обсяг і характер робіт з ремонту. Внутрішні водяні порожнини перевіряють на герметичність обпресуванням при температурі води 70 - 80 ° С і тиску 4 кг / див * протягом 5 хв. Течі і запотівання не допускаються.

1.11 Ремонт та збирання

Колектори випускної системи дозволяється заварювати. Зварювальні шви ретельно зачищають врівень з основним металом, приділяючи особливу увагу внутрішнім порожнинам. На привалочних площинах випускних колекторів глибокі ризики і забоіни усувають шабровкой. Прилягання фланців колекторів перевіряють на плиті щупом. Допускається загальний прогин колектора до 0,3 мм, а місцеве непрілеганія фланців - не більше 0,25 мм. Шпильки із зірваним різьбленням замінюють, забезпечивши тугу посадку їх.

При установці в колектори екранують труб виступаючі кромки патрубків колекторів запиливают. Особливо ретельно кріплять екранують труби 3, 12 і 13, напрямні патрубків 1 і 14 перепускний труби Щоб забезпечити герметичність стиків між колекторами першої та другої груп циліндрів, при складанні, попередньо змастивши поверхні стику і прокладку 6 клеєм ГЕН-150В, щільно обжимают стик колекторів і затягують на шпильках гайки до відмови.

2. Промивання секцій холодильника

У процесі. Експлуатації тепловоза секції холодильника забруднюються, в результаті чого різко знижується тепловіддача від води (у водяних секціях) і масла (в масляних секціях) до повітря. Забруднені секції виявляють по погіршення охолодження води та масла (виявляють по термометрам) і за різницею температур між окремими секціями (визначають на дотик).

Для промивки забруднених секцій необхідно зняти секції, промити водяні секції водою (температура води не нижче 90 ° С, тиск не більше 4 кгс/см2) з боку нижнього (поміченого) колектора. При промиванні масляних секцій застосовують водний розчин, що складається з 1% рідкого скла, 1% кальцинованої соди, 1% мила і 0,1% хромпика. Після промивання зазначеним розчином секції обов'язково промити гарячою водою протягом 5 хв. Потім промити секції зовні.

Промиті секції продути стисненим повітрям, ретельно оглянути і перевірити якість промивки на спеціальному стенді. Час стікання води від верхнього до нижнього рівня за ризиками на водомірному склі не повинно перевищувати 43 с. Якщо за вказаний час вода з секції НЕ стече, то її слід очистити і промити вдруге. При цьому водяні секції заповнити 5-процентним розчином соляної кислоти, нагрітим до температури 60 ° С. Для зменшення дії кислоти на метал до розчину слід додати 5% столярного клею від загального вагової кількості введеної в розчин соляної кислоти. Після припинення спінювання, але не більше ніж. через 15 хв з моменту початку заливки розчину в водяні секції вилити розчин і ретельно промити секції спочатку гарячою (температура 70 ° С), а потім холодною водою. Після цього необхідно просушити секції, продуваючи через них сухий стиснене повітря.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]