Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломна.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
417.51 Кб
Скачать

4. Приймання в ремонт

Вступник в поточний ремонт тепловоз приймає майстер комплексної бригади. Здає, як правило, прибула локомотивна бригада. У разі очікування ремонту тепловоз ставить в ремонт екіпірувальних бригада. Майстер комплексної бригади контролює наявність, комплектність і правильність попереднього оформлення ремонтно-технічної документації. До неї належать:

технічний паспорт тепловоза (форма ТУ-9Т) в комплекті з паспортами на дизель, генератор, тягові електродвигуни, колісні пари, компресор, головні гальмівні резервуари та інші основні взаємозамінні агрегати У паспортах повинні бути відображені всі технічні дані, види та обсяги вироблених ремонтів, пробіги (за основними агрегатам) від споруди і від ремонту, модернізації, дані про зміну і обмірюваннях відповідальних деталей при ремонтах. При знеособлюванні агрегатів у процесі ремонту тепловозів паспорта змінюваних агрегатів перекладають з паспорта одного тепловоза в іншій;

журнал технічного стану локомотива (форма ТУ-152) з обов'язковим записом прибулого машиніста про технічний стан тепловоза безпосередньо перед надходженням в ремонт;

книга реєстрації ремонтів (форма ТУ-27);

книга запису ремонту (форма ТУ-28) з попереднім записом майбутнього вигляду і наднормативного обсягу ремонту, зробленої старшим майстром. При постановці на технічне обслуговування ТО-3 та поточний ремонт ТР-1 ця запис робиться за 24-48 год до постановки тепловоза в ремонт, а попередній перелік робіт, який треба виконати на поточному ремонті ПР-3, записують до книги на останньому поточному ремонті ТР-2;

попередня опис стану локомотивів (форма ТУ -23 та акти перевірки технічного стану тепловоза (форма ТУ-25) у разі прибуття тепловоза з іншого депо.

Технічний стан тепловоза перевіряють безпосередньо перед ремонтом при працюючому, а потім при непрацюючому дизелі. Контролюють наявність пломб, роботу (на слух) всіх деталей і агрегатів дизеля, допоміжного обладнання, електричних машин і агрегатів, параметри води, масла, палива, повітря по приладах. У процесі контролю враховують зауваження прибула локомотивної бригади і запису, раніше зроблені бригадами в журналі технічного стану тепловоза під час експлуатації, використовують методи технічної діагностики. За результатами вхідного технічного контролю тепловоза майстер комплексної бригади робить необхідні уточнення та доповнення в книзі ремонту.

Остаточний обсяг майбутнього ремонту визначають після розбирання тепловоза по фактичному стану його деталей з урахуванням вимог правил поточного ремонту та іншої нормативно-технічної документації. Всі виконані роботи в процесі ремонту реєструє майстер в книзі ремонтів з розписом виконавців.

Перед постановкою тепловоза в стійло технічного обслуговування ТО-3 тепловоз повністю екіпірують. Перед початком ремонтних робіт дизель повинен бути зупинений, рубильник акумуляторної батареї відключений і прийняті всі необхідні заходи, що запобігають випадковий пуск дизеля під час робіт. При цьому забороняється використання акумуляторної батареї для провороту валів дизеля, освітлення і пр.

При постановці тепловоза на поточний ремонт ТР-3 готують його до розбирання. Зливають паливо, масло, воду,

видаляють пісок, тепловоз розчіплюватися на секції. У всіх випадках інструмент та інвентар здають черговому

працівникові інструментального відділення депо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]