Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
уголовно-исполнительное право.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
660.99 Кб
Скачать

Тема 5. Звільнення від відбування покарань, нагляд і контроль за особами, звільненими від їх відбування.

Опорні поняття до теми 5: звільнення від відбування покарання з випробуванням, умовно-дострокове звільнення від відбуття покарання, адміністративний нагляд за особами, звільненими від відбування покарання, громадський контроль за особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, кримінально-виконавчий контроль за особами, звільненими від відбування покарання з випробуванням.

Підстави звільнення від відбування покарання. Порядок припинення відбування покарання. Порядок дострокового звільнення від відбування покарання. Оформлення документів про звільнення.

Порядок застосування та виконання актів про амністію та помилування. Порядок умовно-дострокового звільнення від відбуття покарання та виконання актів про заміну покарання більш м’яким. Порядок звільнення від покарання внаслідок хвороби.

Звільнення від відбування покарання з випробуванням та порядок його застосування. Підстави та порядок застосування звільнення від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до семи років.

Особливості порядку звільнення від відбування покарання у зв’язку із зупиненням виконання вироку; відновленням справи у зв’язку із знову виявленими обставинами; скасуванням вироку та закриттям кримінальної справи у порядку нагляду; закінченням строків давності виконання обвинувального вироку; усуненням караності за діяння, за яке особа була засуджена.

Надання допомоги особам, звільненим з місць обмеження та позбавлення волі. Правовий статус осіб, які відбули покарання.

Адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі. Категорії осіб, до яких він застосовується. Зміст правил адміністративного нагляду та відповідальність за їх порушення.

Здійснення громадського контролю за особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання. Здійснення контролю за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, та індивідуально-профілактична робота з ними. Обов’язки звільнених з випробуванням і функції кримінально-виконавчої інспекції. Відповідальність осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням. Особливості здійснення контролю за звільненими з випробуванням вагітними жінками та жінками, які мають дітей віком до семи років.

Розподіл балів, що присвоюються особам, які навчаються

А (відмінно)

90–100

видатна робота з мінімальними помилками, глибоке й повне засвоєння програмного матеріалу

В (добре)

83–89

Якість роботи вища за середній стандарт, але з деякими поширеними помилками

С (добре)

75–82

у цілому хороша робота, але з помітними помилками

D (задовільно)

68–74

пристойно, але зі значними помилками

E (задовільно)

60–67

задовольняє мінімальні вимоги

FX (незадовільно)

25–59

незадовільно з можливістю повторного складання

F (незадовільно)

0–24

незадовільно з обов’язковим повторним курсом

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]