Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копія мет.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
621.06 Кб
Скачать

4.Взаємодія та обмін інформацією між органами дку, органами дпу, дмсу та іншими фінансовими органами.

Порядок взаємодії ДКУ та органами ДПСУ в процесі виконання Державного та місцевих бюджетів за доходами затверджено наказом ДКУ та ДПАУ у 2002 році.

Для забезпечення повноти надходжень платежів до бюджетів органи державної податкової служби до 1 грудня кожного року подають відповідним управлінням ДКУ в електронному вигляді списки складу платників податків, які перебувають на податковому обліку в кожному районі (місті), за:

  • юридичними особами та їх філіями;

  • фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності (за відповідним запитом органу державного казначейства).

ДКУ (центральний рівень) та ДПА проводять звірки надходжень платежів до ДБУ та місцевих бюджетів. ДКУ щоденно після отримання звітів про виконання Державного бюджету за доходами від управлінь ДК в містах областях, районах до 13 години формує та передає ДПАУ:

  • відомості про зарахування та повернення коштів з аналітичних рахунків за доходами ДБ (центральний рівень) у вигляді електронних документів;

  • звіти про виконання Державного та місцевих бюджетів за доходами в розрізі областей.

При помилковому та / або надміру сплачених коштів, підлягають поверненню з бюджету:

  • надміру сплачені податки, збори (обов’язкові платежі);

  • помилково сплачені податки, збори (зкові платжів).

Повернення помилково або надміру сплачених податків, зборів, здійснюється суто на підставі заяви платника податку, яка може бути подана не пізніше 1095 дня, наступного за днем виникнення такої переплати. Заява подається до органу державної ПСУ за місцем перебування на податковому обліку. Обов’язковим реквізитом заяви є напрями зарахування коштів, що повертаються як помилково та / або надміру сплачені:

  • на поточний рахунок платника податку в установі банку;

  • на погашення податкового зобов’язання з інших податків, зборів,

  • шляхом оформлення чека на одержання готівки в разі відсутності у платника податку рахунку в банку.

На підставі висновків податкової служби органи ДКУ протягом 5 днів здійснюють повернення цих грошей.

Повернення коштів готівкою фізичним особам, здійснюється органами ДКУ:

  • з відповідних рахунків, відкритих органами ДКУ в установах банку (через пред’явлення чеку, виписаного на ім.’я фіз..особи),

  • з рахунків установ банків,

  • поштовим переказом.

Протягом 5 днів ДКУ повідомляє ДПАУ про перерахування цих коштів платникам податків. Усі витрати при поверненні коштів здійснюються за рахунок бюджету, до якого зараховується цей податок.

Органи ДКУ перевіряє правильність оформлення всіх документів, готує платіжне доручення на повернення коштів фізичним особам готівкою та за умови наявності коштів, необхідних для здійснення повернення, не пізніше 5 днів від дати отримання Реєстру здійснює перерахування коштів.

Взаємодія та обмін інформацією між органами ДКУ, органами ДПА, ДМСУ та фінансовими органами сприяє повному та своєчасному зарахуванню доходів до бюджету.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]