Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit.doc
Скачиваний:
300
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
505.86 Кб
Скачать

8.Характеристика посадової інструкції фахівця з соціальної роботи, документатора

Інструкція складається з 5 пунктів:

1. Загальні положення (кому підпорядковується, якими документами керується в своїй діяльності).

2. Завдання, обов’язки та повноваження: організовує та проводить соціальний супровід сімей, організовує соціокультурні заходи для клієнтів служби, проводити психологічні консультування та ін.

3. Права (представляє інтереси клієнтів).

4. Повинен знати: Конституцію України, форми і методи роботи з клієнтом, правила ділового етикету, порядок ведення документації згідно номенклатури справ тощо.

5. Відповідальність: невчасне, неякісне виконання завдань та доручень, недбале зберігання документів, нецільове та неефективне використання матеріальних цінностей.

Штатний розклад.

Штатний розклад — форма звітності юридичної особи, організаційно-розпорядливий документ, що відображує структуру компанії, чисельність відділів, співробітників, а також розмір їх заробітної плати. Крім того, воно включає також облік всіх можливих додаткових виплат співробітникам — премій, компенсацій і так далі залежно від посади.

Положення організації

Поло́ження — кодифікований нормативно-правовий акт, що визначає основні правила організації та діяльності державних органів, структурних підрозділів органу, а також установ, організацій і підприємств (філій), що їм підпорядковуються, тимчасово створюваних комісій, груп, бюро і т.п.

9.Соціальний проект «Соціально-психологічна робота з демобілізованими учасниками антитерористичної операції та їх сім’ями».

Соціальний проект — це сукупність документів, що в них викладено цілі, засоби й етапи реалізації передбаченої програми соціальних змін. Дієвість соціального проектування залежить як від його методів, так і від урахування в ньому економічних проблем та екологічних вимог регіону, майбутніх змін у техніці й технології тощо. В основі соціального управління, лежить необхідність навчитися виявляти «непрямі», більш віддалені в часі суспільні наслідки людської діяльності, а отже, отримувати «можливість підпорядковувати людському опануванню і регулюванню також і ці наслідки».

Відповідно до внесених змін до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2011-2015 роки», які були затверджені сесією Київської міської ради 04 березня 2015 року додатково виділено кошти на проведення комплексної соціально-психологічної роботи з демобілізованими учасниками антитерористичної операції та їх сім’ями, а також родинами загиблих учасників антитерористичної операції, які постійно проживають у Деснянському районі м. Києва, а саме: проведення соціального інспектування таких сімей з метою вивчення їх потреб та визначення видів соціальної допомоги, яких вони потребують, шляхом надання соціально-педагогічних, психологічних, юридичних, соціально-економічних, інформаційних послуг та здійснення психолого-педагогічного супроводу дітей шкільного віку із сімей учасників антитерористичної операції.

Розглянемо один із проектів «Соціально-психологічна робота з демобілізованими учасниками антитерористичної операції та їх сім’ями».

Завдання проекту:

реалізація комплексних заходів з надання соціальної допомоги учасникам та їх сім’ями, а також родинами загиблих учасників антитерористичної операції шляхом надання соціальних послуг, згідно запиту та потреб.

Цільова група:

  • демобілізовані(комісовано учасники антитерористичної операції; члени сімей мобілізованих( демобілізованих, комісованих учасників антитерористичної операції;

  • -члени сімей загиблих учасники антитерористичної операції

Програмна діяльність

- забезпечення функціонування та постійне оновлення бази даних учасників АТО та членів їх сімей, із зазначенням потреб; - надання дієвої допомоги та максимального вирішення питань в матеріальному, житловому та медичному забезпеченні, працевлаштуванні, проведенні дозвілля.

- Формування банку даних учасників АТО (мобілізованих, демобілізованих, поранених, загиблих) та їх сімей.

- Проведення соціального інспектування вищезазначених сімей з метою вивчення їх потреб.

- Надання соціально-педагогічних, інформаційних, юридичних та психологічних послуг родині, сприяння у заходах з соціальної адаптації демобілізованого; за потребою здійснення соціального супроводу сім’ї.

- Залучення на рівні району державних, громадських, релігійних та волонтерських організацій щодо забезпечення потреб учасників АТО і їх родин.

- Соціальна підтримка сімей, які опинились у складних життєвих обставинах в наслідок АТО.

Організаційна та адміністративна діяльність за проектом:

  1. Організація консультативного пункту на базі закладу

  2. Наявність чіткої стратегії залучення клієнтів з міста та/або області проекту.

  3. Планування навантаження персоналу (кількість консультацій на квартал, які отримає кожен клієнт)

  4. Розроблення графіку надання послуг (вказати вид діяльності, графік, місце надання послуг, П.І.П надавача послуг)

  5. Наявність алгоритму роботи з наступними групами клієнтів:

проведення виробничих нарад із вирішення проблемних питань сімей учасників АТО;

проведення зустрічей з учасниками та членами сімей учасників АТО;

надання соціально-психологічної допомоги та підтримки учасникам АТО та членам їх родин;

надання юридичних консультацій.

  1. Інформаційна підтримка проекту та його клієнтів:

  • для партнерів (візитівки для переадресації клієнтів, презентація проекту)

  • для клієнтів (пам’ятки, щоденники, буклети)

  1. Проведення навчального семінару для персоналу на початку проекту та надалі для нових співробітників.

  2. Моніторинг виконання проекту:

  • відслідковування виконання робочого плану проекту – 1 раз на місяць

  • відслідковування виконання цілей проекту за індикаторами – 1 раз на місяць

  • перевірка якості заповнення первинної документації – 2 рази на квартал

  • моніторинг якості надання послуг шляхом проведення анкетування клієнтів – 2 рази за проект

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]