Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

1Минулорічні буклети

.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
11.03.2016
Размер:
172.4 Кб
Скачать

195Акушерство, гінекологія

Вагітна 24 років, перша вагітність, І пологи. Почалася регулярна пологова діяльність. При вагінальному дослідженні: шийка матки згладжена, відкриття 4 см, плідний міхур цілий, голівка плода притиснута до входу в малий таз. Стрілоподібний шов у поперечному розмірі, тімячко трикутної форми в центрі тазу, звернено вліво. Який момент біомеханізму пологів?

1.3%

A. Y момент біомеханізму пологів

20.8%

B. ІІ момент біомеханізму пологів

2.4%

C. IY момент біомеханізму пологів

64.9%

D. І момент біомеханізму пологів

10.6%

E. ІІІ момент біомеханізму пологів

196Минулорічні буклети

У дитини 2 рокiв пiсля ГРВI зберiгається лихоманка, з’явилися болi в животi i часте болiсне сечовипускання. Рiк тому перенесла пiєлонефрит. Загальний аналiз сечi каламутна, бiлок - 0,9 г/л, лейкоцити - все поле зору. Припущено загострення хронiчного пiєлонефриту. Який найбiльш вiрогiдний етiологiчний фактор?

1.2%

A. Грибкова iнфекцiя

8.5%

B. Синьогнiйна паличка

62.3%

C. Кишечна паличка

4%

D. Хламiдiї

24%

E. Вiруси

197Минулорічні буклети

У хворої 58-ми рокiв пiд час проведення курсу хiмiотерапiї з приводу онкологiчного захворювання зявився бiль у горлi. При обстеженнi у глотцi на мигдаликах, слизовiй оболонцi виявленi дiлянки некрозу. Багато карiозних зубiв. В кровi на фонi лейкопенiї майже повнiстю вiдсутнi нейтрофiльнi гранулоцити. Лейкоцити представленi в основному лiмфоцитами та моноцитами. Про яке з перелiчених захворювань слiд думати?

16.5%

A. Ангiна Венсана-Симановського

4.9%

B. Ангiна лакунарна

3.2%

C. Ангiна сифiлiтична

4.1%

D. Дифтерiя

71.4%

E. Ангiна агранулоцитарна

198Терапевтичний профіль

Хворий 53 роки, звернувся до невропатолога зі скаргами на біль в поперековій ділянці. На рентгенограмі хребта і тазу виявлено остеопороз і значні кісткові дефекти. В крові помірна нормохромна анемія, в сечі – протеїнурія до 2,0г/л. Загальний білок крові 107 г/л. Яке дослідження слід провести для встановлення остаточного діагнозу?

77.8%

A. Стернальну пункцію

6.2%

B. УЗД органів черевної порожнини

4.3%

C. Цитохімічне дослідження

3.4%

D. Розгорнутий ан. крові

8.3%

E. Радіоізотопне ренография

199Минулорічні буклети

Першовагiтна у термiнi 20 тижнiв скаржиться на болi по низу живота, мажучi кров’янистi видiлення зi статевих шляхiв. Матка в пiдвищеному тонусi, рухомiсть плода вiдчуває. При бiмануальному дослiдженнi: матка збiльшена вiдповiдно термiну вагiтностi, шийка матки скорочена до 0,5 см, зовнiшнє вiчко вiдкрите на 2 см. Видiлення кров’янистi, мажучi. Який найбiльш вiрогiдний дiагноз?

23.3%

A. Загроза переривання вагiтностi

60.3%

B. Аборт, що почався

1.6%

C. Неповний аборт

0.6%

D. Завмерла вагiтнiсть

14.3%

E. Аборт в ходу

200Минулорічні буклети

Хворий 70 років скаржиться на біль, сльозотечу, зниження гостроти зору правого ока. Захворів 3 дні тому після удару ока гілкою. Обєктивно: очна щілина звужена, світлобоязнь, змішана інєкція. На рогівці помутніння з нечіткими контурами, прогресуючим краєм та дефектом епітелію. Чутливість рогівки в нормі. Гіпопіон. Хронічний дакріоцистит. Який найбільш імовірний діагноз?

64.7%

A. Повзуча виразка рогівки

4.1%

B. Гострий іридоцикліт

1%

C. Вірусний кератит

28.9%

D. Проникаюче поранення рогівки правого ока

1.4%

E. Гострий конюнктивіт