Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Опорний конспект з КВП 5.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
444.42 Кб
Скачать

68. Порядок виконання покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців (ст. 71 квк України)

- Покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців виконується дисциплінарним батальйоном.

Організаційну структуру і чисельність дисциплінарного батальйону визначає Міністерство оборони України.

- Загальне керівництво дисциплінарним батальйоном здійснює Міністр оборони України.

- Направлення і прийняття засуджених військовослужбовців у дисциплінарний батальйон здійснюється у порядку, визначеному Міністерством оборони України.

- Строк відбування покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців обчислюється з дня, визначеного вироком суду, з урахуванням відповідно до статті 72 Кримінального кодексу України часу тримання засудженого в місцях попереднього ув’язнення.

- На засуджених військовослужбовців, які тримаються в дисциплінарному батальйоні, поширюються положення цього Кодексу щодо суспільно корисної праці, соціально-виховної роботи, загальноосвітнього і професійно-технічного навчання, громадського впливу.

Із засудженими також проводяться військові навчання.

- Особи, які відбувають покарання в дисциплінарному батальйоні, виконують обов’язки та користуються правами, встановленими законодавством для військовослужбовців строкової служби Збройних Сил України, з обмеженнями, передбаченими цим Кодексом.

- Відпустки, передбачені для військовослужбовців строкової служби, засудженим військовослужбовцям не надаються.

- Пропозиції, заяви та скарги засуджених військовослужбовців розглядаються у порядку, визначеному законодавством.

69. Процедура виконання покарання у виді тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців.

Згідно з п. 2.6 Інструкції начальник органу управління Служби правопорядку в гарнізоні надсилає в дисциплінарний батальйон через начальника конвою відповідні документи:

  • супровідний лист;

  • копію вироку суду та розпорядження про його виконання, а у разі зміни ви­року — і копію касаційної ухвали суду;

  • обліково-послужну та служ­бові картки і медичну книжку;

  • військовий квиток;

  • продовольчий, речовий та харчовий атестати;

  • особисті речі та їх опис.

Засуджених, яких направляють до дисциплінарного батальйону, забезпечують предметами обмундирування, якими вони користува­лися, згідно з нормами постачання.

Про прийом засудженого до дисциплінарного батальйону коман­дир дисциплінарного батальйону письмово повідомляє начальника органу управління Служби правопорядку, звідки прибув засуджений військовослужбовець, останній у свою чергу письмово повідомляє суд та одного із близьких родичів військовослужбовця.

Гроші та цінності, що належать засудженому, начальник конвою здає до фінансової служби дисциплінарного батальйону, де вони за­раховуються на особистий рахунок засудженого.

Ордени, медалі, нагрудні значки та документи на них зберігають у штабі дисциплі­нарного батальйону, а інші особисті речі засудженого — у спеціальній коморі.

Засуджених зараховують до списків змінного складу дисциплі­нарного батальйону з дня їх прибуття і утримують за рахунок військо­вих частин, з яких вони прибули.

У зв'язку з тим, що за своєю суттю дисциплінарний батальйон є військовим підрозділом, мають місце деякі особливості його про­сторової структури і обладнання приміщень.

Питання розміщення засуджених у дисциплінарних батальйонах регламентуються розділом 4 Інструкції де встановлено, що дисциплінарний батальйон розташо­вується окремо від інших військових частин гарнізону.

Усі службові та житлові приміщення, призначені для розташування підрозділів охорони, обслуговування, сержантів дисциплінарних рот, квартири військовослужбовців, склади стрілецької зброї та боєприпасів роз­міщують поза територією, де тримають засуджених військовослуж­бовців.

Територія, на якій розташовані жилі та інші будівлі і споруди, призначені для розміщення та обслуговування засуджених, повинна бути обгороджена парканом суцільного заповнення заввишки не менш як 2,5 метра.

Зверху на паркані влаштовують козирок з колючого дроту.

На паркані або в забороненій смузі розміщують технічні засо­би охорони.

Двері контрольно-пропускних пунктів і вхідні ворота в розташу­ванні дисциплінарного батальйону відчиняються тільки за розпоря­дженням чергового дисциплінарного батальйону.

Вікна і двері примі­щень, в яких розміщують засуджених, обладнують металевими фата­ми.

У приміщеннях уночі обов'язково горить чергове освітлення.

На роботу і заняття за межі розташування дисциплінарного ба­тальйону засуджених виводять у складі відділення чи взводу під охороною озброєного конвою за командою командира дисциплінар­ного батальйону, про що обов'язково робиться запис у книзі виходу та повернення засуджених.

Автомобільний транспорт, який в'їжджає і виїжджає з території, оглядається черговим батальйону або його помічником.

У виняткових випадках засудженим, які стали на шлях виправ­лення, може бути дозволено пересування без конвою, якщо це необ­хідно за характером роботи, яку вони виконують.

Дозвіл на пересу­вання без конвою оформлюється наказом командира дисциплінарно­го батальйону.

Стаття 72 Кримінально-виконавчого кодексу України встановлює, Що засуджені військовослужбовці під час відбування покарання у дис­циплінарному батальйоні зобов'язані додержуватися вимог режиму, встановлених КВК України та нормативно-правовими актами Мініс­терства оборони.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]