Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_Harakteristika_pidpriyemstva_ODZZZZZZ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
224.26 Кб
Скачать

5 Аналіз інструментів маркетингових комунікацій

ЗАТ „Фармацевтичної фірми „Дарниця” рекламує свою продукцію:

–в пресі;

–в інтеренті;

Для того щоб кінцевий споживач зробив вибір на користь ЗАТ „Фармацевтичної фірми „Дарниця” важливо не тільки провести масштабну рекламну кампанію по просуванню продукту в інтернеті. Важливо залучити до ЗАТ „Фармацевтичної фірми „Дарниця” досвідчених лікарів - консультантів, відповісти на всі запитання потенційних клієнтів питання і, в ході роз'яснень сформувати позитивний імідж препарату і бренду в цілому.

Статті з обговоренням досвіду використання конкретного лікарського препарату, онлайн - конференції, які презентують новий лікарський засіб, а так само просто онлайн консультації з питань і нюансів, заслужено користуються величезним попитом серед аудиторії потенційних клієнтів замовників ЗАТ „Фармацевтичної фірми „Дарниця”. Навіть після того, як презентація пройшла успішно, продукт давно відомий на ринку і активно використовується при лікуванні тих чи інших проблем зі здоров'ям, вищеперелічена інформація, що розміщується раніше в статтях, на конференціях або онлайн консультаціях все одно буде працювати на імідж лікарського препарату протягом ще кількох років. У першу чергу - як першоджерело повної і різноманітної інформації про продукт, схемах його використання і випадках призначень.

Розміщення статей, банерів, проведення онлайн конференцій або консультацій - все це безпосередньо впливає як на підвищення впізнаваності бренду та лояльності до нього кінцевих споживачів, так і на зростання продажів даного препарату. І вплив це відбувається не тільки в даний момент. Вкладення коштів у рекламу лікарських препаратів і фармацевтики - інвестиції дозволяють поглинати плоди однієї вдало проведеної інтернет кампанії протягом кількох наступних років.

На даний момент, ЗАТ „Фармацевтичної фірми „Дарниця” може запропонувати повний перелік послуг з реклами та просування лікарських препаратів в мережі інтернет.Рекламна кампанія буде розроблена індивідуально з максимальним урахуванням потреб і цілей.Також запропоновані найбільш відвідувані, що читаються і цитовані медичні портали, форуми та ресурси як вузького, так і широкого профілю. Як ті ресурси, основна аудиторія яких складається з досвідчених лікарів, так і ті, які відвідують кінцеві споживачі у пошуках варіантів вирішення проблем зі своїм здоров'ям. Реклама з переліком способів лікарських і фармацевтичних препаратів найбільш оптимальний, ефективний і рентабельний з точки зору віддачі від рекламного бюджету[1].

6 Аналіз політики розподілу

ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця "використовує непрямі канали збуту, залучаючи торговельних посередників різних видів, але підприємство має на меті швидше отримати готівку і створили власну торговельну мережу. Безпосередньо, це дає можливість дещо заощадити на оплаті послуг посередників. Але світова практика свідчить, що професіоналізм посередників гарантує ефективність проведення збутових операцій, що є присутнім на підприємстві [2].

Для реалізації продукції підприємство пропонує дистриб’юторську форму співробітництва. Надання дистриб’юторських повноважень, які передбачають певні умови. Також існує і роздрібний продавець – особа чи фірма, що здійснює продаж товарів безпосередньо кінцевим споживачам для особливого комерційного використання.

Здійснення збутової політики суб’єктами ринку здійснюється в декілька етапів:

1. Постановка завдань збутової політики. Основним завданням ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця "у встановленні збутової політики є виявлення смаків і потреб споживачів; досягнення виграшу в конкурентній боротьбі за рахунок пристосування збутової мережі до вимог споживачів.

2. Вибір каналів товароруху. Проблема вибору найбільш підходящих каналів товароруху ускладнюється збільшенням країн, куди підприємство вирішить поставляти свій товар. Тому підприємству необхідно орієнтуватись в лабіринті систем розподілу, які вже існують і можуть бути створені в тій чи іншій країні. ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця "повинно комплексно розглядати проблему доведення своєї продукції до споживачів, що воно і робить.

Оскільки ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця "виробляє свій товар тільки в Україні і поставляє його на ряд ринків країн-споживачів, то управління процесом товароруху здійснюється централізовано і є підлеглим службі маркетингу. Основною метою збутового підрозділу є забезпечення таких умов, щоб товари поставлялись на зовнішні ринки найбільш вигідним способом, а товарні запаси підтримувались на такому рівні, щоб не існувало загрози їх вичерпання.

З. Вибір методів збуту. В міжнародному маркетингу методи діляться на: прямий збут (без посередників), непрямий збут (використання послуг посередників), комбінований.

4. Вибір посередників. Маркетингові посередники на закордонних ринках можуть виступати в якості внутрішніх торгівельних агентів та дистриб"ютерів. ВАТ “Фармак” дотримується такої форми роботи з посередниками як екстенсивний збут, оскільки продукція підприємства є масового попиту.

5. Визначення системи переміщення вантажів, умов поставки товарів, системи управління запасами, встановлення системи обробки заказів, вибір способів транспортування ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця " використовує базисних умовт поставки згідно правил "Інкотермс".

ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця "реалізує свою продукцію через такі дистриб’юторські фірми: «Дарниця-2000» (дочірня компанія ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця "), «Фармак-Д», «Аптека «Біокон», «Альба Україна», «Анід», «Артур-К», «Фалбі», «Оптова компанія «Дарниця», «Борисфен», «Євроконтракт», АТ «Фармація» (Київ), «Бізнес Центр Фармація», «МІКС», «БаДМ», «Фалвест-Фарм», «Вента», «Обласний аптечний склад» (Харків), „ІСА-ФАРМ”, „МІКС- НДК”, „Оптима-Фарм”, „Себ-Фармація”, „ЮНІФАРМ”[4].

Свої стосунки з дистриб’юторами ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця "будує на основах максимальної прозорості. Відкритість спілкування проявляється в тому, що ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця "висвітлює не тільки свої здобутки, а й визнає недоліки, які потрібно усунути на одному з етапів доведення лікарського засобу до споживача — етапі виробник/дистриб’ютор. Також можна відзначити діловий та водночас дружній стиль спілкування рівних партнерів, який зводиться не до нарікань один на одного у разі виникнення суперечливих моментів, а до прийняття виваженого взаємовигідного рішення.

У 2004 р. підприємство запровадило нову, ліберально-стимулювальну модель дистрибуції власної продукції, суть якої полягає в диференційованому підході до надання знижок оптовим компаніям. У прайс-листі виділили групу «зростаючих» лікарських засобів, до якої належать бренди, стосовно яких проводиться активна промоція, а також нові, щойно виведені на ринок препарати. Знижки, що надаються дистриб’юторам на цю групу препаратів, прогресивно зростатимуть зі збільшенням обсягу закупівель. І керівництво ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця "впевнене, що перехід до нової форми діяльності ще більше зацікавить дистриб’юторів у співпраці з ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця "[4].

ЗАТ "Фармацевтична фірма"Дарниця" керується принципом найбільш раціональної знижки, що не перевищує 7% ціни виробника при відпуску продукції в роздрібну мережу.

Підприємство вибираючи постачальників в першу чергу враховує якість поставленої сировини, вчасність поставок без затримок, умови поставок, та звичайно дивиться на ціни. Найбільшими постачальниками імпортної сировини є: ТОВ"Хофі", Грузія; фірма "Флорес", Македонія; фірма "Анатол", Молдова; ЗАТ ТОВ "Івкон", Білорусь; підприємство"ЮГ-АГРО", Росія; фірма "Елліс ЛТД", Латвія.

Отже, ЗАТ "Фармацевтична фірма" Дарниця "дуже серйозно ставиться до вибору постачальників сировини і намагається всіляко сприяти діяльності своїх дистриб’юторів організовуючи для них різні акції і знижки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]