Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт практика МРЛ зразок без рамок.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.08.2019
Размер:
1.45 Mб
Скачать

2.Техніка безпеки при роботі на станції мрл-2.

2.1. Вмикання станції допускається:

— при наявності в її робочому приміщенні справних захисних засобів електробезпеки та протипожежних засобів;

— при справному стані всієї апаратури та обладнання, а також електричної ізоляції, заземлення, блокування.

2.2. Забороняється:

— без зняття напруги 50 Гц 380 В та 400 Гц 220 В з щита ЩЛ-009:

виконувати які-небудь роботи в самому щиту, на шафах - енергії;

з'єднувати та роз'єднувати провідники;

змінювати запобіжники, лампи та інші змінні елементи.

— виконувати роботи з відкритими дверима блоків при штучних закорочених контактах електричного блокування.

— вмикати електроприлади, які не входять в комплект станції.

— всі вимоги виконувати обов'язково.

— необхідно своєчасно виконувати перевірку захисних та протипожежних засобів.

3. Вмикання та вимикання рлс у режимах "настройка" та "робота".

3.1. Включення живлення станції:

— на щиті ЩЛ-009 ввімкнути автомат В1 "Общий 50 Гц" і перевірити наявність напруги 380 В у всіх положеннях перемикача фаз по вольтметру "Сеть 50 Гц, 380 В".

— автомати на щиті ЩЛ-011 встановити в положення "Выключено". Увімкнути автомат "Общая сеть питания" на щиті ЩЛ-011, при цьому повинна загорітися сигнальна лампа Л2 "Сеть питання". Провести запуск перетворювача натисненням кнопки "Пуск" на ЩЛ-009. Перевірити наявність вихідної напруги 220 В, 400 Гц по вольтметру "Напряжение генератора" у всіх положеннях перемикача фаз. Ввімкнути автомат "Генератор".

— увімкнути автомат "Общин 400 Гц" на ЩЛ-009 і перевірити наявність напруги по вольтметру "Сеть 220 В, 400 Гц" у всіх положеннях перемикача фаз та ізоляцію мережі 400 Гц по рівномірному горінню ламп "Контроль изоляции".

— увімкнути автомат ШЗ-01, при цьому повинна з'явитися напруга +27 В від блоку БП-103. Ввімкнути автомат "Воздухоохлаждение", після цього ввімкнеться контактор +27 В у ланцюгу управління апаратурою. Одночасно ввімкнеться система повітряного охолодження станції.

— ввімкнути по черзі автомати шаф на ЩЛ-009 в порядку перевірки роботи шаф апаратури станції.

3.2. Ввімкнення станції в режимі "Настройка".

Режим "Настройка" використовується при настройці апаратури і перевірки роботи окремих блоків станції. Порядок включення станції в режимі "Настройка":

— ввімкнути індикаторні пристрої БИ-003, БИ-004 та БИ-005, для чого перемикачі "Сеть", які розташовані на передніх панелях блоків БП-110, БП-112 та БП-114, встановити в положення "Включено". Перевірити напругу по відповідним контрольним приладам.

— ввімкнути блоки БЗ-003 та БЧ-006 натисканням кнопки "Включено", розташованої на передній панелі блоку БЗ-003. При цьому через 30-40 секунд повинна увімкнутися лампочка на БЗ-003 і після установки ручок "Яркость" на індикаторі в середнє положення повинні з'явитися лінії розгорток. Відрегулювати яскравість і фокусування ліній розгорток на індикаторах.

— переконатися, що на передній панелі блоку БВ-030 горять сигнальні лампи "Настройка" та "Сеть +27 В", а перемикач на передній панелі БК-015 встановлений в положення "Местное", увімкнути передаючий пристрій. Для цього:

— на передній панелі блоку БВ-030 натиснути кнопку "Включено напряжение". При цьому загораються сигнальні лампи "Напряжение" та "Вентилятор включено", а також вмикається електродвигун блоку наддуву.

— через 3-4 хвилини натиснути кнопку "Анод включено" на панелі блоку БВ-030. При цьому вмикається сигнальна лампа "Анод". Перед увімкненням анода потрібно переконатися, що сигнальні лампи "Давление" і "Блокировка" горять, і про те, що блокування дверей замкнені і тиск в хвилеводному тракті в нормі.

— підняти високу напругу передавача до номінального рівня натисненням кнопки "Высокое - больше".

— ввімкнути приймальний пристрій, для чого на панелі БВ-029 натиснути кнопку "Включено". Через 3 хвилини спрацьовує реле часу і вмикає постійні напруги живлення, загорається сигнальна лампа "Анод" на блоці БР-008 і лампа "Вьісокое" на блоці БУ-013. За свідченнями приладів "Чувствительность" і "Усиление" на блоці БУ-014 перевірити стабільність роботи приймального пристрою.

— натиснути кнопку "Включено" на блоці живлення БП-169 ввімкнути вимірювач коефіцієнту шумів БТ-011.