Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт практика МРЛ зразок без рамок.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.08.2019
Размер:
1.45 Mб
Скачать

3.3. Ввімкнення станції в режимі "Работа":

— ввімкнути живлення станції в тому ж порядку, як і в режимі "Настройка".

— перемикач режимів роботи на блоці БВ-029 встановити в положення "Работа". При цьому вмикається сигнальна лампа "Работа" на панелі

управління і контролю пульта метеоролога. Перемикач блоку БК-015 встановити в положення "Дистанционное".

— ввімкнути індикаторні пристрої БИ-003, БИ-004, БИ-005 відповідно до вимоги ввімкнення в режимі "Контроль".

— ввімкнути станцію натисненням кнопки "Включено" на панелі управління. команда подається в блоки БВ-030 та БВ-029. При цьому на панелі управління і контролю вмикається сигнальна лампа "Напряжение" та через З хвилини лампа "Анод", що свідчить про повне ввімкнення приймального і передаючого пристроїв. Вмикається також зелена сигнальна лампа на передній панелі БЗ-003, а через деякий час на всіх індикаторах з'являються лінії розгорток. При ввімкненні на БИ-003 масштабу 300 км, незалежно від положення тумблера "Длительность импульса", частота проходження запускаючи імпульсів рівна 300 Гц.

— перевірити стабільність роботи приймального пристрою за свідченнями приладів "ПЧ", "Усиление", "Чувствительность", що знаходяться на панелі керування і контролю. При необхідності регулювання частоти приймача тумблер "АПЧ-РРЧ" ставиться в положення "РРЧ". Ручне регулювання посилення проводиться в положенні тумблера В1 "РРУ".

— підняти високу напругу до номінального значення за допомогою натиснення кнопки "Высокое-больше". Проконтролювати параметри передавача за приладами: "Ток магнетрона" та "Высоковольтное напряжение", "Мощность".

— ввімкнути електропривід антенної системи.

4. Перевірка працездатності ахс.

4.1. Перевірка системи наддуву і герметизації хвильоводного тракту і стабільності цього тиску:

— досягши тиску 1,8±0,2 атм блок наддуву і помпа повинні вимкнутись.

— при падінні тиску в тракті до 1,4-1,2 атм блок наддуву і помпа повинні увімкнутись.

— при падінні тиску в тракті до 1,1-1,0 атм повинна загорітись сигнальна лампочка "Нет давлення".

— перевірка герметичності хвильоводного тракту проводиться при годинному прогоні. Тиск в тракті не повинен знижуватися протягом години нижче 1,4-1,2 атм.

Зовнішній вигляд компресора для нагнітання тиску у хвилеводний тракт.

Рисунок 4.1.

Зовнішній вигляд патронів з селікогелем

Рисунок 4.2.

Зовнішній вигляд магнетронного генератора

Рисунок 4.3.

Зовнішній вигляд АХС

Рисунок 4.4.

5. Перевірка працездатності та настройка передаючої системи

Перевірка працездатності передаючого пристрою проводиться по контрольно-вимірювальним приладам і сигнальним лампам, розташованим на передніх панелях блоків БМ-011, БМ-012, БК-015, БМ-01М, БВ-030. Для цього:

— вмикається передаючий пристрій. Готовність до включення визначається по горінню сигнальних ламп "Настройка", "Сеть +27 В".

— при натисненні кнопок "Напряжение включено" і "Анод включено" загораються сигнальні лампи "Напряжение", "Давление", "Блокировка", "Вентилятор включено" та подаються напруги —650 В, +300 В, —105 В, які контролюються по приладу на блоці БМ-011.

— через 3 хвилини загорається сигнальна лампа "Анод", а на приладі "Напряжение высоковольтного выпрямителя", розташованого на дверцях блоку БМ-012, повинне бути свідчення порядку 5 кВ. натисненням кнопки "Высокое - больше" підняти напругу до 10 - 12 кВ, при цьому автоматично подаються екранна і анодна напруга на лампу підмодулятора ГМИ-6 і екранну напругу на лампу модулятора ГМИ-14Б. перевіряються напруги +800 В та +1400 В. кнопкою "Высокое - больше" рівень високої напруги доводять до отримання номінального середнього струму магнетрона (5 мА), який контролюється по приладу "Ток генератора", розташованому на дверцях блоку БМ-012.

— досягнувши номінального значення середнього струму магнетрона додатково перевіряються: величина екранної напруги; напруга і струм високовольтного випрямляча; випромінювана потужність по вимірювачу прохідної потужності (в блоці БК-015).

— передаючий пристрій перевіряється в двох режимах: "1 мкс" та "2 мкс". перемикання режимів проводиться тумблером, який розташований на передній панелі блоку БМ-011.

Зовнішній вигляд блоків передаючої системи

Рисунок 5.1.

Зовнішній вигляд блоку високовольтного випрямляча.

Рисунок 5.2.

Розміщення елементів блоку високовольтного випрямляча

Рисунок 5.3.