Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Yekzamen_po_SS.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
414.21 Кб
Скачать

22. Управління соц.Страх. З тимчасової втрати працездатності

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який здійснює:-керівництво та управління загальнооб. держ. соц.страх. у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням і похованням;-провадить збір і акумуляцію страх. внесків й інших коштів, призначених для фінан-я матер. забезпечення та соц. послуг;-забезпечує надання допомог та соціальних послуг, а також здійснює контроль за використанням коштів.

Держава виступає гарантом надання матер. забезп-я і соц.послуг застрах.особам та стабільної діяльності ФССТВП, який має права юридичної особи з дня реєстрації статуту у спеціально уповнов. центр. органі виконавчої влади. Він не може провадити б-я. іншу діял-ть та викор. страх.кошти не за цільовим призначенням. Діял-ть регулюється Законом та статутом, який затверджується правлінням. Найвищим органом ФССТВП є його правління, яке працює на громадських засадах. Контроль за цільовим викор-ям коштів соц.страх. здійснює Наглядова рада, до складу якої входять представники від держави, профспілок і роботодавців.

До складу правління входять по 15 представників держави, застрах.осіб та роботодавців, які виконують свої обов'язки на громадських засадах. Пред-ки від держави призначаються КМУ, представники застрах.осіб та роботодавців обираються сторонами самостійно. Строк повнов.членів правління становить 6р. і закінчується в день першого засідання нового складу правління.

Правління ФСС ТВП:

-визначає поточні та перспективні завдання;-затверджує документи, що регламентують внутрішню діяльність;-подає на розгляд КМУ пропозиції щодо визначення розміру;-розглядає та затверджує річний бюджет ФСС ТВП, звіт про його виконання;-визначає порядок фін-я та умови надання путівок;-здійснює контроль за цільовим викор-ям коштів, веденням і достов. обліку та звітності щодо їх надходження та використання; -вирішує питання щодо формування і викор-я резерву в розрах на місяць;-спрямовує та контролює діяльність виконавчої дирекції, правлінь і викон.дир. відділень ФСС ТВП;-розглядає кандидатури і затверджує на посадах директора викон.дир.ФССТВП та його заступників;-затверджує структуру органів ФСС ТВП і чисельність;положення про правління відділення;

Виконавча дирекція ФСС ТВП здійснює такі повноваження:

-забезпечує збір та акумуляцію внесків на заг.об.держ.соц.страх. у зв'язку з ТВП та витратами, зумовленими народженням і похованням;-здійснює розпор-я страх.коштами у межах бюджету;матер. забезпеч. та надає соц.послуги;контроль за правильним нарах-ям, своєчасною сплатою страх.внесків, цільове викор-я коштів;-представляє інтереси страховика у судових та інших органах;-готує та подає пропозиції щодо розміру страх.внесків на наступний рік та розміру резервних коштів; проект бюджету та звіт про його виконання.

Наглядова рада ФСС ТВП, яка діє відповідно до законодавства України, здійснює контроль за цільовим використанням кошті

23. Нагляд у сфері зодсс у зв’язку з твп та витратами зумовленими похованням.

Нагляд за діяльністю Фонду здійснює наглядова рада, яка діє на громадських засадах. Члени наглядової ради не можуть бути одночасно членами правління Фонду та його відділень, а також працівниками виконавчої дирекції Фонду або його відділень.

Наглядова рада здійснює контроль за виконанням статутних завдань та цільовим використанням коштів Фондом.

До наглядової ради, яка складається з 15 осіб, входять у рівній кількості представники держави, застрахованих осіб і роботодавців.

Наглядова рада провадить свою діяльність на принципах рівноправності сторін та їх відповідальності за прийняті нею рішення.

Державний нагляд у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, здійснює спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики.

Метою державного нагляду є контроль за дотриманням страхувальниками та страховиками законів та інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

Страхувальники та страховик зобов’язані надавати посадовим особам органу державного нагляду всі документи та інформацію, необхідні для здійснення ними функцій державного нагляду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]