Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВОПРОС-ОТВЕТ_Сокращенный_2012..doc
Скачиваний:
66
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
57.96 Mб
Скачать

Оцінка обстановки командиром зрдн (групи дивізіонів) її складових

Оцiнка обстановки включає оцiнки:

- повiтряного противника,

-наземного противника;

-об'єктiв прикриття (об’єктів країни та угруповання Збройних Сил);

-стану та бойових можливостей зрдн (групи дивізіонів),

-сусідніх взаємодіючих з’єднань, частин та підрозділів;

- умов району бойових дій;

-радіоелектронної обстановки;

-радіаційної,

- хімічної та біологічної обстановки.

Оцінка об’єкту оборони, місцевості та кліматичних умов

Оцiнка об’єкту прикриття (угрупування військ) містить в собі вивчення характеру, розмipiв об’єкту (прикриваємих військ), важливостi його елементiв і розташування вiдносно iнших об’єктiв. Межі об’єкту, що прикривається, визначаються вищим командиром.

При оцiнцi умов району бойових дій аналiзуються оперативне обладнання району бойових дiй, фiзико-географiчнi, гiдрометеоpологiчнi, клiматичнi, економiчнi, соцiально-полiтичнi і релігійні умови та їх вплив на бойовi дiї.

При оцiнці фiзико-географiчних, гiдрометеоpологiчних та клiматичних умов району бойових дій командир полку вивчає:

  • умови розгортання, iнженерне обладнання та маскування елементiв бойового порядку;

  • наявнiсть та стан дорiг у позицiйному районi полку та можливостi їх використання;

  • умови побудови (удосконалення) систем вогню та розвiдки повiтряного противника, особливо на малих та гранично малих висотах;

  • вплив рельєфу району та клiматичних умов на дiї противника та своїх пiдроздiлiв.

Оцiнка радiоелектронної обстановки включає вивчення можливостей ЗПН противника з використання всiх видiв радiоелектронної розвiдки та придушенню РЕЗ, впливу засобiв РЕБ противника на бойовi можливостi полкуполку, взаємного впливу випpомiнювання своїх РЕЗ.

Формулювання висновків з оцінки об’єкту оборони, місцевості та кліматичних умов.

В результатi оцiнки об’єкту прикриття (угрупування військ) командир полку визначає:

засоби ураження, якi може застосувати повiтpяний противник;

напрямки зосередження основних зусиль повiтряного противника;

найбiльш імовiрні способи його дiй;

можливi змiни умов ведення бойових дiй в результатi застосування противником ЗМУ, а також в результатi радiацiйно та хiмiчно небезпечних аварiй, зруйнування гpебель.

За результатами вивчення району бойових дiй, фiзико-географiчних, гiдрометеоpологiчних та клiматичних умов визначається: у якiй мiрi рельєф району бойових дiй та клiматичнi умови впливають на виконання бойового завдання, можливi висоти польоту лiтакiв, крилатих ракет та iнших лiтальних апаратiв, зони видимостi радіолокацiйних засобiв на малих та гранично малих висотах, якi необхiдно провести заходи для максимального викоpистання бойових можливостей полку.

За результатами оцiнки радiоелектронної обстановки командир полку визначає: можливостi сил і засобiв розвiдки та РЕБ противника по радiоелектронній розвiдці, радiоелектронному подавленню, застосуванню самонавідних на випpомiнювання ракет (снарядiв) та передавачiв пеpешкод, що закидаються; райони, у яких можуть виникать взаємнi пеpешкоди своїх РЕЗ, та шляхи забезпечення їх електромагнiтної сумiсностi. На основi оцiнки радiоелектронної обстановки розроблюються заходи протидiї технiчним засобам розвiдки противника та радiоелектронного захисту.

При оцiнці радiацiйної, хiмiчної та бiологiчної (бактерiологiчної) обстановки командир полку визначає: можливi райони пожеж, затоплень, радiоактивного та бiологiчного (бактерiологiчного) зараження; вплив цiєї обстановки на організацiю і ведення бойових дiй; заходи з органiзацiї радiацiйної та хiмiчної розвiдки і оповiщення пiдроздiлiв про радiацiйно та хiмiчно небезпечнi аварiї, з захисту особового складу при застосуваннi противником ЗМУ та щодо розосеpедження матерiальних засобiв; заходи з лiквiдацiї наслiдкiв застосування противником ЗМУ та зруйнування пiдприємств атомної енергетики і об’єктiв хiмiчної