Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Уч[1]. мед Про. нагляд. 06-07.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
287.23 Кб
Скачать

4. Організація контролю знань студентів з дисципліни

Оцінювання знань студентів з навчальної дисципліни здійснюється на основі результатів поточного модульного контролю (ПМК) і підсумкового контролю знань за 100-бальною шкалою.

Об'єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал дисципліни, засвоєння якого відповідно перевіряється під час поточного і підсумкового контролю.

Оцінювання рівня знань студентів здійснюється на основі результатів поточного та підсумкового контролю, завдання поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 50 балів (включно), і завдання, що виносяться на підсумковий контроль - від 0 до 50 балів (включно).

У разі невиконання певних завдань поточного контролю з об'єктивних причин, студенти мають право, за дозволом декана, скласти їх до останнього практичного заняття. Час та порядок складання визначає викладач.

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається за методикою накопичування балів за результати поточного контролю знань та за виконання завдань, що виносяться на підсумковий контроль, в тому числі іспит.

Підсумкове оцінювання засвоєння навчального матеріалу дисципліни певним студентом за рішенням кафедри може визначатися без проведення семестрового екзамену як інтегрована оцінка засвоєння всіх змістових модулів.

Студент, що набрав протягом семестру необхідну для нього кількість балів, має можливість: не складати іспит і отримати набрану кількість балів як підсумкову оцінку; складати іспит з метою підвищення свого рейтингу з певної навчальної дисципліни; використати час, який відведено графіком навчального процесу на екзаменаційну сесію, для задоволення своїх особистих потреб.

Студент, що набрав протягом семестру менше 50 балів, зобов'язаний складати іспит.

Накопичувана рейтингова система, яка застосовується при оцінці знань студентів

100-бальна шкала

Вітчизняна

шкала

Шкала ЕСTS

91-100

відмінно

А

71-90

добре

В

51-70

задовільно

С

менш 50

незадовільно

D

Організація поточного контролю знань студентів

Об'єктами поточного контролю знань студентів з дисципліни є такі чинники. Систематичність та активність роботи на практичних заняттях. При контролі систематичності та активності роботи на практичних заняттях оцінці можуть підлягати:

основні (оцінюються до 4-х балів)

1) рівень знань, продемонстрований у відповідях і виступах на практичних заняттях;

2) результати вирішення задач;

додаткові (оцінюються до 2-х балів)

3) активність при обговоренні питань, що винесені на практичне заняття ;

4) складання конспекту занять;

5) регулярне відвідування занять.

Система оцінювання результатів роботи (знань та вмінь) студентів на практичних заняттях.

На практичних заняттях за виконання теоретичного завдання студент отримує:

4 бали, якщо студент правильно і в повному обсязі, з відповідною аргументацією, в логічній послідовності, з посиланням на вимоги законодавства (за необхідності) викладає матеріал, указуючи практичну значимість відповідних теоретичних положень;

3 бали, якщо студент дає правильну відповідь, викладає її логічно послідовно, дотримуючись законодавства (за необхідності), показує практичну значимість відповідних теоретичних положень, але допускає несуттєві помилки з перелічених компонентів або більш суттєві з одного із них;

2 бали, якщо студент у цілому відповідає правильно, але демонструє знання лише основних теоретичних положень або зазнає труднощів та допускає помилки в розумінні їх практичного значення, частково аргументує відповідь, допускає порушення логіки викладу матеріалу, неточності в дотримуванні норм законодавства (у необхідних ситуаціях);

1 бал, якщо студент відповідає неправильно, не за суттю завдання або дає неповну відповідь, базовану на знанні менше половини програмового матеріалу, або дає неповну відповідь, допускаючи суттєві помилки під час визначення практичного значення теоретичних положень, матеріал викладає непослідовно, не дотримується в необхідних випадках вимог законодавства.

На практичних заняттях за виконання практичного завдання студент отримує:

4 бали, якщо студент правильно і в повному обсязі з відповідною аргументацією вирішує задачі, дає відповідь на завдання, аналізує та оцінює факти, відомості, що містяться в умовах задач, дотримуючись вимог законодавства (за необхідності), викладає рішення (відповідь) у логічній послідовності;

3 бали, якщо студент правильно вирішує задачі, дає відповідь на завдання, але допускає несуттєві помилки в їх аргументації, під час аналізу і оцінки фактів, у логіці викладу матеріалу, дотриманні вимог законодавства;

2 бали, якщо студент не в повному обсязі вирішує задачі, дає частково правильну відповідь, нечітко аргументує її, зазнає труднощів під час аналізу та оцінки фактів, допускає порушення логіки викладу, неточно дотримується вимог законодавства;

1 бал, якщо студент не вирішує задачу, дає відповідь не за суттю практичного завдання або неповну, що містить менше половини необхідної інформації, тобто неправильно інтерпретує факти, непослідовно викладає матеріал, не дотримується вимог законодавства чи керується тими, що не відповідають ситуації.

Виконання завдань для самостійного опрацювання. Навчальний матеріал навчальної дисципліни, передбачений робочим навчальним планом для засвоєння студентом в процесі самостійної роботи, вноситься до модульних (контрольних) завдань поряд з навчальним матеріалом, який опрацьовувався при проведенні навчальних занять.

Модульні (контрольні) завдання – форма контролю, що полягає в оцінці засвоєння студентом навчального матеріалу по завершенню вивчення першого та другого модулю.

Проводиться контрольна робота у формі тестування і оцінюється:

4 бали, якщо студент з 10 завдань дав вірні відповіді на 9-10 тестів;

3 - на 7-9 тестів;

2 - на 5-7 тестів;

1 – менш 5 тестів.