Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2011 Основи короткотривалої психотерапії роб п...doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
327.68 Кб
Скачать

Тема 8. Тілесноорієнтовані техніки короткотривалої терапії – 3 год.

Орієнтуватись в базових принципах та концептуальних положеннях тілесноорієнтованих методів психологічної терапії. Вміти використовувати основні прийоми та техніки тілесноорієнтованої терапії/самотерапії. Орієнтуватись в основних напрямках тілесноорієнтованої психотерапії. Знати історію розвитку цієї групи методів. Мати уявлення про сучасний стан використання цих методів, в тому числі в Україні.

Тема 9. Психотерапія, орієнтована на вирішення – 3 год.

Орієнтуватись в базових принципах та концептуальних положеннях психотерапії, орієнтованої на вирішення. Знати персоналії, з якими пов’язані становлення та розвиток цього напрямку. Знати основні правила використання методу. Знати відмінності психотерапії, орієнтованної на вирішення від проблемно-орієнтованого підходу. Мати уяву про поширеність методу в різних країнах.

Тема 10. Методики психотерапії, орієнтованої на вирішення – 3 год.

Засвоїти правила, методики, прийоми та техніки, які використовуються в психотерапії, орієнтованої на вирішення. Мати уявлення та отримати навички психологічної діагностики ресурсів як базової установки психотерапії орієнтованої на вирішення. Розуміти цінність використання прийомів та технік з базовою установкою психолога/психотерапевта на ресурси клієнта, пов’язаної з вирішенням.

Змістовий модуль іі. Методи, прийоми та техніки короткотривалої психотерапії

Тема 11. Індукція та утилізація трансових станів у короткотривалій психотерапії – 4 год.

Знати основні техніки індукції та прийоми утілізації трансових станів. Засвоїти базові установки психолога/психотерапевта в роботі з абреакціями. Методологічно усвідомити та практично засвоїти основні принципи й навички індукції трансового стану у клієнта. Орієнтуватись в можливостях та обмеженнях психологічного супроводу з наведенням трансового стану. Мати уявлення про основні етичні елементи в супрводі клієнта у трансовому стані.

Тема 12. Саморегуляція у трансовому стані – 3 год.

Практично засвоїти основні ознаки трансового стану та техніки самонаведення трансового стану. Отримати досвід орієнтування в трансовому стані та керуванні ним. Розуміти основні відмінності трансового стану від стану активної свідомості. Отримати досвід психологічного супроводу та демонстрації технік саморегуляції на практиці.

Тема 13. Підлаштування та ведення, якоріння, та інші методики, що базуються на рефлекторних аспектах психіки людини – 4 год.

Отримати досвід практичного використання прийомів підлаштування та ведення, якоріння, тригерування. Усвідомити умовнорефлекторні закономірності використання цих прийомів. Усвідомити мультиситуаливні можливості використання цих прийомів в комунікації людини на різних рівнях та в різних соціальних ситуаціях. Мати уявлення про види підлаштування. Орієнтуватись в базових принципах, які сприяють ефективності використання цих прийомів. .

Тема 14. Базові техніки нейро-лінгвістичного програмування – 3 год.

Отримати досвід та закріпити навички застосування базових технік нейро-лінгвістичного програмування в ситуаціях психологічного супроводу та психологічної допомоги іншій людині. Мати уявлення про важливість встановлення довірливого контакту в процесі психологічного супроводу. Засвоїти основні елементи базових технік нейро-лінгвістичного програмування в роботі з дітьми та дорослими. Вміти орієнтуватись в можливостях та обмеженнях використання певних технік НЛП.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]