Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК госп.право.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
847.87 Кб
Скачать

9. Методи навчання:

тематичне опитування, перевірка виконання самостійних завдань, підготовка реферативних повідомлень, виконання модульних контрольних робіт, інші.

10. Критерії оцінювання знань студентів.

Відмінної оцінки заслуговують відповіді осіб, які показали ґрунтовні знання програмного матеріалу, використали основну і додаткову літературу з даного предмету, використали основну і додаткову літературу з даного предмету, орієнтуються у спірних поглядах з цих питань, посилаються на чинне законодавство і вміють навести приклади з юридичної практики, чітко, ясно і послідовно відповідають на поставлене питання.

Доброї оцінки заслуговують відповіді тих, хто підтвердив глибокі знання матеріалу в обсязі навчальної програми, не допустив суттєвих посилок при відповіді, зумів чітко викласти матеріал, застосовуючи при цьому приклади з нормативної бази і юридичної практики.

Задовільної оцінки заслуговують відповіді, що ґрунтуються на знанні матеріалу в обсязі навчальної програми, але були неповними і неточними у визначенні окремих понять та поверхневому висвітленні питання. Таку оцінку виставляють також у випадках недостатнього обґрунтування нечіткого і непослідовного викладення відповіді на поставлені питання.

Незадовільну оцінку виставляються особам, в яких виявлені недостатні знання програмного матеріалу, підтверджені суттєві упущення в освоєнні основних понять, визначень (дефініцій) з цивільного процесу, невміння поєднувати загальнотеоретичні положення з діючою юридичною практикою, що свідчить про низьку підготовку до професійної діяльності юриста.

11. Шкала оцінювання засвоєння навчального матеріалу

Визначення середньозваженого бала обраховується за формулою

бали

де n число модулів (або підсумкових контролів, якщо дисципліна вивчається протягом кількох чвертей, семестрів); Б1, - бал за і-й модуль (або і-та підсумкова оцінка) за національною шкалою; Т, - час на засвоєння і-того модуля або блоку і-того підсумкового контролю (аудиторне навантаження та самостійна робота). Середньозважений бал за поданою таблицею відповідності трансформується в оцінки національної шкали (відмінно, добре, задовільно, незадовільно, зараховано, не зараховано) та шкали ЕСТЗ (А, В, С, D, Е, РХ, Р):

визначається з урахуванням оцінок модульного і підсумкового контролю та кількістю годин, відведених на них.

Середньозважений бал за національною шкалою

Оцінка ЕСТS

Оцінка за національною шкалою

4,75. ..5,0

А

відмінно (зараховано)*

4,25. ..4,75

В

добре (зараховано)*

3,75. ..4.25

С

Ч

добре (зараховано)*

3,25. ..3,74

D

задовільно '(зараховано)*

3,0. ..3,24

Е

задовільно (зараховано)*

2,5. ..2,99

FХ

незадовільно (не зараховано)*

2,0. ..2,49

F

незадовільно (не зараховано)*