Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая работа по бух. учету.укр 3курс.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
1.74 Mб
Скачать

Кафедра обліку і аудиту

Методичні вказівки та завдання

до виконання курсової роботи

з дисципліни “Бухгалтерський облік”

(для студентів спеціальності 6.030509 “Облік і аудит”

всіх форм навчання)

Рекомендовано

на засіданні кафедри обліку і аудиту

Протокол №1 від 01.09.2010

Алчевськ, 2010

УДК 657

Методичні вказівки та завдання до виконання курсової роботи з дисципліни “Бухгалтерський облік” (для студ. спец. “Облік і аудит” всіх форм навч.) / Укл.: С. М. Рогозян, В. В. Вахлакова, О. М. Краснов, ас. – Алчевськ: ДонДТУ, 2009. – 53 с.

Рекомендовано для студентів економічного факультету всіх форм навчання.

Укладач с. М. Рогозян, доц., к.Е.Н.

В. В. Вахлакова, ас.

О. М. Краснов, ас.

Відповідальний за випуск Л. Є. Рогозян, доц.

Вступ

В умовах ринку широкого застосування набувають економічні методи управління, різко зростають вимоги до якості економічної інформації, необхідної для обґрунтування управлінських рішень.

Користувачі повинні мати повну, достовірну, неупереджену інформацію про фінансовий стан підприємства, результатах його діяльності і руху грошових коштів.

У результаті вивчення дисципліни студенти мають:

─ знати основні законодавчі та нормативні документи, які регламентують звітність підприємств;

─ розуміти економічну сутність показників звітності, їх місце і роль в оцінюванні діяльності підприємства;

─ знати зміст, структуру і порядок складання всіх форм звітності, які подає підприємство певним користувачам;

─ уміти підготувати необхідну для звітності інформацію;

─ заповнювати будь-які форми звітності;

Метою курсової роботи є закріплення вивченого теоретичного матеріалу і отримання навичок самостійної роботи по складанню кореспонденції рахунків та форм фінансової звітності.

Зміст програми дисципліни “Бухгалтерський облік”

Тема 1. Загальні вимоги до складання фінансової звітності згідно п(с) бо 1.

Загальні положення. Мета фінансової звітності. Склад та елементи фінансової звітності. Склад та елементи фінансової звітності. Звітний період. Якісні характеристики фінансової звітності. Принципи підготовки фінансової звітності. Розкриття інформації у фінансовій звітності. Порядок подання фінансової звітності. Порядок подання фінансової звітності.

Тема 2. Облікова політика підприємства.

Мета облікової політики. Фактори, що впливають на вибір облікової політики підприємства. Можливі варіанти організації та ведення бухгалтерського обліку. Елементи облікової політики. Зміст розділів наказу про облікову політику. Зміни в обліковій політиці.

Тема 3. Складання форми №1 “Баланс” згідно п(с)бо 2.

Мета та принципи складання балансу. Формула балансу. Класифікація бухгалтерських балансів. Загальні положення. Визнання статей балансу. Класифікація активів та зобов’язань по видам діяльності. Зміст, порядок заповнення та оцінка статей: необоротних активів, оборотних активів, власного капіталу, забезпечень наступних витрат і платежів, довгострокових та поточних зобов’язань, витрат та доходів майбутніх періодів. Розкриття інформації у примітках до фінансової звітності.

Тема 4. Складання форми №2 “Звіт про фінансові результати” згідно п(с)бо 3.

Мета складання звіту. Загальні положення. Характеристика операційної, інвестиційної і фінансової діяльності. Характеристика надзвичайної діяльності. Класифікація господарських операцій по операційній, інвестиційній та фінансової діяльності. Визнання доходів та витрат. Склад собівартості реалізованої продукції. Склад адміністративних витрат, витрат на збут. Склад загально виробничих витрат. Порядок заповнення розділу І “Фінансові результати”. Порядок заповнення розді- лу ІІ “Елементи операційних витрат”. Розрахунок показників прибутковості акцій. Розкриття інформації про доходи і витрати у примітках до фінансової звітності.