Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Part_6.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
5.82 Mб
Скачать

4.3.3.3.Правила конфігурування мережі 10Base-2.

Сегмент тонкого коаксіалу означений як змішаний сегмент, отже, він може підтримувати більше, ніж два сполучення з MAU, точніше, до 30 MAU. Стандарт вимагає застосування багатопортового повторювача для сполучення багатьох сегментів, при цьому кожен порт повторювача містить MAU і повинен бути врахований в загальну кількість MAU в конкретному сегменті.

Довжина сегменту. Сегмент мережі Ethernet з тонким коаксіалом може мати довжину, не більшу від 185 м. Менша довжина сегменту мережі 10Base2 порівняно з сегментом мережі 10Base5 викликана більшими втратами в тонкому коаксіалі і наявністю контактів у Т-з’єднувачах, тому особлива увага повинна бути звернена на цих контактів. Стандарт вимагає застосування з’єднувачів з низьким резистивним опором контактів, які повинні бути позолочені для уникнення корозії. З цієї ж причини накладені більші обмеження на число під’єднань до сегменту. До окремого сегменту можна під’єднати не більше від 30 MAU. Оскільки стандарт вимагає, щоб сегменти мережі 10Base2 об’єднувалися між собою через повторювачі, то під’єднання до повторювача, який містить у собі MAU, повинне бути враховане в загальне число 30.

В мережі 10Base2 не існує спеціальних правил для встановлення відстаней між точками під’єднання MAU до кабеля, однак специфікації вимагають, щоб ці відстані були не меншими від 0.5 м.

Топологія кабельної системи. Топологія сполучення сегменту мережі 10Base2 з комп’ютерами полягає в наступному (рис. 4.17). Відрізки коаксіального кабеля з’єднуються між собою через горизонтальні плечі Т-розгалужувачів, так що тільки одне горизонтальне плече Т-розгалуження на кожному кінці сегменту навантажене термінатором; вертикальне плече кожногоТ-розгалужувача під’єднане до відповідної мережевої карти комп’ютера.

Рис.4.20. Фізична топологія сегменту мережі 10Base2.

Для прикладу на рис. 4.20 показані дві можливі топології сегментів мережі 10Base2. Двопортовий повторювач об’єднує два сегменти мережі. Один сегмент сполучає станції DTE1, DTE2 і DTE3, які утворюють повний сегмент, який потенційно може мати до 29 станцій і включає один порт повторювача, тобто всього 30 під’єднань MAU. Сегмент закінчується термінатором. Другий сегмент містить лише один комп’ютер і термінатор. Від’єднання будь-якої частини першого сегменту від горизонтального плеча Т-розгалужувача розриває сегмент і зупиняє роботу в мережі всіх комп’ютерів у цьому сегменті. Від’єднання вертикального плеча певного Т-розгалужувача від мережевої карти не розриває цей сегмент, однак продовжує діяти тільки вхідний відрізок коаксіального кабеля (до місця від’єднання). В другому сегменті підтримується тільки комп’ютер DTE4 (з’єднання типу “точка-точка”), тому будь-яка проблема в кабельній системі цього сегменту впливає тільки на цей комп’ютер.

4.3.3.4.Встановлення та пошук несправностей в мережі 10Base-2.

Оскільки на сьогодні коаксіал ще застосовується в мережах Ethernet 10Base2, то можна дати декілька рекомендацій щодо встановлення та пошуку несправностей в таких мережах.

  • Перевірити, чи укладений кабель має належний характеристичний опір. Мережа Ethernet 10Base2 використовує кабель з характеристичним опором 50 Ом, Arcnet - кабель з опором 93 Ом або 75 Ом. Коаксіальні кабелі для телебачення мають характеристичний опір 75 Ом. Застосування кабеля з невідповідним характеристичним опором спричиняє помилки при передаванні даних, що може бути причиною непрацездатності мережі.

  • Перевірити, чи з’єднувачі та навантаження (термінатори) узгоджені з характеристичним опором кабеля.

  • Перевірити наявність навантажень (термінаторів) на обидвох кінцях сегменту кабеля.

  • Не слід вживати скруток в з’єднаннях, вони викликають багато проблем.

  • Слід придбати і застосовувати добрі монтажні інструменти. Плоскогубці не мо;уть зробити тривале і добре сполучення.

  • Один і тільки один кінець кабеля повинен бути заземлений. Для цього достатньо прокласти заземлюючий провідник від термінатора до металевого шассі комп’ютера. Якщо заземлити обидва кінці або не заземлити жоден, то це може викликати проблеми (intermittant problems).

  • Слід вживати Т-з’єднувачі для сполучення комп’ютера з сегментом кабеля. Т-з’єднувач повинен бути під’єднаний безпосередньо до мережевої карти. Не можна вживати для цього відрізок кабеля.

  • Слід дотримуватися відстані не менше від 1.4 м між відгалуженнями.

  • Якщо вимірювати омметром між центральним провідником та екраном (корпусом) відгалуження Т-з'єднувача ("штир"), то відлік повинен показувати 25 Ом., що відповідає опору двох термінаторів, з'єднаних паралельно (на постійному струмі). Якщо здійснювати вимірювання омметром на одному кінці кабеля при знятому термінаторі, то результат повинен становити 50 Ом, тобто дорівнювати опору термінатора, встановленого на протилежному кінці кабеля.

  • Кабель RG-58 з поліхлорвініловою оболонкою (PCV) має даметр 5 мм, а пленумний кабель дещо товщий.

  • Не можна застосовувати кабелі Thicknet з адаптерами BNC-N-тип.

  • Одне відгалуження BNC може підтримувати багато пристроїв, яле слід для цього використовувати тільки одне з 30 відгалужень. Наприклад, можна використати один трійник BNC, під'єднаний до порта багатопортового повторювача BNC.

  • Згідно із специфікаціями максимальна довжина сегменту 10Base-2 становить 185 м. На практиці можна працювати без проблем тільки з меншими довжинами кабелів внаслідок впливу середовища і внаслідок відмінностей між кабелями (хоч всі вони мають тип RG-58), а також внаслідок неідеальності сполучень кабелів та з'єднувачів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]