Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Part_6.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
5.82 Mб
Скачать

4.6.2.4.Модернізація спільної магістралі fddi.

Оскільки гігабітний Ethernet підтримує оптоволоконні середовища, то організації, що мають комутовані магістралі FDDI, можуть отримати новий відповідно змодифікований шлях для даних. Адміністратор може замінити комутовані або спільні сполучення FDDI або раутери між Ethernet і FDDI на гігабітні комутатори Ethernet, просто встановивши нові карти мережевого інтерфейсу гігабітного Ethernet у чинні раутери або комутатори. Така модифікація зберігає інвестиції, вкладені в оптоволоконні кабелі при збільшенні вдесятеро ширини смуги. Збільшена швидкість передавання даних дає можливість швидшого доступу користувачів до Intranet, Internet та інших складних послуг на робочих місцях. На рис. 4.46 а зображена мережа перед модернізацією, а на рис. 4.46 б - після модернізації до гігабітного Ethernet.

4.6.2.5. А) б) Рис. 4. 46. Модернізація спільної магістралі fddi. Модернізація під'єднання до високопродуктивних робочих станцій.

а) б)

Рис. 4.47. Модернізація під'єднання високопродуктивних робочих станцій.

У пізніших фазах утвердження гігабітного Ethernet при недостатності ширини смуги для робочих станцій, під'єднаних до Fast Ethernet або FDDI, можна застосувати мережеві карти гігабітного Ethernet для під'єднання до гігабітної мережі. Високопродуктивні робочі станції під'єднуються до комутаторів гігабітного Ethernet або до буферизованих розподілювачів. На рис. 4.47 а, б зображені такі мережі відповідно перед модернізаціїєю і після неї.

1 У специфікаціях ANSI TP-PMD для сигналів RD+ і RD- використані провідники (контакти) 7 і 8, тоді як в 10BASE-T и 100BASE-TX - провідники (контакти) 3 і 6.

58

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]