Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_МПТ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
230.4 Кб
Скачать

ЗМІСТ

1 МЕТА І ЗАДАЧІ КУРСОВОГО ПРОЕКТУВАННЯ 5

2 ТЕМАТИКА КУРСОВОГО ПРОЕКТУ 6

3 СТРУКТУРА КУРСОВОГО ПРОЕКТУ 7

3.1 Титульний лист 8

3.2 Індивідуальне завдання 8

3.3 Анотація 9

3.4 Зміст 9

3.5 Вступ 9

3.6 Аналіз теми та інженерна інтерпретація технічного завдання 10

3.7 Розробка структурної схеми 11

3.8 Вибір елементної бази 12

3.9 Розробка схеми електричної принципової 14

3.10 Розробка загального алгоритму 15

3.11 Розробка програми 16

3.12 Висновки 17

3.13 Література 17

4 ГРАФІК ВИКОНАННЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ 18

5 КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ 20

6 ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ 21

ДОДАТКИ

Додаток А Перелік типових тем курсового проекту 26

Додаток Б Приклад оформлення титульного листа 29

Додаток В Приклад оформлення індивідуального завдання 30

Додаток Д Приклад технічного завдання 31

Додаток Е Приклад оформлення змісту 32

Додаток Ж Приклад оформлення переліку елементів 33

1 Мета і задачі курсового проектування

Термін "мікроконтролер" зазвичай означає окрему мікросхему, що містить на одному кристалі процесорне ядро та всі необхідні периферійні пристрої для реалізації спеціалізованого мікрокомп'ютера, спрямованого на розв’язування широкого кола різноманітних задач вимірювання, контролю та управляння.

Курсове проектування, яке передбачається навчальним планом дисципліни “Основи цифрової та мікропроцесорної техніки”, сприяє більш глибокому вивченню теоретичного матеріалу, придбанню студентами практичних навичок з питань аналізу поставленого завдання, постановки задач та їх практичної реалізації під час розробки мікропроцесорного пристрою певного функціонального призначення.

Основною метою курсового проекту є надання студенту можливості самостійно розробити апаратні та програмні засоби цифрового мікропроцесорного пристрою, призначеного для вирішування поставлених задач, поглиблення ним знань у даній області, визначення здібностей студента щодо самостійного розв’язування задач схемотехнічного та алгоритмічного проектування.

Основними задачами курсового проекту є:

    • систематизація та закріплення теоретичних знань та практичних умінь з розробки електричної схеми та програмного забезпечення цифрового програмно керованого пристрою на основі 8-ми розрядного мікроконтролера;

    • поглиблення теоретичних знань у відповідності із заданою темою;

    • розвиток та вдосконалення навичок самостійної роботи з науковою та довідниковою літературою, Інтернет джерелами, технічною документацією;

    • розвиток вмінь обґрунтовано приймати технічні рішення на основі технічної доцільності та варіантного аналізу;

    • розвиток творчої ініціативи, самостійності, відповідальності та організованості студентів.

2 Тематика курсового проекту

Курсовий проект з дисципліни «Основи цифрової та мікропроцесорної техніки» передбачає розробку апаратних та програмних засобів мікропроцесорного пристрою, спрямованого на розв’язування будь-якої конкретної задачі вимірювання, контролю або управляння. Завдання курсового проекту повинні вирішуватися з використанням універсального 8-ми розрядного мікроконтролера та оптоелектронної елементної бази. Основними результатами курсового проекту повинні стати схема електрична принципова та програмне забезпечення розроблюваного мікропроцесорного пристрою.

Відправною точкою курсового проектування є вибір студентом теми курсового проекту. При виборі теми студент повинен керуватися своєю зацікавленістю у тематиці, що вибирається, а студент заочної форми – враховувати своє місце роботи та професійну орієнтацію. Теми курсового проекту можуть вибиратися студентами або з переліку запропонованих, або з врахуванням науково-технічного напряму, у якому вони планують працювати при написанні бакалаврської роботи, або виходячи із специфіки підприємств, де вони проходили практику або планують працевлаштуватися. Тема курсового проекту, що формулюється студентом самостійно, повинна відповідати загальним вимогам до тематики курсових проектів, які були зазначені на початку.

Курсовим проектам, тематика яких пов’язана з практичною роботою студента, надається перевага. З одного боку, це полегшує його виконання, оскільки полегшується розробка технічного завдання, розширюються можливості с ознайомленням практичних підходів до його виконання. З іншого боку, на основі отриманих результатів студент може зробити корисні практичні висновки та сформулювати конкретні пропозиції. Остаточне рішення щодо вибору конкретної теми повинно бути прийнято на другому тижні навчального триместру.

Після вибору і узгодження теми курсового проекту, вона затверджується на засіданні кафедри Лазерної та оптоелектронної техніки і не може бути змінена. Після цього студенту видається індивідуальне завдання на курсовий проект та складається календарний план виконання проекту з уточненням термінів виконання основних етапів проектування.