Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_МПТ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
230.4 Кб
Скачать

3 Структура курсового проекту

Курсовий проект складається з пояснювальної записки та графічної частини. Вміст пояснювальної записки повинен відображати усі основні етапи проектування і відповідати індивідуальному завданню. Графічна частина повинна бути пов’язана із текстом пояснювальної записки і відображати результати проектування. Вміст пояснювальної записки:

Титульний лист

Індивідуальне завдання

Анотація

Annotation

Зміст

Вступ

1.Аналіз теми та інженерна інтерпретація технічного завдання

2 Розробка структурної схеми

3 Розробка схеми електричної-принципової

3.1 Вибір елементної бази

3.2 Розробка схеми електричної-принципової

4 Розробка програмного забезпечення

4.1 Розробка загального алгоритму

4.2 Розробка програми

Висновки

Література

ДОДАТКИ

Додаток А. Технічне завдання

Додаток Б. Схема електрична-структурна

Додаток В. Схема електрична-принципова

Додаток Д. Перелік елементів

Додаток Е. Схема програми

Додаток Ж. Лістинг програми

Об’єм пояснювальної записки – 25-30 сторінок стандартних аркушів А4 формату розміром 210 на 297 мм.

Графічна частина складається зі схеми електричної-структурної, схеми електричної принципової та блок-схеми алгоритму роботи пристрою, що виконуються у вигляді окремих креслень стандартного А4 або А3 формату. Графічну частину розміщують у Додатках до пояснювальної записки. До схеми електричної принципової додається перелік елементів, який розміщується у Додатку, що є наступним за Додатком з принциповою схемою.

3.1 Титульний лист

Титульний лист є обкладинкою пояснювальної записки. Титульний лист не нумерується. Приклад оформлення титульного листа наведений у Додатку Б.

На титульному листі вказується назва курсового проекту у називному відмінку та умовне позачення, яке складається з шифру кафедри (08-04), шифру дисципліни (ОЦМП), номеру варіанту, під який відводиться три символи, п’ятьох символів номеру документа (00.000) та коду документа (ПЗ-пояснювальна записка). Цей шифр у подальшому повторюється в основному надписі на всіх аркушах пояснювальної записки..

3.2 Індивідуальне завдання

Індивідуальне завдання на курсовий проект розміщується за титульним листом і оформлюється у вигляді бланка, приклад якого наведений у Додатку В. Як і титульний лист, бланк індивідуального завдання не нумерується .

В індивідуальному завданні зазначається тема проекту, вказують вихідні дані, вміст пояснювальної записки та графічної частини. На основі індивідуального завдання студентом у взаємодії з керівником проекту розробляється технічне завдання (ТЗ), яке розміщується у Додатку А пояснювальної записки. Приклад бланку технічного завдання наведений у Додатку Д.

3.3 Анотація

Анотація являє собою стисле подання відомостей, які характеризують виконану роботу і дозволяють зрозуміти її суть. Анотація виконується державною та іноземною мовами. Анотації на різних мовах можуть бути розміщені на одному аркуші. На аркуші(ах) з анотаціями рамка не креслиться, нумерація не позначається.

3.4 Зміст

Зміст є першим аркушем документа, з якого починається нумерація. Номер аркушу зі змістом відповідає порядку його розташування у пояснювальній записці. Зміст розміщується на аркуші з рамкою та основним надписом, виконаним за скороченою формою 40 х 185 мм (Додаток Е). Якщо зміст розміщується на кількох сторінках, то усі сторінки зміста, починаючи з другої, як і решта аркушів пояснювальної записки, виконуються з основним надписом за формою 15 х 185 мм. У відповідні поля основних надписів на аркушах пояснювальної записки записується умовне позачення курсового проекту (таке саме як і на титульному листі) та номера сторінок. Загальна кількість аркушів, яка вказується в основному надписі на першій сторінці змісту, визначається обсягом пояснювальної записки без врахування додатків.

До змісту включають назви усіх структурних одиниць пояснювальної записки – вступу, розділів, підрозділів, висновків, літератури, додатків. Назви заголовків у змісті повинні однозначно відповідати назвам заголовків у пояснювальній записці. Нумерація сторінок повинна бути наскрізьною.