Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka Diplom_Magistr_ДЛЯ СТУДЕНТІВ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
157.18 Кб
Скачать

Список використаних джерел

У список використаних джерел варто включати не тільки джерела, які цитуються, але і ті, з якими студент ознайомився в процесі підготовки роботи.

На початку списку використаних джерел поміщають закони України, укази Президента, документи уряду України, інструктивно-нормативні матеріали. Далі літературні джерела розташовуються за абеткою без підрозділу на їхні види (книги, статті і т.д.). Дані про джерела приводяться мовою оригіналу. Обсяг джерел, що рекомендується, - не менше 80 найменувань.

Приклади бібліографічного опису окремих джерел у списку літератури:

офіційні документи

1. Постанова Верховної Ради України від 14 червня 2011 р. «Про прийняття за основу проекту Закону України про продовольчу безпеку України» [Електронний ресурс]. – Режим доступу до постанови: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/3498-17. - Назва з екрану.

книги

2. Грушко В.І., Іваненко Т.В., Румик І.І. та інші. Пенсійна система України / Грушко В.І. – К.: Кондор, 2006. –336 с.

3. Фінанси підприємств: Підручник / А.М. Поддєрьогін, М.Д. Білик, Л.Д. Буряк та ін.; Кер. кол. авт. і наук. ред. проф. А.М. Поддєрьогін. / Поддєрьогін А.М. – К.: КНЕУ, 2008. – 546 с.

статті в періодичних виданнях

4. Румик І.І. Кредитування як джерело фінансування інноваційної діяльності підприємства // Збірник наукових праць “Вчені записки Інституту економіки та права “КРОК” / Румик І.І. – Вип. 18. – Т.3. – К., 2008. – С. 101-109.

Вимоги до виконання графічної частини магістерських робіт

За результатами досліджень студенти повинні представити графічну частину – щонайменше 5 аркушів графічного матеріалу з дипломної роботи.

Графічна частина роботи виконується у виді аркушів напівплакатного типу. Відмінні риси аркушів напівплакатного типу: таблиці, графіки, діаграми повинні мати окремі заголовки, що виконують буквами не вище 10-15 мм. Показ графічної частини здійснюється через мультімедійний проектор або на слайдах через кадаскоп.

Графічна частина маже бути оформлена як роздатковий матеріал, що містить графічні ілюстрації, виконані на аркушах формату А4 (в екземплярах, кратних чисельності членів Державної екзаменаційної комісії плюс один). Він має титульний лист з підписами студента і керівника магістерської роботи.

9. Захист робіт

До захисту робіт допускаються студенти, що виконали усі вимоги індивідуального плану і навчальної програми. Закінчена робота, підписана студентом, керівником з необхідними документами, представляється завідувачеві кафедрою на підпис.

В Державну екзаменаційну комісію, крім магістерської роботи, надаються наступні документи:

- заява;

- рецензія;

- відзив керівника;

- характеристика;

- залікова книжка студента.

Рецензія

Рецензія повинна бути готова до моменту допуску роботи завідувачем кафедри до захисту.

Рецензія представляється в одному екземплярі. Текст рецензії може бути рукописним чи машинописним. Особистий підпис рецензента повинен бути завірений печаткою організації, де працює рецензент.

В рецензії має бути сформульована наукова чи науково-прикладна задача, яка розв'язана в роботі. Рецензія складається в довільній формі і повинна містити:

- актуальність теми роботи;

- економічну значимість роботи;

- оцінку прийнятих у роботі рішень;

- оцінку огляду джерел і теоретичного обґрунтування проблеми;

- висновок про значимість теоретичних і практичних результатів дослідження;

- використання сучасних методів досліджень і форм обробки матеріалів;

- наявні недоліки в роботі.

На закінчення рецензент оцінює роботу за чотирьохбальною системою ("відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно") і дає рекомендації щодо можливості захисту роботи в ДЕКу і присвоєння студенту кваліфікації магістр з фінансів за фахом 8.050104 «Фінанси».

Студент ознайомлюється зі змістом рецензії, готує мотивовані відповіді на наявні зауваження і відповідає на них при захисті роботи.

Відзив керівника

Відзив керівника подається в одному екземплярі (додаток В).

Захист робіт

Тривалість захисту одного студента має відбутися протягом 30 хвилин. Для повідомлення (доповіді) студенту надається 10 хвилин. Доповідь має містити коротку узагальнену інформацію, що викладена у вступі, висновках до підрозділів і розділів і у загальному висновку. Повідомлення студента про роботу повинне супроводжуватися посиланнями на графічну частину роботи.

Порядок захисту дипломної роботи:

- голова ДЕК надає слово студенту для доповіді;

- студент доповідає основні положення магістерської роботи;

- члени ДЕК по черзі задають запитання;

- студент відповідає на кожне запитання конкретно, коротко, змістовно, спокійно, стримано, етично;

- присутні на засіданні ДЕК фахівці також можуть задати запитання;

- один з членів ДЕК знайомить присутніх з відгуком керівника, з рецензією і може висловлювати свою особисту думку відносно роботи;

- студент в заключному слові відповідає на зауваження, що мають місце в відгуку, рецензії та в виступах членів ДЕК.

Після захисту члени комісії самостійно ставлять студенту оцінки в балах (5, 4, 3, 2). При цьому враховують:

- загальну ерудицію;

- теоретичну підготовку з профіля спеціальності;

- оволодіння методикою науково-дослідної роботи;

- практичну підготовку в сфері спеціальності;

- успішність протягом усього періоду навчання;

- рівень загальної культури (зовнішній вигляд, володіння письмовою і усною мовами, вміння вести діалог, манери поведінки і т.п.)

Після захисту всіх студентів, зазначених в графіку на даний день, робиться перерва, після якої на закритому засіданні голова ДЕК виставляє за більшістю оцінок остаточну оцінку кожному студенту, екзаменатор заносить оцінку в спеціальну відомість. Після цього оформляються протоколи, залікові книжки. Члени ДЕК підписують документи лише тих студентів, на захисті яких вони були і яким вони ставили оцінки. ДЕК має право працювати, коли присутні більше половини її членів.

Оцінки студентам оголошуються після закінчення закритого засідання ДЕК в той же день.