Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tekhnologiya-restor-poslyg-KYW.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
438.27 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І

НАУКИ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТУРИЗМУ,

ЕКОНОМІКИ І ПРАВА

Факультет туризму, готельного

та ресторанного бізнесу

Кафедра готельно-ресторанної

справи

Робоча програма технологія ресторанних послуг

( Кредитно-модульна система організації навчального процесу )

галузь знань

1401 «Сфера обслуговування»

напрям підготовки

6.140103 «Туризм»

освітньо-кваліфікаційний рівень

бакалавр

форма навчання

денна

Київ-2012

Технологія ресторанних послуг. Робоча програма для студентів денної форм навчання напряму підготовки 6.020107 «Туризм» (кредитно-модульна система організації навчального процесу). – К.:КУТЕП, 2012. – с. 48

Укладач: Кущ Т.О. – доцент кафедри готельно-ресторанної справи Київського університету туризму, економіки і права.

Рецензенти: Зубар Н.М. - завідуючий кафедри готельно-ресторанної справи Київського університету туризму, економіки і права, кандидат технічних наук, доцент.

Мініч І.М. - заступник завідуючого кафедри туризму та готельного господарства Київського університету туризму, економіки і права, кандидат соціологічних наук, доцент.

Робочу програму обговорено і схвалено на засіданні кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП від 24 листопада 2011 р., протокол № 3.

Розглянуто і схвалено науково-методичною комісією факультету туризму, готельного та ресторанного бізнесу КУТЕП від 15 грудня 2011 р., протокол № 3.

Зміст

Вступ

4

1. Мета і завдання вивчення залікового кредиту та результати вивчення дисципліни

6

2. Опис залікового кредиту

8

3. Тематичний план

9

4. Система контролю знань з дисципліни

11

5. Зміст лекційних занять

13

6. Плани та зміст семінарських занять

17

7. Плани та завдання практичних занять

19

8. Самостійна робота студентів

25

9. Тематика індивідуальних творчих завдань

33

10. Питання до підсумкового модульного контролю

35

11. Рекомендована література

38

Додатки

ВСТУП

Робоча програма навчальної дисципліни «Технологія ресторанних послуг» розроблена для студентів ІV освітньо-кваліфікаційного рівня спеціальності 6.020107 «Туризм» денної форми навчання.

Мета і завдання навчальної дисципліни «Технологія ресторанних послуг» у системі підготовки фахівців туристської галузі визначаються сучасними вимогами до сфери ресторанних послуг як складової індустрії гостинності, де задоволення потреб споживачів є основним змістом діяльності.

При вивченні дисципліни особливу увагу варто приділити організації самостійної роботи студентів, що сприяє формуванню умінь і навичок самостійної праці, поглибленню професійно-практичної підготовки, самоосвіті, самостійному рішенню практичних задач.

У процесі вивчення дисципліни повинно виробитись розуміння, що послуги харчування є складовими сфери послуг, а основною концепцією є «гостинність». Систематизація таких знань визначила структуру програми:

технологія технологія технологія

сфери послуг гостинності ресторанних послуг

Внутрішні зв’язки навчальної дисципліни визначаються структурною побудовою: понятійний апарат, технологічний зміст, нормативи якості послуг, поведінкові стандарти.

Вивчення курсу «Технологія ресторанних послуг» базується на навчальних дисциплінах, що визначають розвиток структури туристських послуг: «Українська та зарубіжна культура», «Будівлі, споруди, обладнання туристських комплексів та їх експлуатація», «Рекреаційні комплекси», «Санітарія і гігієна». Крім того, дисципліна «Технологія ресторанних послуг», включається до модулю «Технологія туристської галузі», визначаючи технологічний рівень професійних знань спеціаліста. Предмет є фундаментом для вивчення наступної дисципліни модуля: «Організація ресторанних послуг», а також дисциплін «Менеджмент підприємств», «Економіка туризму і готельного господарства», «Стандартизація, сертифікація та ліцензування туристських послуг».

Викладання навчальної дисципліни здійснюється протягом одного семестру. Навчальна програма складається із двох модулів:

  • основні поняття та зміст технології ресторанних послуг;

  • уніфіковані технології ресторанних послуг

Обґрунтовані зміни в змісті програмного матеріалу і у розподілі навчальних годин за темами, що пов'язані з вивченням нових матеріалів, вносяться викладачами і затверджуються на засіданні кафедри.

Формою контролю отриманих знань студентами є кредитно-модульна система оцінювання знань - ПМК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]