Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Матеріали до 2-ї контрольної.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
393.22 Кб
Скачать

Стаття 5. Сторони угоди про розподіл продукції

1. Сторонами угоди про розподіл продукції виступають інвестор (інвестори) і держава в особі Кабінету Міністрів України.

(абзац перший частини першої статті 5  у редакції Закону України від 23.09.2010 р. N 2562-VI)

Постійно діюча міжвідомча комісія (далі - Міжвідомча комісія) утворюється Кабінетом Міністрів України у складі представників державних органів, органів місцевого самоврядування, народних депутатів України і уповноважена вирішувати питання з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції.

Угодою про розподіл продукції вирішення питань з управління та координації діяльності сторін може покладатися на керівний комітет або інший орган управління, створений за участю сторін.

(частину першу статті 5 доповнено новим абзацом  третім згідно із Законом України від 02.10.2012 р. N 5406-VI)

З метою участі держави у виконанні укладеної угоди про розподіл продукції (у тому числі участі в діяльності створених органів управління) Кабінет Міністрів України може передати необхідні повноваження центральному органу виконавчої влади у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр або іншому органу державної влади, який призначає представників до керівного комітету або іншого органу управління, створеного за угодою, визначає обсяг їх повноважень та контролює їх діяльність.

(частину першу статті 5 доповнено новим абзацом  четвертим згідно із Законом України від 02.10.2012 р. N 5406-VI,  у зв'язку з цим абзаци третій - п'ятий  вважати відповідно абзацами п'ятим - сьомим)

У разі потреби до роботи Міжвідомчої комісії залучаються відповідні виробничі та наукові організації, а також експерти і консультанти.

Робочим органом Міжвідомчої комісії є центральний орган виконавчої влади у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр (далі - робочий орган Міжвідомчої комісії).

(абзац шостий частини першої статті 5 у редакції  Закону України від 02.10.2012 р. N 5406-VI)

Положення про Міжвідомчу комісію затверджується Кабінетом Міністрів України.

(частину першу статті 5 визнано такою, що відповідає Конституції України (є конституційною), згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 06.12.2001 р. N 17-рп/2001)

2. Частину другу статті 5 виключено

(згідно із Законом України  від 17.11.2011 р. N 4053-VI)

3. У тому разі коли інвестором в угоді виступає об'єднання юридичних осіб, що не є юридичною особою, учасники такого об'єднання несуть солідарну відповідальність по зобов'язаннях, передбачених угодою про розподіл продукції.

Стаття 6. Умови укладення угоди про розподіл продукції

1. Угоди про розподіл продукції відповідно до цього Закону можуть укладатися щодо окремих ділянок (ділянки) надр, що обмежуються у просторі та координатами, в межах яких знаходяться родовища, частини родовищ корисних копалин загальнодержавного і місцевого значення, включаючи ділянки надр у межах континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони України.

(абзац перший частини першої статті 6 із змінами,  внесеними згідно із Законом України від 21.10.2011 р. N 3959-VI)

На вимогу інвестора і у випадках, коли земельні ділянки, необхідні для виконання укладеної угоди про розподіл продукції, знаходяться у державній або комунальній власності, ділянки надр (родовища корисних копалин) надаються разом із такими земельними ділянками. У всіх інших випадках держава забезпечує надання на вимогу інвестора земельних ділянок, необхідних для виконання укладеної угоди про розподіл продукції, у порядку, зазначеному у такій угоді. У разі перебування земельних ділянок, необхідних для використання надр на умовах угод про розподіл продукції, у власності фізичних чи юридичних осіб або в комунальній власності набуття права власності на ці земельні ділянки здійснюється державою відповідно до закону, якщо інше не передбачене угодою про розподіл продукції.

(частину першу статті 6 доповнено абзацом  згідно із Законом України від 23.09.2010 р. N 2562-VI,  абзац другий частини першої статті 6 у редакції  Закону України від 02.10.2012 р. N 5406-VI)