Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт на практику.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
66.59 Кб
Скачать

5. Транзит

Товари, що переміщуються транзитом, при дотриманні умов, передбачених статтею 201 Кодексу, у відповідності до статті 3 Закону України від 20.10.99 № 1172-XIV "Про транзит вантажів" та статті 4 розділу V Закону України від 22.05.2003 № 849-IV "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рік" та деяких інших законодавчих актів" звільняються від оподаткування митом, акцизним збором та ПДВ.

Сплаті підлягає єдиний збір за ставками, встановленими Законом України від 04.11.99 № 1212-XIV „Про єдиний збір, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України”.

Порядок справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон, встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.02 № 1569 „Про затвердження Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон”.

6. Тимчасове ввезення (вивезення)

Відповідно до статті 209 Кодексу "звільнення від сплати податків під час переміщення товарів у режимі тимчасового ввезення (вивезення) регулюється виключно податковими законами України".

6.1. Тимчасове ввезення

6.1.1. При тимчасовому ввезенні товарів, зазначених у статті 206 Кодексу, ввізне (імпортне) мито не сплачується на підставі статті 23 Закону України "Про Єдиний митний тариф".

6.1.2. При тимчасовому ввезенні товарів, зазначених у статті 206 Кодексу, акцизний збір не сплачується відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України "Про акцизний збір".

6.1.3. При тимчасовому ввезенні товарів, зазначених у статті 206 Кодексу, ПДВ не сплачується відповідно до Закону України "Про податок на додану вартість".

Тимчасове ввезення товарів, не зазначених у статті 206 Кодексу, у тому числі майна за договорами оренди (лізингу), застави та іпотеки, здійснюється зі сплатою мита, ПДВ та акцизного збору на загальних підставах.

6.2. Зворотне вивезення після тимчасового ввезення

Вивізне (експортне) мито, ПДВ та акцизний збір не сплачуються.

6.3. Тимчасове вивезення

6.3.1. При тимчасовому вивезенні товарів, зазначених у статті 206 Кодексу, вивізне (експортне) мито не сплачується на підставі статті 23 Закону України "Про Єдиний митний тариф".

6.3.2. Акцизний збір не сплачується відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України "Про акцизний збір".

6.3.3. ПДВ не сплачується відповідно до Закону України "Про податок на додану вартість".

6.4. Повернення після тимчасового вивезення

6.4.1. При поверненні тимчасово вивезених товарів:

- ввізне (імпортне) мито відповідно до пункту "є" статті 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф" не справляється з товарів, які походять з митної території України і ввозяться назад на цю територію без обробки або переробки,

- ввізне (імпортне) мито відповідно до пункту "ж" статті 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф" не справляється з товарів, що знову ввозяться на митну територію України і походять з іншої території, які були оплачені митом при первісному ввезенні на митну територію України.

6.4.2. Акцизний збір не сплачується відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України "Про акцизний збір".

6.4.3. ПДВ не сплачується відповідно до Закону України "Про податок на додану вартість".