Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт на практику.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
66.59 Кб
Скачать

11. Переробка за межами митної території України

Статтею 237 Кодексу встановлено, що "переробка за межами митної території України - митний режим, відповідно до якого товари, що перебувають у вільному обігу на митній території України, вивозяться без застосування заходів тарифного та нетарифного регулювання з метою їх переробки за межами митної території України та наступного повернення в Україну".

Відповідно до статті 242 "продукти переробки, що ввозяться на митну територію України, оподатковуються відповідно до закону".

11.1. Вивезення товарів для переробки

11.1.1. Оподаткування давальницької сировини, що вивозиться за межі митної території України, здійснюється у порядку, встановленому статтею 5 Закону України "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах".

11.1.2. Митне оформлення інших товарів.

- вивізне (експортне) мито не сплачується,

- акцизний збір не сплачується відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України "Про акцизний збір",

- ПДВ у відповідності до Закону України "Про податок на додану вартість" не сплачується.

11.2. Повернення продуктів переробки

11.2.1. Оподаткування готової продукції, виробленої з давальницької сировини, здійснюється у порядку, встановленому статтею 5 Закону України "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах".

11.2.2. Оподаткування інших продуктів переробки здійснюється зі сплатою ввізного мита, акцизного збору та ПДВ на загальних підставах як при імпорті товарів. При цьому, сплата встановлених законодавством податків і зборів (обов'язкових платежів) здійснюється по ВМД на продукти переробки, а по окремій ВМД на товари іноземного походження, які були витрачені в процесі переробки українських товарів, здійснюється нарахування з посиланням на сплачені кошти по ВМД на продукти переробки.

11.3. Реалізація за межами митної території України продуктів переробки

11.3.1. Оподаткування готової продукції, виробленої із давальницької сировини, здійснюється у порядку, встановленому статтею 5 Закону України "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах".

11.3.2. Оподаткування інших продуктів переробки здійснюється як при експорті товарів.

12. Знищення або руйнування

Відповідно до статті 243 Кодексу "знищення або руйнування - митний режим, відповідно до якого товари, ввезені на митну територію України, знищуються під митним контролем чи приводяться у стан, який виключає їх використання, без справляння податків, установлених на імпорт, а також без застосування заходів нетарифного регулювання до товарів, що знищуються або руйнуються".

12.1. Ввізне (імпортне) мито не сплачується на підставі пункту "д" статті 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф".

12.2. Акцизний збір не сплачується відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України "Про акцизний збір".

12.3. ПДВ не сплачується відповідно до Закону України "Про податок на додану вартість".

13. Відмова на користь держави

Відповідно до статті 246 Кодексу "у режимі відмови на користь держави на товари не нараховуються і не справляються податки і збори, а також не застосовуються заходи нетарифного регулювання".

13.1. Ввізне (імпортне) мито не сплачується на підставі пункту "г" статті 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф".

13.2. Акцизний збір не сплачується відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України "Про акцизний збір".

13.3. ПДВ не сплачується відповідно до підпункту 5.1.16 пункту 5.1 статті 5 Закону України "Про податок на додану вартість".