Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ps-ya.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
42.93 Кб
Скачать

Дослідження на визначення комунікабельності

Відзначте, будь-ласка, ваш вік__, стать___, факультет _________________________, групу____

Дослідження на визначення комунікабельності.

На кожний із 16 наведених запитань оберіть один із альтернативних відповідей: «Так», «Інколи», «Ні».

Запитання

1. У Вас має відбутися ординарна ділова зустріч. Чи вибиває Вас із колії її очікування?

2. Чи не відкладаєте ви візит до лікаря до тих пір, поки не стане зовсім погано?

3 Чи викликає у Вас збентеження і незадоволення доручення виступити із доповіддю, повідомленням, інформацією на певній нараді, зборах чи іншому подібному заході?

4. Вам належить виїхати у відрядження у місто чи село, де ви ніколи не були. Чи докладете ви максимум зусиль для того, щоб запобігти цьому відрядженню.

5. Чи любите ви ділитися своїми переживаннями з будь яким?

6Чи дратує Вас, коли незнайома людина на вулиці звертається до вас з проханням показати дорогу, назвати час, відповісти ще на певне питання?

7. Чи вірите Ви, що існує проблема «батьків і дітей» і до людям різних поколінь важко зрозуміти один одного?

8. Чи посоромитесь Ви нагадати знайомому, що він забув віддати вам 100 гривень, які позичив кілька місяців тому?

9. У ресторані чи столовій вам подали недоброякісну страву. Чи промовчите ви, лише розсердившись відсунув тарілку.

10. Опинившись наодинці із незнайомою людиною, ви не вступите з ним у бесіду і будете почувати себе обтяжливо, якщо першим заговорить він. Чи це так?

11. Вас приводить до жаху довга черга, де б вона не була: в магазині, касі кінотеатру і т. ін.. Чи відмовтеся ви від свого наміру, чи станете у хвіст черги і будете нудьгувати в очікуванні?

12.Чи боїтеся ви брати участь у будь-якій комісії з розгляду конфліктних ситуацій?

13. Якщо у вас суто індивідуальні критерії оцінки творів літератури, мистецтва, культури, то ніяких чужих думок ви не приймаєте?

14. Почувши де-небудь у кулуарах висловлювання явно помилкової точки зору з добре відомого вам питання, чи надасте ви перевагу змовчати і не вступати у суперечку?

15. Чи викличе у вас прикрість чиє-небудь прохання розібратися у тому чи іншому службовому питанні чи навчальній темі?

16. Чи з бажанням ви викладаєте свою точку (думку) у письмовій формі, ніж в усній формі?

Відповіді

Номери висловлювань

Кол-во

відповідей

Бали

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Так

Інколи

Ні

За кожну відповідь «так» - 2 бали;

За кожну відповідь «Інколи» - 1 бал;

За кожну відповідь «Ні» - 0 балів.

Інтерпретація результатів тестування

Якщо ви набрали 30-32 бали

Ви явно некомунікабельна людина, і це ваша проблема, бо саме ви страждаєте від цього найбільше. Але й близьким людям нелегко. На вас важко покластися у справі, яке вимагає групових зусиль. Постарайтеся стати більш товариським, контролюйте себе.

Якщо ви набрали 25-29 балів

Ви замкнений, небалакучий, надаєте перевагу поодинокості, тому у вас, скоріш за все, мало друзів. Нова робота і необхідність контактів якщо і не вводять вас у паніку, то ненадовго виводить із рівноваги. Ви знаєте цю особливість свого характеру і буваєте незадоволений собою. Не обмежуйтесь тільки незадоволенням. І у вашій владі переломити цю особливість вашого характеру. Чи не буває так, що при певній сильній захопленості ви набуваєте раптом повну комунікабельність? Варто тільки стряхнутися.

Якщо ви набрали 19-24 бали

Ви у певній мірі товариські і у незнайомій обстановці почуваєте себе досить впевнено. Нові проблеми вас не лякають. І все ж із новими людьми ви сходитесь оглядаючись, в суперечки і дискусії вступаєте без бажання. У ваших висловлюваннях інколи багато сарказму без усілякого на те підґрунтя. Ці недоліки можна виправити.

Якщо ви набрали18-14 балів

У вас нормальна комунікабельність. Ви допитливий, із бажанням слухаєте цікавого співрозмовника, достатньо терпимі у спілкуванні, відстоюєте свою точку зору без гарячності. У той же час не любите шумних компаній, екстравагантні витівки і багатослів’я викликає у вас роздратування.

Якщо ви набрали 9-13 балів

Ви досить товариські, інколи і надмірно. Допитливі, балакучі, любите висловлюватися з різних питань, що, буває викликає роздратування оточуючих, із бажанням знайомитесь із новими людьми. Любите бувати у центрі уваги, нікому не відмовляєте у проханнях, хоча не завжди можете їх виконати. Буває, погарячкуєте, але швидко відходите. Чого вам не вистачає, так це посидючості, терпіння і відваги при зіткненні із серйозними проблемами. При бажанні, проте, ви можете примусити себе не відступати.

Якщо ви набрали 0-3 +4-8 балів

Ви, скоріш за все «рубаха-парубок». Товариськість б’є із вас ключем. Ви у курсі усіх справ. Любите приймати участь у дискусіях, хоча серйозні теми можуть викликати у вас мігрень чи хандру. Із бажанням берете слово з будь-якого питання, і у випадках, коли маєте про нього досить поверхневе уявлення. Беретесь за будь-яку справу хоча не завжди можете успішно довести справу до кінця. Із-цього керівники та співгрупники відносяться до вас із певною пересторогою і сумнівом. Треба замислитись над цим фактом.

Якщо ви набрали 0-3 бали

Ваша комунікабельність носить хворобливий характер. Ви багатослівні, балакучі, втручаєтесь у справи, які не мають до вас ніякого відношення. Беретесь судити про проблеми, в яких зовсім некомпетентні. Навмисно чи ненавмисно ви буваєте причиною різних конфліктів у вашому оточенні. Серйозна робота не для вас. І на навчанні, і вдома людям усюди важко із вами. Вам би попрацювати над собою і своїм характером. Перш за все виховайте у себе терпимість і стриманість, поважне ставлення до людей, нарешті, подумайте про своє здоров’я – такий стиль життя не проходить безслідно.

Ви закінчили виконання дослідження, виявили свій рівень розвитку комунікабельності. Висловите своє ставлення до отриманого результату. Він :

а) вас не турбує;

б) не викликає бажання щось змінювати;

в) такий, що хотілося б змінити, але не впевнені чи щось вийде;

г) не ідеальний, проте маєте бажання зайнятися його вдосконаленням;

д) такий, що вас влаштовує і нічого змінювати наміру немає;

е) достатній, але меж досконалості немає, працювати завжди є над чим;

ж) щось ще (що саме)

Дякуємо за участь у нашому дослідженні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]