Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
339.46 Кб
Скачать

Критерії оцінки програмних питань

10 балів– студент дає обґрунтовані, глибокі та теоретично правильні відповіді на поставлені питання; демонструє здатність здійснювати порівняльний аналіз різних теорій, концепцій, робити логічні висновки та узагальнення; здатність висловлювати та аргументувати власне становлення до альтернативних поглядів на певне питання; використовує фактичні та статистичні дані, які підтверджують тези відповіді на питання; демонструє знання законодавчих та нормативних актів України, підручників, посібників.

8 балів- студент володіє знаннями матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але у розкритті змісту питань були допущені незначні помилки у формулюванні термінів і категорій, використанні цифрового матеріалу, посиланні на конкретні періоди і дати; питання викладено недостатньо глибоко, у занадто стислій формі.

6 балів – студент володіє знаннями матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але у розкритті змісту питань були допущені незначні помилки у формулюванні термінів і категорій, використанні цифрового матеріалу, посиланні на конкретні періоди і дати; питання викладено недостатньо глибока, у занадто стислій формі.

0 балів– студент зовсім не відповідає на поставлене питання або відповідає неправильно. У відповіді відсутні необхідні докази та аргументи. Зроблені висновки не відповідають загальновизнаним, є помилковими. Відповідь містить зайві матеріали, що не відповідає змісту питання і свідчить про те, що студент не розуміє питання. Відповідь є повністю Ідентичною тексту підручника чи конспекту або повністю ідентичною відповіді іншого студента на це ж саме питання.

Критерії оцінки виконання тестових завдань

Кожне тестове завдання оцінюється як окреме питання білету наступним чином.

10 балівстудент дав правильну відповідь на 5 (п`ять) питань тестового завдання.

8 балівстудент дав правильну відповідь на 4 (чотири) питання тестового завдання.

6 балівстудент дав правильну відповідь на 3 (три) питання тестового завдання.

0 балівстудент не дав правильних відповідей на жодне питання тестового завдання або відповів правильно лише на одне з них.

Критерії оцінки задач екзаменаційної роботи

10 балів: при розв’язанні задач студент дає повну, вичерпну відповідь. Вона складається з правильного арифметичного результату; доцільного і логічного теоретичного обгрунтування виконаних розрахунків; вірного посилання (за необхідністю) на відповідні законодавчі та нормативні акти.

8 БАЛІВ: в ході розв’язання задач студент дає вичерпні відповіді із використанням необхідного теоретичного обґрунтування. Допускається можливість негрубої арифметичної помилки у розрахунках.

6 балів Студент розв`язує задачі без теоретичного обгрунтування виконаних розрахунків; теоретичне обгрунтування зроблене, хід розв`язання як мінімум однієї задачі вірний.

0 балівстудент зовсім не відповідає на поставлене питання або відповідає неправильно. У відповіді відсутні необхідні докази та аргументи. Зроблені висновки не відповідають загальновизначеним, є помилковими.

Загальне оцінювання результатів екзаменування

Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною системою із подальшим переведенням у традиційну 5-бальну систему. В екзаменаційній відомості виставляються підсумки за 100- бальною та 5-бальною системою, у заліковій книжці – лише за 5-бальною системою.

Переведення даних 100-бальної системи на 5- бальну систему з відповідей на 10 запитань здійснюється у такий спосіб:

90-100 балів

ВІДМІННО

А

80-89 балів

ДОБРЕ

В

70-79 балів

ДОБРЕ

С

66-69 балів

ЗАДОВІЛЬНО

D

60-65

ЗАДОВІЛЬНО

Е

21-59

НЕЗАДОВІЛЬНО

(з можливістю повторного складання)

FX

20 і менше

НЕЗАДОВІЛЬНО

(з обов’язковим повторним вивченням дисципліни)

F

Соседние файлы в папке Normativ_discipline