Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Finansoviy_menedjment / Discipline_mag_pr / Finan_kontroling.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
352.26 Кб
Скачать

Бізнес-процеси

Питання

Відповідь

Які аспекти Вашої роботи найбільш суттєві для її виконання?

Як робочі процеси на підприємстві можуть бути покращені?

Як можна зробити Вашу роботу більш продуктивною?

Як можна зробити Вашу роботу більш ефективною?

Які показники краще всього вимірюють процеси, які виконуєте Ви?

Які вимірювання показують Вашу ефективність/продуктивність виконання процесів?

Навчання і зростання

Питання

Відповідь

Що Ви повинні знати для того, щоб виконувати Вашу роботу?

Які навички Вам необхідні для виконання Вашої роботи?

Що компанія може зробити для того, щоб Ваша робота була більш продуктивною та ефективною?

Яке навчання допоможе Вам виконати Вашу роботу краще?

Як це додаткове навчання покращить Вашу результативність?

Які вимірювання показують Ваші знання і розвиток?

Друга частина індивідуального завдання носить варіативний характер і виконується студентом за його власним бажанням за одним з восьми наведених варіантів або на вибір студента, але погодженим з викладачем.

Варіант 1. Розробити річний календарний план-графік роботи фінансового контролера з розбивкою по декадам, враховуючи специфіку діяльності та організаційно-функціональну структуру підприємства, що є базою практики студента

Варіант 2. Визначити критерії (розробити показники та їх критеріальні значення), за якими можна здійснювати оцінку ефективності роботи фінансового контролера та підкріпити їх практичними розрахунками з бази практики

Варіант 3. Розробити стратегічну картку та систему збалансованих показників для підприємства, що є базою практики, а саме, визначити стратегічні цілі, ключові показники ефективності (KPI), цільове значення кожного показника, таблицю формування ініціатив за основними перспективами (фінанси, клієнти, бізнес-процеси, навчання і розвиток)

Варіант 4. Апробувати на підприємстві-базі практики один з методів управління витратами: таргет-костинг, багатоступінчастий директ-костинг, метод ABC (Activity Based Costing) Результати апробоції представити у вигляді письмового звіту.

Варіант 5. Розробити для підприємства - бази практики рекомендації щодо запровадження трансфертного (внутрішнього) ціноутворення. З цією метою обґрунтувати доцільність та критерії виокремлення центрів відповідальності, запропонувати трансфертні ціни для окремих напівпродуктів (послуг) для центрів відповідальності, які є продавцями та покупцями напівпродуктів. Оцінити ефективність діяльності окремих центрів відповідальності та підприємства в цілому за обраним критерієм оцінки (операційний прибуток, маржинальний прибуток, EVA). Результати розрахунків навести у формі звіту.

Варіант 6. Розрахувати за даними підприємства фінансові показники, які характеризують вартість підприємства та її зростання (EVA, CVA, MVA), дати їм оцінку в динаміці, зробити висновки щодо доцільності застосування цих показників в процесі діагностики фінансового стану підприємства та визначення ефективності діяльності підприємства.

Варіант 7. Охарактеризувати корпоративну інформаційну систему управління, яка застосовується на підприємстві, що є базою практики, описати основні етапи її впровадження і визначити економічний ефект від її використання

Варіант 8. Розробити методичні рекомендації щодо розподілу непрямих витрат на окремі види продукції. Обґрунтувати базу розподілу (зробити порівняльний аналіз різних баз) та визначити рентабельність окремих видів продукції, виробництвом яких займається підприємство – база практики.

Кожен студент денної форми навчання виконує і захищає одне індивідуальне практичне завдання. Подібні роботи, виявлені в процесі перевірки викладачем індивідуального практичного завдання є підставою для недопущення обох (або більше) студентів денної форми навчання до складання заліку.

Здача і захист індивідуального практичного завдання здійснюється у відповідності з графіком вивчення дисципліни, розробленим кафедрою. Здача і захист індивідуального практичного завдання після встановленого строку є підставою для недопущення студента до підсумкового контролю.

Соседние файлы в папке Discipline_mag_pr