Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова2013.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
317.44 Кб
Скачать
    1. Забезпечення компютерною технікою

Стан забезпечення комп’ютерною технікою на 01.09.12 складає 100%. У 23 навчальних закладах використовується 33 навчально-компютерних класи. Динаміка зменшення кількості учнів, що припадає на один персональний комп»ютер, показана на діаграмі 1.

Станом на 01.09.12 цей показник по району складає 7 учнів на 1 комп»ютер (по Україні – 15 учнів).

У липні 2011 року 100 % навчальних закладів підключено до мережі Інтернет через мобільні модеми. Всі навчальні заклади мають електронні скриньки. Ефективно працюють сайти відділу освіти, Васильківської СЗШ №2, Дубовиківської СЗШ, Чаплинської СЗШ.

З нового навчального року в рамках реалізації проекту «Обласна освітня мережа» буде частково вирішена проблема автоматизації управлінської діяльності на рівні навчальних закладів та району .

Для забезпечення регулярного безкоштовного підвезення школярів та вчителів до місць навчання і додому у районі діє програма «Шкільний автобус».Створено автопарк з 11 транспортних одиниць,якими підвозяться 615 учнів і 45 педпрацівників ,крім того 60 учнів підвозяться орендованими автобусами, 14- залізничним транспортом, 5- власним транспортом.

    1. Харчування школярів

У ЗНЗ створені умови для забезпечення школярів харчуванням показаних на діаграмі 2.

Харчуванням охоплено 3020 (94,3%) учнів

Гарячим - 2684 (83,8%)

Буфетною продукцією-367(11,5%)

Безкоштовним гарячим харчуванням забезпечені 1096 учнів-100%- початкових

класів, 83 дитини - сироти,121 дитина з малозабезпечених сімей,20 дітей - чорнобильців.

Всі шкільні їдальні забезпечені технологічним обладнанням, інвентарем, посудом.

Урізноманітнювали та доповнювали раціон шкільних обідів у Васильківській СЗШ №1,Миколаївській СЗШ,Великоолександрівському НВК,за допомогою спонсорів,ФСГ.

Усунуті проблеми з водопостачанням у Григорівському та Дебальцівському НВК,Богданівській НСЗШ.

    1. Профільне навчання

Профілізація навчання - шлях до життєвого успіху випускника школи, тому профілізація старшої школи - стратегічний вектор освіти.

У 2012-2013 н.р. профільним навчанням було охоплено 445- учнів (100%) старшої школи, з них :

природничо – математичним - 118

суспільно - гуманітарним-112

технологічним-92

філологічним-82

універсальним-41

Профілізація здійснюється через різні форми: уроки, факультативи,курси за вибором, гуртки, спецкурси, міжшкільні факультативи.

Організаційні форми – це профільні групи. Як свідчить статистика, переважають у виборі предмети природничо - математичного та суспільно -гуманітарного профілів. Про свідомість вибору профілів навчання красномовно говорить участь випускників у ЗНО. Предмети природничо - математичного циклу здавали усі 118 випускників,історію України-117.

У районі створено 2 освітні округи, базовими навчальними закладами яких є Васильківська СЗШ №1 та Чаплинська СЗШ. У рамках освітніх округів покращили умови навчання 225 учнів - старшокласники за такими профілями : суспільно -гуманітарний, природничо -математичний, філологічний, вивчали автосправу. Учні 8-9 класів вивчають інформатику ,психологію ,українську мову,фізику ,математику.

На базі 11 шкіл діють соціально-педагогічні комплекси,що забезпечують культурно- освітні,фізкультурно- оздоровчі,просвітницькі запити громад.

У 2010-11 навчальному році школу закінчило 225 випускників, з них золотими медалями нагороджені 9, срібними – 5. Але не всі вони підтвердили свої шкільні бали на зовнішньому незалежному оцінюванні.

Участь випускників шкіл в зовнішньому незалежному оцінюванні довела, що мотивація учнівської молоді до здобуття вищої освіти з роками не змінюється, адже у 2012 році з учнів 11 класів 190 (90 %) стали учасниками тестування. Як показано на діаграмі, відсотковий показник є сталим протягом останніх чотирьох років.

Допрофільною освітою охоплено 612 школярів 8-9 класів,що складає 77 %, проти 56,7% у попередньому році. У більшості шкіл допрофільне навчання готує учнів до вибору майбутнього профілю у старших класах.

Саме так організоване профільне навчання у Васильківській СЗШ №1, №2, Чаплинській СЗШ, Великоолександрівському НВК , Дубовиківській СЗШ.

Для поглибленого вивчення предметів використовувалися години варіативної частини навчального плану - 100%, школи співпрацювали з ВУЗами, ПТНЗ. Поглиблено вивчали окремі предмети 177 учнів .

Професійна підготовка школярів здійснювалася через Угоду з РСТК ОСОУ України. Учні - старшокласники здобували професію водія категорії «В»,

»С». Створено сприятливе середовище для адаптації першокласників до навчання,забезпечення їх благополучного розвитку,успішного навчання та виховання. Облаштовані кімнати для денного відпочинку у групах продовженого дня, приміщення для організації рухливих ігор,обладнані відокремлені туалетні кімнати.