Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУрсовой Мерзляков.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
150.53 Кб
Скачать

5 ) Затримка поширення сигналу і довжина лінії

Для надійної роботи на високих швидкостях необхідно , щоб затримка поширення сигналу не перевищувала задану і була однакова для всіх пар кабельної лінії. Вимірювання довжини кабелю здійснюється відповідно до принципу рефлектометрії .

Слід зазначити , що деякі системи передачі (наприклад , 100Base -T4 і 100VG - AnyLAN ) досить чутливі не тільки до абсолютним значенням затримки поширення сигналу , але і до її різниці ( propagation delay skew ) для різних пар однієї кабельної лінії. Такий перекіс затримки і , як наслідок, необхідність його вимірювання виникли після того , як деякі виробники стали випускати кабелі з різною ізоляцією пар (відомі як " 2 +2 " і " 3 +1 " ) .

6 ) Рівень шумів в лінії

Іноді електромагнітні та радіоперешкоди роблять неможливою стійку передачу сигналу в лінії. Більшість тестерів СКС дозволяють виміряти рівень шумів для подальшого аналізу і усунення їх причин .

Найпоширеніші шуми - це імпульсні перешкоди від розташованого вздовж траси потужного електрообладнання ( моторів , пускорегулювальної апаратури , світильників денного світла і т. п. ) або силової проводки до них. Дуже часто для усунення подібної проблеми кабель досить перемістити на кілька метрів убік . Набагато рідше роботі заважає розташоване поблизу радиопередающее обладнання . Усунення перешкод в цьому випадку потребують екранировки кабелю або його укладання в металевих каналах .

Як видно з вищесказаного , що підлягають визначенню параметрів кабельних ліній досить багато , причому вони мають різне значення для тих чи інших додатків. Однак і різноманітність приладів для їх вимірювання не менше великий. Найпростіший спосіб не помилитися при виборі - виходити з потреб вашої організації та її планів на найближче майбутнє.

Не всі розглянуті параметри охоплюються стандартами СКС. Наприклад , TSB - 67 вимагає для кабельних систем Категорії 5 контролю чотирьох параметрів: правильності підключення лінії , довжини лінії , загасання сигналу , перехідного загасання на ближньому кінці лінії. Водночас специфікації деяких високошвидкісних систем передачі пред'являють і ряд інших , більш жорстких вимог до параметрів кабельних ліній. Деякі з них вже включені в нові стандарти , інші будуть включені в найближчому майбутньому.

Якщо компанія займається монтажем , то краще купувати прилад з розвиненими сервісними функціями для швидкої локалізації помилок монтажу , з можливістю збереження результатів для подальшої передачі на комп'ютер і формування протоколів приймальних випробувань . Крім того , бажано , щоб набутий прилад забезпечував можливість модернізації закладеної в ньому програми відповідно до вимог нових стандартів . Витрати на придбання приладу такого рівня можуть виявитися високі, але окупляться досить швидко.

Якщо ж прилад купується для обслуговування існуючої СКС , то в цілях економії можна обмежитися недорогим пристроєм для перевірки ліній СКС вимог конкретних додатків ( 10BaseT , 100BaseTX , ATM 155 і т. п. ) , які організація використовує в даний час або збирається використовувати в найближчому майбутньому .