Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PR ND PRAK MAG_2012 пров (1).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
195.58 Кб
Скачать

5. Збирання та опрацювання економічної інформації

Джерелами інформації для проведення аналізу (оцінки) результатів діяльності підприємства, підготовки звіту про практику, написання магістерської роботи є форми статистичної звітності, наведені в додатку Б, а також плани і звіти про результативність різних напрямів господарської діяльності, дані оперативного статистичного і бухгалтерського обліку, опитування і спостереження на робочих місцях, інша оперативна і періодична документація, літературні та офіційні статистичні джерела.

При цьому важливо використовувати набуті в університеті знання зі статистики, бухгалтерського обліку, математичних методів моделювання економічних процесів, обчислювальної техніки, економічного аналізу, експертних оцінок, менеджменту, маркетингу, державного регулювання економіки тощо.

Збираючи та опрацьовуючи матеріал, необхідно дослідити якомога більше нового з практики господарювання в даній галузі, передовий досвід, нормативні документи. З урахуванням цих матеріалів складається оцінка діяльності підприємства в досліджуваному напрямі, обґрунтовуються конкретні заходи з підвищення ефективності його функціонування і розвитку за темою дипломної роботи.

6. Вимоги до оформлення звіту про практику

За результатами практики студенти готують письмовий звіт, який повинен бути поданим на кафедру економіки і управління підприємством у дводенний термін після закінчення практики.

Звіт про переддипломну практику може мати свої відмінні риси, що випливають зі своєрідності підприємства, наявності й повноти джерел інформації, теми дипломної роботи. Разом з тим, звіти будуються за єдиною схемою на основі дійсних методичних вказівок. При цьому вимоги уніфікації ставляться не до змісту, а до складових частин звіту.

Звіт має бути чітко побудованим, логічно послідовним, переконливо аргументованим, доказовим.

Звіт повинен мати дві частини:

1. Текстова частина. У ній дається послідовний опис техніко-економічної роботи відповідно до програми практики.

2. Набір форм звітності, початкових та зведено-аналітичних матеріалів, які формуються у процесі діяльності підприємства.

Текстова частина повинна відобразити повне уявлення про зміст проблеми, яку студент обрав для опрацювання у магістерській роботі, про існуючі підходи до вирішення цієї проблеми (огляд), про необхідні та підготовлені студентом у ході практики матеріали для вирішення проблеми.

Звіт необхідно оформити за вимогами ДСТУ 3008-95 до оформлення наукових робіт: мати зміст, список використаної літератури, сторінки повинні бути пронумерованими.

Звіт повинен бути написаний розбірливо, грамотно та акуратно, з наданням полів для зауважень. Писати необхідно на одній стороні аркуша формату А4 (210х297 мм). Звіт може бути надрукований на комп’ютері через півтора інтервалу. Слідує дотримуватися наступних розмірів полів: ліве – не менш 30мм, праве – не менш 10, нижнє та верхнє – не менш 20 мм..

Звіт повинен бути зброшурованим у твердій обкладинці.

Об’єм звіту – біля 45-60 аркушів (без додатків).

Структура, зміст звіту, співвідношення його розділів визначаються змістом переддипломної практики і особливостями її бази. Текстова частина звіту має містити вступ, основну частину та висновки.

Орієнтована структура звіту.

Вступ. Чітко формулюються цілі й завдання роботи, визначається коло питань, об’єкт, методи та інформаційна база дослідження (2-3 с.).

Розділ 1. Загальна характеристика підприємства – бази практики (історична довідка, повна назва підприємства, галузева належність, форма власності, організаційна структура, основні види продукції, що виробляється, виконувані послуги, динаміка основних техніко-економічних та фінансових показників діяльності підприємства (до 8 с.).

Розділ 2. Опис сучасного теоретичного стану вирішення питань, що є предметом магістерської роботи (до 10 с.).

Розділ 3. Опис та аналітична оцінка діяльності підприємства у ракурсі проблеми наукового дослідження , яка розглядається у магістерській роботі (до 20 с.).

Розділ 4. Пропозиції та практичні рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності підприємства – бази практики. Характер і зміст заходів, що пропонуються, мають базуватися на аналітичних і прогнозних оцінках функціонування та розвитку об’єкта дослідження, ретельних техніко-економічних розрахунках (до 10 с.).

Розділ 5. Опис організації охорони праці на підприємстві (до 8 с.)

Висновки. Стисло формулюються головні висновки та практичні рекомендації для розв’язання загальної проблеми і поставлених у роботі прикладних завдань (2-3 с.).

Для студентів, що проходять практику у ДНУ, обов’язковим розділом повинен бути розділ, у якому наведені його методичні розробки щодо організації та проведення навчального процесу.

В обсяг звіту включають: титульний аркуш (додаток В), зміст, список використаних джерел, додатки.

Звіт підписується студентом із зазначенням дати на останній сторінці висновків та на титульному аркуші і разом з іншими документами подається до захисту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]