Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

РЕЦЕНЗІЯ (1)

.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
19.41 Кб
Скачать

РЕЦЕНЗІЯ

на дипломну роботу спеціаліста

студентки 5 курсу кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології

центру заочної та вечірньої форм навчання

Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара

Зелінської Юлії Володимирівни

«Вивчення біологічних властивостей вірусів – збудників інфекційних хвороб у дітей»

Рецензована робота присвячена вивченню біологічних властивостей вірусів – збудників інфекційних хвороб у дітей і включає вступ, огляд літератури, який складається з 2 розділів, експериментальної частини, яка включає розділи «Матеріали та методи досліджень» і «Результати власних досліджень», висновки. Перелік посилань нараховує 65 джерел.

Дослідження, проведені в ході виконання роботи, спрямовані на моніторинг розповсюдження вірусних кишкових інфекцій і інфекцій із повітряно-крапельним шляхом передачі у дітей м. Дніпродзержинськ протягом 2010-2012 рр., а також встановлення місця ротавірусів в етіологічній структурі збудників кишкових захворювань. Ці напрямки дослідницької роботи є досить актуальними, в зв’язку з тим, що у структурі захворювань дітей 2-5 років провідне місце займають кишкові інфекції, гострі респіраторно-вірусні інфекції, їх ускладнення, і, так звані, дитячі хвороби – кір, паротит, вітряна віспа, червонянка та ін.

Матеріал в роботі представлений чітко, послідовно, логічно. Результати представлені в таблицях та рисунках. Висновки роботи базуються на об’ємних практичних дослідженнях, проведених на базі бактеріологічної лабораторії міської лікарні №7 м. Дніпродзержинськ, вони є добре аргументованими і адекватними змісту.

Робота в цілому логічно побудована, добре аргументована, виконана на достатньому науково-методичному рівні і заслуговує позитивної оцінки.

Рецензент:

професор кафедри біофізики

та біохімії, докт. біол. наук Ушакова Г. О.

ВІДГУК

на дипломну роботу спеціаліста

студентки 5 курсу кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології

центру заочної та вечірньої форм навчання

Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара

Зелінської Юлії Володимирівни

«Вивчення біологічних властивостей вірусів – збудників інфекційних хвороб у дітей»

Зелінська Юлія Володимирівна виконувала роботу на базі бактеріологічної лабораторії КЗ Дніпродзержинської міської лікарні №7. Робота присвячена вивченн. біологічних властивостей вірусів – збудників інфекційних хвороб у дітей.

Перед дипломницею стояло завдання дослідити розповсюдження кишкових інфекцій у дітей в м. Дніпродзержинськ протягом 2010-2012 рр., встановити місце ротавірусів в етіологічній структурі збудників кишкових захворювань та проаналізувати розповсюдження вірусних інфекцій із повітряно-крапельним шляхом передачі у дітей в м. Дніпродзержинськ протягом 2010-2012 рр.

Ці напрямки дослідницької роботи є досить актуальними, в зв’язку з тим, що у структурі захворювань дітей 2-5 років провідне місце займають кишкові інфекції, гострі респіраторно-вірусні інфекції, їх ускладнення, і, так звані, дитячі хвороби – кір, паротит, вітряна віспа, червонянка та ін.

За період виконання роботи дипломниця проявила спостережливість, працьовитість, самостійність у виконанні експериментальних досліджень. При обговоренні результатів виявила знання літератури з дослідних питань, уміння аналізувати та інтерпретувати отримані дані.

Враховуючи вищезазначене, слід відмітити, що робота Зелінської Ю. В. є самостійним науковим дослідженням, відповідає вимогам, що висуваються до дипломних робіт та заслуговує позитивної оцінки.

Науковий керівник:

доц. кафедри мікробіології,

вірусології та біотехнології, канд. біол. наук Соколова І. Є.