Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛР №3.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
70.34 Кб
Скачать

Тема 4: Програма маркетингових досліджень

  1. Обґрунтуйте вибір фірмою "Блиц-Информ" методів маркетингових досліджень. Результати оформити у виді таблиці.

    Напрямок дослідження

    Методи проведення маркетингових досліджень

  2. Складіть анкету для вивчення думки кінцевих споживачів про упакування, з огляду на те, що результати опитування будуть використані для створення нового зразка упакування.

  3. Складіть текст звертання і набір питань для проведення телефонного інтерв'ю з метою з'ясування купівельних переваг щодо упакування.

  4. Визначите, яким методом розрахунку бюджету на маркетингові дослідження необхідно скористатися фірмі "Блиц-Информ". Обґрунтуйте відповідь.

  5. Визначите терміни проведення маркетингових досліджень ринку упакування фірмою "Бліц- Информ". Результати оформите в таблиці.

Заходи щодо маркетингових досліджень

Терміни проведення (дні, тижні)

  1. На підставі даних про результати маркетингових досліджень, проведених фірмою "Бліц- Информ" в Україні охарактеризуйте вибірку, використану при проведенні маркетингових досліджень, при цьому: визначите одиницю вибірки, обсяг вибірки, структуру вибірки.

  1. Обґрунтуйте вибір фірмою "Блиц-Информ" методів маркетингових досліджень. Результати оформити у виді таблиці.

Напрямок дослідження

Методи проведення маркетингових досліджень

Дослідження ринку і продажів: - оцінка місткості ринку; - аналіз тенденцій зміни ринку; - прогноз обсягу продажів; - одержання інформації про існуючі і потенційних споживачів; - одержання інформації про конкурентів

Кабінетні дослідження на основі даних уряду і публікацій у пресі. Вивчення навичок здійснення покупок покупцями. Визначення розмірів конкуренції. Проведення бесід із ключовими «гравцями» визначеного ринку, з метою одержання повної інформації про ринок.

Дослідження продукту: - розробка концепції тестування продукту -  тестування продукту - дослідження й випробування різних видів упакування

Кабінетні та Польові дослідження(Бесіди з ключовими «гравцями» визначеного ринку. Інтерв'ювання покупців і посередників із метою визначення ступеня їхньої поінформованості про дану марку і відношення до неї.)

Дослідження цін: - дослідження взаємозв'язків між ціною на продукт і попитом

Кабінетні та Польові дослідження(Одержання прейскурантних цін. Інтерв'ювання кінцевих користувачів з метою визначення, чи пропонували їм цінові знижки. Інтерв'ювання дистриб`юторів і постачальників. Одержання інформації про ціни в демонстраційних кімнатах, у магазинах, у рекламних агенціях, на основі проведення спеціальних експериментів.)

Доведення продукту до споживача: - дослідження місця розташування складів; - дослідження місця розташування об’єктів роздрібної торгівлі;

Кабінетні та польові  дослідження(З'ясовування в покупців і посередників, де вони одержали інформацію про продукт. З'ясовування, як багато інші компанії витрачають на просування продукту або шляхом їхнього опитування, або шляхом розрахунків, або їхніх публікацій.)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]