Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_pro_raktiku.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
454.14 Кб
Скачать

1 Характеристика депо

Влітку 1869 року, у зв'язку з відкриттям напрямку Харків - Белгород, недалеко від станції «Харків-Пасажирський» були побудовані паровозні майстерні, що стали найпершими ремонтними підприємствами Південної залізниці. Пізніше вони були перетворені в паравозне депо. З введенням електровозів ЧС2 паравозне депо в період з 1960 по 1962 рік було переобладнано в електровозне. У 1980-1990 роках в депо поступили нові електровози ЧС7.

Основний рухомий склад депо складають електровози ЧС2 і ЧС7. Крім того до депо приписаний маневровий тепловоз ТГМ23В48 і автомотриса АЧ2-082 для службових поїздок керівництва Південної залізниці.

Депо «Жовтень» здатне проводити всі види технічного обслуговування і ремонту. Проводяться капітальні ремонти електровозів ЧС2 і ЧС7. Також в депо проходять технічне обслуговування і інші локомотиви депо Мелітополь, Купянськ і Кременчук (у тому числі — ВЛ82м, ВЛ11 і ін.). На території розташовано декілька прямокутних депо, до цих пір збереглася стара будівля депо з поворотним колом. Для постачання електровозів на поворотне коло використовується тепловоз ТГМ23В48.

Депо обслуговує пасажирські перевезення на електротязі на наступних тягових плечах:

- Харків — Джанкой;

- Харків — Белгород;

- Харків — Дніпропетровськ;

- Харків — Іловайськ;

- Харків — Сімферополь;

- Харків — Донецьк;

- Харків — Полтава;

- Харків — Купянськ;

- Харків — Запоріжжя.

Приписний парк депо (Жовтень) дорівнює 106 локомотивам з них електровозів серії ЧС2-66 локомотивів, серії ЧС7-40 локомотивів.

Схема локомотивного депо «Жовтень»

2 Організація ремонту в депо

Організація технічного обслуговування і поточного ремонту пасажирських електровозів. Правила передбачають проведення в депо (відповідно ГОСТ 2.601-95) наступних планово-попереджувальних робіт:

- технічні обслуговування ТО-1, ТО-2 і ТО-3 призначені для огляду, підтримки працездатності, чистоти і належного санітарно-гігієнічного стану локомотивів в експлуатації, додавання мастила в окремі вузли тертя, особливого контролю стану ходових частин, гальмового обладнання, пристроїв автоматичної локомотивної сигналізації (АЛСН), швидкостемірів, приладів пильності, радіозв'язку й іншого обладнання, що забезпечує безпеку руху поїздів;

- технічне обслуговування ТО-4 — для обточування бандажів

колісних пар без викочування їх з-під електровозів;

- поточні ремонти ПР-1, ПР-2 і ПР-3 для огляду, ревізії, заміни або відновлення окремих вузлів і деталей, додавання або заміни мастила, а також випробувань і регулювання, що гарантують працездатність локомотивів між відповідними видами ремонту;

- підготовка електровозів до роботи в зимових і літніх умовах, осінній і весняний комісійні огляди для забезпечення стійкої експлуатації пасажирських електровозів у зимовий період, забезпечення справності і схоронності відставлених від експлуатації локомотивів і виконання зростаючого об'єму пасажирських перевезень у літній період.

Організація технологічного процесу кожного виду поточного ремонту і технічного обслуговування електровоза повинна забезпечити:

- ефективний контроль технічного стану деталей, вузлів і агрегатів, що дозволяє вчасно попередити відмовлення електровоза на лінії;

- високу якість ремонту, що відповідає необхідному рівню надійності пасажирських локомотивів;

- можливість взаємодопомоги між різними виконавцями;

- зведення до мінімуму простоїв виконавців при переходах від однієї технологічної операції до іншої;

- здачу виконавцям і працівникам, що виконують функції контролю і приймання, і передачу іншим виконавцям тільки закінченої роботи;

- виконання вимог охорони праці і техніки безпеки;

- завершення всіх робіт у встановлений термін.

Технічна база.

Обладнання і технічне оснащення локомотивних депо і пунків технічного обслуговування локомотивів повинне відповідати затвердженій технічній документації.

Кількість, технічні дані, стан і використання стійл, спеціалізованих відділень і цехів, облаштувань, верстатів, підйомно-транспортного обладнання і спеціалізованого технологічного обладнання, інструмента, пристосувань, контрольно-вимірювальних приладів і апаратури повинні:

- відповідати сучасному рівню розвитку техніки, вимогам пожежної безпеки, санітарії, охорони праці, техніки безпеки і виробничої естетики;

- забезпечувати виконання максимальної для депо програми технічного обслуговування і поточного ремонту і високу якість робіт;

- забезпечувати в депо і на ПТОЛ виконання позапланових ремонтів, як правило, власноручно і у короткий термін;

- виключити можливість ушкодження електровозів при виконанні технологічних операцій і при відстої.

Для виробництва технічного обслуговування ТО-1 електровозів на території депо, пунктів обороту і станціях повинні бути виділені спеціальні місця. Ці місця повинні бути очищені від бруду, снігу і льо­ду і мати нижнє освітлення для кращого контролю стану ходових час­тин і пристроїв безпеки руху в темний час доби. Розташування і не­обхідні огородження цих місць повинні забезпечувати безпеку роботи локомотивних бригад при прийманні та здачі електровоза.

Пункти технічного обслуговування локомотивів повинні розта­шовуватися в критих приміщеннях. Оснащення ПТОЛ обладнанням здійснюється виходячи з необхідності виробництва планових робіт технічного обслуговування ТО-2 і виконання всіх додаткових робіт, шо відповідають характеристиці поточного ремонту ПР-1. Перелік і кількість обладнання й інструмента для ПТОЛ затверд­жується начальником депо.

Розташування кодованих шляхів, ПТОЛ, пристроїв постачання піском, мийної машини і шляхів відстою повинне забезпечувати пото­кове виробництво робіт з підготовки електровоза до рейса і сполучен­ня екіпірування з технічним обслуговуванням ТО-2.

Розташування шляхів відстою локомотивів повинне забезпечувати, особливо в зимовий час, видачу електровозів під поїзди в порядку чер­говості їхнього прибуття в пункт обороту.

Шляхи стійл для виконання технічних обслуговувань ТО-2, ТО-3 і усіх видів поточного ремонту електровозів повинні бути нівельовані.

Стійла для виконання технічних обслуговувань ТО-2, ТО-3 і поточних ремонтів ПР-1 і ПР-2 повинні мати з зовнішньої сторони знижений рівень підлоги для зручності огляду екіпажа електровоза.

Для виконання технічного обслуговування ТО-3 і поточних рег­ентів ПР-1, ПР-2 депо повинне мати необхідні допоміжні цехи і відділення, що відповідає обладнання і технологічне оснащення, обу­мовлені табелем основного підйомно-транспортного, верстатного і технологічного обладнання, стендів і пристосувань депо.

Депо повинні мати:

- механізовані стійла, що дозволяють проводити вивішування і прокручування колісних пар і тягових електродвигунів, а також зняття і постановку автозчеплень, поглинаючих апаратів, міжвізкових з'єднань, кожухів зубчастих передач, деталей буксового вузла колісних пар, ресор і іншого важкого обладнання;

- верстати для обточування колісних пар без викочування з-під електровоза;

- зварювальні агрегати і пости газового зварювання і різання;

- пристрої для сушіння ізоляції електричних машин;

- пристрої для механізованого дозованого заправлення мастилом вузлів тертя;

- електричні домкрати для підйому кузова;

- скатоопускні канави з підйомниками для викочування і підкатки одиночних колісних пар;

- мостові крани, кран-балки для зняття і постановки колісних пар і тягових двигунів, дахи електровоза, допоміжні машини, пуско-гальмові резистори, струмоприймачі і інше обладнання;

- транспортні засоби (електрокари, автокари, електронавантажувачі, візки);

- засоби технічної діагностики електричних кіл, апаратів, машин, вузлів механічного обладнання, пневматичного й автогальмового обладнання, радіостанцій, автоматичної локомотивної сигналізації й автостопів;

- сучасні контрольно-вимірювальні прилади, інструмент і випробувальні пристрої.

Депо, що проводять поточний ремонт ПР-3 електровозів, додат­ково до переліку обладнання й оснащення по­винні мати потокові лінії або механізовані позиції розбирання і зборки вузлів і деталей, сушильні печі для електричних машин, засоби поверх­невого зміцнення, термічної й електрохімічної обробки, пристрої для механізованого очищення і фарбування кузовів і обладнання, стенд для обкатування колісних пар у зборі з редуктором, випробувальну станцію для випробування електричних машин і апаратів після ремонту.