Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
UER.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
156.67 Кб
Скачать

1. . Вихідні дані та нормативи для розробки графіку руху поїздів.

ГРП- графічне зображення слідування поїздів є основою організації руху, об’єднує в єдине ціле 6 сутність методу спрямованого перебору при розрахунку плану формування поїздів.

Алгоритм розрахунку:

  1. Всі призначення перевіряють на три оптимальних умови ΣNTекмін≥ст. при виконанні умови кінцеві струмені включають до складу обов’язкових. Ефективність , якщо економія вагоно-годин по станції з мін. Значенням Tек більше вагоно-годин на накопичення.

  2. Решта перевіряється на наступну умову ΣNTпер≥ ст (сумарна економія приймається від про слідування всіх наступних без переробки)

  3. Струмені які відповідають НУ не включаються у самостійне призначення, поповнюють більш порожні призначення.

  4. Для подальших розрахунків будують графік. Вершини номери наскрізних призначень наявність дуги між вершинами відповідає умові включення всіх струменів до першого ПФП.

  5. Вершина з номером «0» - формування тільки дільничних призначень.

  6. Розрахуємо вагоно-години на накопичення та переробку вагонопотоку на всіх станціях полігону.

  7. Кількість ребер відповідає кількості наскрізних призначень.

  8. При переході від вершини до вершини від загальних вагоно-годин відокремлюють частину, що є частою економією на виділення першого струменя в окремих призначеннях, якщо загальні витрати зменшуються, то переходять до іншого ребра, якщо зростають, то розрахунки припиняють.

  9. З усіх ПФП обирають ПФ з мін загальними витратами на роботу станції, депо,тягових підстанцій, ПТО вагонів, локомотивів та інше.

Вихідні дані та нормативи для розробки ГРП:

  1. Розміри руху

  2. Норми маси та довжини поїздів по кожній дільниці і в кожному напрямку по категорії поїздів

  3. Розрахункові величини перегонного часу ходу, станційних та між поїзних інтервалів

  4. Норми без переробної роботи локомотивних бригад, об’єм місцевої роботи та прийняті схеми організації розкладу вант роботи на проміжних станціях

  5. Заздалегідь обумовлений час на надання вікон, для ремонту колії і контактної мережі.

ГРП затверджує ген директор УЗ.

2. Порядок розрахунку числа збірних поїздів на дільниці

Для визначення числа збірних поїздів встановлюється густота вагонопотоків на перегонах з урахуванням відчеплення і причеплення на станції в кожному напрямку як завантажених так і порожніх вагонів

Nзб=Nмах зб\mзб , де

Nмахзб-мах густота вагонопотоку

мзб-склад поїзда, вагонів.

Для цього будується діаграма місцевих вагонопотоків дільниці без урахування замаршрутизованих вагонів(або тих, що виводяться окремим локомотивом маршрутизованою групою)

3. Основні показники графіка руху поїздів

ГРП- графічне зображення слідування поїздів, є основою організації руху, об’єднує в єдине ціле роботу станції, депо, тягових підстанції, ПТО вагонів і локомотивів.

ГРП характеризується такими показниками:

1 кількісними – розміри навантаження – вивантаження на дільниці, розміри руху поїздів, вагонообіг станції, пробіги поїздів,вагонів, вантажів.

2 якісними – технічна, дільнична , маршрутна швидкості, коефіцієнт дільничної швидкості,середній добовий пробіг локомотива, обіг пасажирського состава, експлуатаційний та поточний оборот локомотива, простій на станції та інше.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]