Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ST_ta_ZKZ_-_KONTROL_NA_ROBOTA.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
172.03 Кб
Скачать

3 Визначення показників графіку руху поїздів

Дільнична швидкість є одним з найважливіших техніко-економічним показником якості організації руху поїздів. Вона відображає середню швидкість руху поїзхдів між станціями технічного огляду составів та зміни локомотивних бригад, де всі вантажні поїзди мають зупинку. Від неї і більшості залежить оборот вагону та пов`язани з ним потреба рухомого складу для виконання заданого обсягу перевезень.

Дільнична швидкість від рівня ходової та технічної швидкості, а також від витрат часу на зупинки в межах дільниці. Витрати часу викликаються схрещеннями вантажних поїздів між собою та з пасажирськими на одноколійних лініях та обгонами вантажних поїздів пасажирськими на всіх лініях. Ці витрати залежать перш за все, від якості побудови графіку руху поїздів. Найважливішим показним, що характеризує якість складання графіку руху, є коефіцієнт швидкості, що представляє собою відношення дільничної швидкості Vу до ходової Vх або до технічної Vт :

, або .

Коефіцієнт дільничної швидкості залежить від:

- розмірів руху вантажних та пасажирських поїздів, з зростанням яких кількість зупинок а відповідно і витрати часу на них зростає;

- відповідність швикостей руху вантажних та пасажирських поїздів, що впиливютьна кількість обгонів;

- частота розташування роздільних пунктів, що дозволяють здійснювати схрещення та обгони поїздів (зі зротанням кількісті роздільних пунктів на дільницях при тих же самих умовах зменшують зупинки поїздів при схрещеннях та обгонах);

- станційні інтервали, що безпосередньо визначають мінмімальну тривалість зупинки поїздів.

Дільничну швидкість можна визначити за формулою:

,

де - поїздо кілометри при слідуванні в обох напрямках;

- поїздо-години при слідуванні в обох напрямках.

Відповідно технічну швидкість можна визначити як:

,

де - поїздо кілометри при слідуванні в обох напрямках без урахування зупинок;

Для визначення дільничної та технічної швидкості на дільнці г-к згідно побудованого графіку руху складемо допоміжну таблицю 2.1

Таблиця 2.1 – Визначення витрат часу на переміщення

Номер. Поїзду

Час відправлення

Зупинки, хв

Час прибуття

Час в русі,

год

Поїздокі-лометри

В непарному напрямку

Підсумок

В парному напрямку

Підсумок

Парк локомотивів, що знаходиться в експоуатації визначається діленням суми загального часу роботи локомотивів на добовий бюджет часу.

.

Загальний час роботи локомотивів складається з роботи у голові поїздів , при кратній тязі , при окремому слідуванні та простою в пунктах основного та зворотонього депо .

Середньодобовий пробіг локомотивів знаходиться за формулою:

,

де - загальний лінійний пробіг локомотива, який складається з пробігу у голові поїздів, , пробігу при кратній тязі, пробігу у підштовхуванні та окремого слідування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]