Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 курс_ПодатковаСистема укр.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
1.36 Mб
Скачать

Практичні завдання

Завдання 54.

Оклад Віталія Сованова - помічника головного бухгалтера підприємства становить 2400 грн. на місяць. Визначити розмір заробітної плати, яку отримає Віталій після утримання з його доходу всіх податків та зборів.

Завдання 55.

Громадянин Сорокін Олексій отримав спадщину від двоюрідної бабусі - квартиру у м. Полтава, вартістю 250 000 грн. Визначити, яку суму податку на доходи фізичних осіб повинен він сплатити до бюджету.

Завдання 56.

Підприємство нарахувало своєму працівнику заробітну плату у сумі 1500 грн. Визначити суму єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб, що будуть утримані із його заробітної плати.

Завдання 57.

Оклад Карпенко О. Л. – бухгалтера ТОВ «Призма» складає 12400 грн. за місяць. Визначити розмір заробітної плати, яку отримає Карпенко О. Л. після утримання податків і зборів з її доходу, якщо Карпенко О. Л. одинока мати чотирьох дітей.

Завдання 58.

ПАТ «Родус» нарахувало свої працівникам заробітну плату за основним місцем роботи в наступних розмірах:

  • Карпин Н. О. - 1610 грн.;

  • Городяк Г. Л. - 2650 грн.;

  • Рудяк П. Р. - 7095 грн.;

  • Оведов В. Д. – 18100 грн.

Визначити суму заробітної плати до видачі.

Завдання 59.

Кушник Н. Е. працює в приватній фірмі менеджером та одержує заробітну плату 3240 грн. Вона виховує двух доньок (21 рік та 9 років) та сина (13 років). Визначити суму єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб та заробітну плату, що підлягає видачі.

Завдання 60.

Працівнику сільськогосподарського підприємства нарахована зарплата 1500 грн. за травень 2013 року та нарахована премія за результатами роботи у першому кварталі 750 грн. Визначити суму доходу працівника, що підлягає видачі. Дане підприємство є платником фіксованого сільськогосподарського податку.

Завдання 61.

Фізична особа, що має постійне місце проживання в Україні, одержала у звітному році 30 000 грн доходу від основного місця роботи у вигляді заробітної плати (2 500 грн за місяць). Крім того, за договором цивільно-правового характеру у травні місяці отримала авторську винагороду в розмірі 1 925 грн.

У червні було отримано іноземні доходи із США у обсязі 5 000 дол. з яких був утриманий податок у розмірі 850 дол., що підтверджено довідкою податкового органу м. Лос-Анжелес.

У вересні був реалізований автомобіль вартістю 13 500 дол. та частину будинку загальною площею 125 м2 і вартістю 600 000 грн.

Додатково щомісячно вказана особа отримує депозитні надход­ження від вкладу комерційному банку ПриватБанк у обсязі 650 грн та в грудні дивіденди від акцій – 1 100 грн.

Розрахувати суми сплаченого податку на доходи за кожною опера­цією, річну суму податку, податкове навантаження. На основі отриманих розрахунків скласти Декларацію про майновий стан та доходи.

Завдання 62. 

Мати багатодітної родини, у якої троє неповнолітніх дітей, отримує щомісяця за основним місцем роботи заробітну плату у розмірі 2 990 грн, а батько – 2 180 грн.

Пояснити умови застосування податкової соціальної пільги, описати механізм її використання, здійснити всі утримання із заробітної плати.

На основі здійснених розрахунків заповнити Декларацію про майновий стан та доходи для обох батьків, при цьому слід врахувати, що найстарший син навчається на другому курсі Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» за напрямом підготовки «Фінанси і кредит» (вартість навчання складає 7250 грн за навчальний рік). З’ясувати можливість застосування податкового кредиту на навчання.