Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NK_Menedzhment1.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
817.66 Кб
Скачать

Тест 8.

Який зміст вкладається у поняття “стиль керівника”?

  1. це – гнучка манера поведінки керівника щодо співробітників, яка змінюється в часі залежно від ситуації і виявляється в способах виконання управлінських робіт підпорядкованих керівнику співробітників;

  2. це – сукупність прийомів цілеспрямованого впливу керівника на працівників для забезпечення скоординованих дій;

  3. це – сукупність типових і відносно стабільних методів впливу керівника на підлеглих з метою ефективного виконання управлінських функцій і тим самим завдань, які стоять перед організацією;

  4. немає вірної відповіді.

Тест 9.

Як співвідносяться між собою категорії «повноваження» та «влада»:

  1. вони ідентичні;

  2. влада частково визначається повноваженнями;

  3. повноваження визначаються владою.

Тест 10.

Вплив – це:

  1. можливість впливати на поведінку інших людей;

  2. формально санкціоноване право впливати на підлеглих;

  3. така поведінка однієї особи, яка вносить зміни в поведінку інших осіб;

  4. здатність вливати на інших людей.

3. Інформаційні джерела

Для засвоєння матеріалу з питань самостійної роботи слід використати літературні джерела [2,6,17,27,34,37], періодичні видання та ресурси Інтернету.

Тема 10. Оцінка ефективності управління діяльністю підприємства

    1. Алгоритм вивчення теми

Дана тема розглядає сутність категорій «ефект» та «ефективність діяльності підприємства», «ефективність управління»; характеризує концепції визначення ефективності діяльності організації та ефективності управління; розглядає підходи до оцінки організаційної ефективності, ідентифікує ключові елементи системи оцінки ефективності; розкриває поняття «конкурентноздатність підприємства».

Для розгляду даної теми Вам необхідно:

1. Прослухати лекцію № 10 на тему «Оцінка ефективності управління діяльністю підприємства» і законспектувати основні питання лекції:

1. Сутність поняття ефективності управління і діяльності організації, методологічні підходи щодо її визначення.

2. Основні критерії, показники і методологія оцінки ефективності управління.

3. Соціальна ефективність управління.

4. Управління підприємством в умоваї конкуренції.

2. Підготуватись до практичного заняття № 17 для чого опрацювати основні літературні джерела і підготуватись до розгляду питань для обговорення; опрацювати додаткові літературні джерела і підготувати питання для самостійного вивчення; виконати практичні завдання з теми; підготуватись до тестування по темі і виконати завдання для самостійної роботи.

3. Під час роботи на практичному занятті Вам необхідно взяти участь у обговоренні основних питань і звернути увагу на те, що ключовими аспектами теми є: визначення рівня ефективності управління організацією; ситуаційний зміст категорії «організаційна ефективність»; основні концепції організаційної ефективності та їх загальна характеристика; підходи до оцінки ефективності управління.

4. Контроль знань по темі буде проводитись відповідно до встановленого порядку і критеріїв оцінювання знань студентів як за обговорення основних питань, доповнень, питань для самостійного вивчення та за виконання практичних завдань, завдань для самостійної роботи (як під час семінарського заняття так і за окремим графіком під час консультацій), так і за результатами заключного тестування по темі під час семінарського заняття.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]