Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
108
Добавлен:
09.05.2015
Размер:
475.65 Кб
Скачать

Програма моніторингу на 2006 рік*

В Програмі Моніторингу на 2006 рік розміщено наступні речовини:

1. Стимулятори:

а ) Виключно на змаганнях : Бупропіон/ Bupropion, кофеїн/ caffeine , фенілепрін/ phenylephrine , фенілпропаноламін/ phenylpropanolamine , піпрадрол/ pipradrol , псеудоефедрін/ pseudoephedrine , сінепрін/ synephrine .

b) Поза змаганнями: Адрафініл/ аdrafinil, адреналін/ adrenaline , амфепрамон/ amfepramone , аміфеназол/ amiphenazole , амфетамін/ amphetamine , амфетамініл/ amphetaminil , вензфетамін/ benzphetamine , бромантан/ bromantan , карфедон/ carphedon , клобензорекс/ clobenzorex , кокаїн, ціклазодон/ cyclazodone , діметіламфетамін/ dimethylamphetamine , етіламфетамін/ etilamphetamine , етілефрін/ etilefrine , фенбутразат/ fenbutrazate , фенкамфамін/ fencamfamin , фенкамін/ fencamine , фенетілін/ fenetylline , фенфлурамін/ fenfluramine , фенпропорекс/ fenproporex , фирфенорекс/ furfenorex , мефенорекс/ mefenorex , мефентермін/ mephentermine , мезокарб/ mesocarb , метанфетамін (Д)/ methamphetamine (D-), метіленедіоксіамфетамін/ methylenedioxyamphetamine , метіленедіоксіметамфетамін/ methylenedioxymethamphetamine , метілфенідат/ methylphenidate , модафініл/ modafinil , норфенфлурамін/ norfenfluramine , парагідроксіамфетамін/ parahydroxyamphetamine , пемолін/ pemoline , пентетразол/ pentetrazol , фендіметразін/ phendimetrazine , фенметразін/ phenmetrazine , фентермін/ phentermine , пролінтан/ prolintane , стрихнін/ strychnine .

2. Наркотики:

Виключно на змаганнях : співвідношення морфію/ кодеїну

________

* ВАДА стаття (4.5) Коду: “ВАД A , в консультації з іншими Сторонами, що підписали документ, і урядами, повинна встановити програму моніторингу щодо субстанцій, яких немає у забороненому списку, але які ВАДА бажає контролювати для того, щоб знайти зразки зловживання їх у спорті.

Наведені вище офіційні документи, які створюють правове підґрунтя антидопінгового контролю в Україні, передусім є регламентуючими документами, які регулюють певні правовідносини, які виникають при проведенні антидопінгового контролю. Для того ж, щоб читач здобув певну інформацію безпосередньо про процедуру організації та проведення антидопінгового контролю, наведемо текст Довідника для спортсмена з антидопінгового контролю, який було підготовлено Всесвітнім антидопінговим агентством. Хоч цей документ не носить офіційного характеру, ознайомлення з його змістом дозволить наочно представити процедури, які проводяться при анти допінговому контролі.

Довідник для спортсмена з антидопінгового контролю всесвітнього антидопінгового агенства

МЕТА ДОВІДНИКА

Допінг суперечить духу спорту, підриває довіру до нього суспільства і наражає на небезпеку здоров’я спортсменів.

Задача довідника - інформувати спортсменів про Всесвітній антидопінговий Кодекс, їх права та обов’язки при проведенні допінг-контролю.

ЩО ТАКЕ ВАДА?

Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) було створене у листопаді 1999 року за сумісною ініціативою спортивних організацій і урядів з метою підтримання розвитку спорту, вільного від допінгу.

ВАДА координує зусилля по боротьбі з допінгом у спорті на національному і міжнародному рівнях через освітні та інформаційні програми, а також проведення наукових досліджень.

ВАДА координує різні наукові програми, виділяючи мільйони доларів на дослідження заборонених в спорті речовин і методів.

ВАДА також займається підготовкою і розповсюдженням матеріалів по боротьбі з допінгом, призначених для спортсменів будь-якого віку в різних країнах світу.

ВАДА проводить програми тестування поза змаганнями. Ці програми служать доповненням до тих програм тестування, які здійснюють міжнародні спортивні федерації і національні антидопінгові організації.

З 1 січня 2004 року ВАДА займається акредитацією лабораторій по всьому світу, підготовкою і публікацією забороненого списку.

Соседние файлы в папке Методические материалы для студентов