Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив2 / курсач docx180 / Kursach_VIKA.docx
Скачиваний:
68
Добавлен:
07.08.2013
Размер:
337.51 Кб
Скачать

Розділ VI. Розрахунок залізничного транспорту

Кар’єрний транспорт призначений для переміщення гірської маси від забоїв до пунктів розвантаження. Він являється зв’язком в технологічному процесі. Від чіткої роботи кар’єрного транспорту залежить ефективність розробки родовища. Трудомісткість процесу переміщення дуже висока, а затрати на транспорт і зв’язані з ним допоміжні роботи складають 45-50%, а в окремих випадках 65-70% загальних затрат на видобування. Специфіку гірських робіт обумовлюють наступні основні властивості роботи кар’єрного транспорту:

  • значний об’єм і скупченість переміщення кар’єрних вантажів при відносно невеликій відстані транспортування;

  • періодичне переміщення транспортних комунікацій в зв’язку з постійним зміненням положення пунктів завантаження і розвантаження гірської маси;

  • рух в відбувається як правило з подоланням значних підйомів.

  • підвищена міцність і потужність двигунів транспортного обладнання, що визнана великою щільністю, підвищеною міцністю , абразивністю, неоднорідною кусковитістю горської маси.

Інтенсивність роботи кар’єрного транспорту характеризується вантажообігом кар’єру, який визначається кількістю вантажу, переміщуваного в одиницю часу. Масштаб гірських робіт на кар’єрі визначається величиною вантажообігу. Він складається з об’ємів перевозок розкривних порід і корисних копалин. Основний об’єм в вантажообігу звичайно складають розкривні породи.

На кар’єрах для переміщення гірської маси використовується різні види кар′єного транспорту з яких основними являються залізнодорожний, автомобільний і конвеєрний. Вибір раціонального виду транспорту для конкретних умов визначається з фізико-технічних і хімічних властивостей розроблюваних порід, умовами залягання корисної копалини, кліматом, вантажообігом і відстанню транспортування, типом і параметрами вантажного обладнання, терміном існування кар’єра.

Раціональна область використання різних видів кар’єрного транспорту залежить від їх технічних і технологічних параметрів і умов залягання родовища.

Залізничний транспорт вигідно використовувати в кар’єрах з великим річним вантажообігом при значній довженні транспортування. До основних переваг залізничний транспорту слід віднести невеликій розхід електор енергії, можливість забезпечення практично будь якої величини вантажообігу при любій відстані перевезення.

6.1 Необхідна місткість (кількість ковшів що розвантажується в 1 думпкар )

м3

6.2 Маса породи яка перевозиться одним думпкаром

6.3 Кількість думпкарів в потязі

зчепна вага тягового агрегату кН

коефіцієнт зчеплення (0,18-0,34 )

питомий опір руху потягу

керуючий підйом

маса локомотива

маса вагону (тари)

маса вантажу

Приймаємо 8 штук

6.4 Тривалість рейсу потягу

тривалість завантаження потягу

тривалість розвантаження

6.5 Кількість рейсів усіх потягів на добу що забезпечить добовий вантажообмін кар’єру

коефіцієнт

6.6 Кількість робочих потягів що працюють в кар’єрі

тривалість роботи транспорту на добу

-пропускна здатність перегону:

для одношляхового перегону:

пар потягів/добу;

Провізна здатність перегону визначається за формулою:

,т/год.

т/год

Соседние файлы в папке курсач docx180