Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab_r_GOTOVI.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
150.53 Кб
Скачать

5. Зробити висновок

Рекомендована література: Поліщук В.П. „ Більництво" - Л: Вища школа - 2001р.

Хід аналізу

1. Характеристика формування стільникових бджолиних пакетів. Пакети формуються з сильних здорових сімей з метою продажу. Стільникові бджолині пакети можуть складатися від трьох до шести рамок. Стільники з розплодом завжди повинні покривати медовопергові рамки.

2. Оглянути гніздо. Одночасно з відшукуванням матки звертаємо увагу на потрібний розплід. При перенесенні рамки з маткою у переносний ящик слідкуємо, щоб вона не впала на траву.

3. Сформувати бджолиний пакет. Відібрані нами рамки з розплодом ставимо по центрі. По - боках медовопергові рамки.

4. Записати результати в журнал.

5. Висновок

Лабораторно - практична робота №1Н~~~-

Тема: Формування безстільникових бджолиних пакетів. Мета: Навчитися формувати без стільникових бджолиних пакетів. Принцип методу: Метод грунтується на бджолиних пакетах. Обладнання: кліточка для матки, пакет для бджіл, рамки з джолами, лійка, банка з кормом, халат, сітка на обличчя, журнал.

Завдання:

1. Охарактеризувати формування бджолиних пакетів

2. Підготовити без стільникові, пакети для формування бджолиних сімей.

3. Зробити висновок

Рекомендована література: Поліщук В.П. „Бджільництво" -Тименський П.У.

Хід роботи

1. Формування бджолиних пакетів грунтується на відібрані 4-6 рамок (близько 1,3 кг) із бджолами, струшуючи їх у пакет із кормами, а потім пересаджують у підготовлений вулик.

2. Вибирають 4*6 рамок з бджолами (1,301,4 кг) зструшують у пакет ставлять корма, потім пересаджують бджіл у підготовлений вулик.

3. Висновок

Лабораторно - практична робота f$~~ ./>-Тема: Складання календарного плану ведення маток. Мета: Навчитися складати календарний план ведення маток Принцип методу: Метод ґрунтується на веденні маток за календарним планом. Обладнання: ручка, журнал. Завдання:

1. Охарактеризувати календарний план ведення маток.

2. Виведення маток за календарним планом

3. Зробити висновок Рекомендована література: Поліщук в.П.

Хід роботи

1. Охарактеризувати календарний план ведення маток. Маючи календарний план ведення маток. Маючи календарний план ми знатимемо коли вийде матка. Виводимо маток для збільшення бджолиних сімей. Завдяки календарному плану знаємо коли виводити маток.

2. Виведення маток за календарним планом.

Процес виведення маток починається при зацвітанні медоносів. Записуємо коли було положене яйце, щоб визначити коли вийде матка з маточника.

3. Висновок.

Лабораторна робота Ш£6~~~ ^7 Тема; Підготовка бджолиних сімей до виведення маток та трутнів. Мета: Навчитися підготовлювати сім'ї - виховательки. Принцип методу; Метод грунтується на формуванні сімей -виховательок

Обладнаний: Халат, сітка на обличчя, димар, стамеска, переносний ящик, вулики з бджолиними сім'ями. Завдання:

1. Охарактеризувати сім'ю - виховательку

2. Підготовити бджолині сім'ї до постановления племінного матеріалу

3. Зробити висновок

Рекомендована література:

Поліщук В.П. « Бджільництво» - Л; Вища школа - 2001 р.

Хід аналізу

1. Характеристика сім'ї - виховательки, Сім'я - вихователька може бути з повним або не повним осеротінням. Ці сім'ї використовують на пасіках з метою виведення маток та трутнів.

2. Підготовка бджолиних сімей. За 3-6 годин до підготовки племінного матеріалу, бджолину сім'ю, підготовлюють -відбирають матку або тримають її за роздільною решіткою. Перед поставкою племінного матеріалу переглянути сім'ю на наявність свищових маточників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]