Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Desktop_1 / Курсак ПТПС / Ромашко / 2 розділ (рамка).docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
261.08 Кб
Скачать

2.10 Основні вимоги до підприємств технічного сервісу

Підприємства технічного сервісу повинні задовольняти наступним вимогам: юридичним, технологічним, виду послуг, доступності послуг, якості, обслуговування заказника (клієнта), кадровому забезпеченню, екологічним і економічним вимогам.

Юридичні вимоги. Наявність ліцензії, сертифікатів, наявність юридичної адреси. В відповідності із «Правилами пред’явлення послуг по технічному обслуговуванню і ремонту» всі підприємства технічного сервісу зобов’язані мати вивіску з зазначенням профілю і форм організації їх діяльності, фірмового найменування і юридичної адреси, а також вивіску з зазначенням режиму роботи.

Технологічні вимоги: наявність технологічного обладнання, пристроїв, інструменту; наявність нормативно-технічної документації на виконання робіт; наявність технічних умов на технічне обслуговування і ремонт; наявність прейскуранта на роботи, що виконуються, наявність системи контролю якості робіт, що виконуються.

Види і доступність послуг, зручність місця розміщення і під’їзду до підприємства; наявність паркування; наявність і доступність зовнішньої реклами і режиму роботи; число робочих днів на тиждень.

Якість обслуговування. Загальна культура персоналу і його загальний вид; наявність інформації про персонал; зовнішній вид будівель, стан території і виробничих дільниць; середня тривалість прийняття об’єкту в ремонт, перебування в ремонті і видачі з ремонту; наявність обладнаних приміщень для заказника.

Висновок. В розрахунково-проектному розділі розраховано загальну трудомісткість робіт по підприємству, а також розподілено її по видам робіт, річні фонди часу робітника і обладнання. За результатами розрахунків загальна кількість працівників становить 50 чоловік.

Визначено основні показники виробничого процесу. Проведено розрахунок основних і допоміжних площ і після уточненого розрахунку площ прийнято виробничий корпус площею 1728 м2. Підібрано і розміщено обладнання.

Розглянуто питання охорони праці і навколишнього середовища, наведено основні вимоги до сервісних підприємств.

Соседние файлы в папке Ромашко