Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДЗ з тур.подорожі.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.05.2015
Размер:
55.13 Кб
Скачать

Фестивалі та виставки

Пізньої осені на гавайському Великому острові проводиться щорічний Фестиваль Кава. Більше тридцяти святкових заходів заплановано на ці дні. У їх числі − Міжнародний парад ліхтариків, виставки-продаж виробів народної творчості в селі мистецтв, дегустація та конкурси кращих рецептів приготування кави та багато іншого.

3.2 Курорти Таїланду

Бангкок − це не просто столиця Таїланду, це головні ворота в країну. Він розташований на березі великої ріки Чаупхрая, в декількох кілометрах від Сіамської затоки. Повна назва міста − Крунгтеп Маха Накорн В даний час він є одним з найбільших міст світу, вдало поєднуючи в собі все краще старе і нове. Тут поєднується повага до давніх традицій і вплив індустріального та комерційного прогресу.

Крабі − це білосніжні коралові пляжі островів і золотисті пляжі узбережжя, це кришталево-прозора вода Індійського океану, вічнозелені крейдяні скелі, що підносяться прямо з води, багатобарвний чудовий світ коралових рифів, зарості високих кокосових пальм, що досягають смуги прибою, дивовижний свіжий океанський бриз, напоєне ароматами моря і парами йоду, гігантські морські черепахи, величезні, позбавлені клешнів лангусти, мільйони різнобарвних морських риб, що підпливають до самого берега, чудові картини тропічного заходу. Курорт Крабі розташований на межі з Малайзією − найкрасивіша провінція Південного Таїланду.

Пхукет – по праву вважається тропічним раєм. За формою він нагадує неправильну перлину. Слово "пхукет" в перекладі з малайської мови означає "гора". І, дійсно, на відстані Пхукет схожий на гору, що піднімається прямо з моря. Цей курорт є одним з найбільш престижних курортів світу, який славиться екзотичною природою, білосніжними кораловими пляжами, багатим підводним світом і найвишуканішою в Таїланді морською їжею. Острів Самуї змагається з островом Пхукет як найпопулярніший морський курорт Таїланда. Самуї − казковий острів, мрія, що стала реальністю. Буйна пишна рослинність, чудові білі пляжі, омиваються теплими водами Cіамської затоки, блакитне небо − просто тропічний рай!

Паттайя ̶ один з найпопулярніших курортів Таїланда. Паттайя - велике курортне місто, розташоване всього в 3-х годинах їзди на південь від Бангкока на узбережжі Сіамської затоки. Назва "Паттайя" походить від назви сильного вітру з південного заходу, який приходить в цей район на початку сезону дощів. Цей всесвітньо відомий морський курорт по праву називається "Рів'єрою Таїланду", "Перлиною Східного узбережжя".[7]

Висновок

Курорт − це освоєна природна територія на землях оздоровчого призначення, що має природні лікувальні ресурси, необхідні для їх експлуатації будівлі та споруди з об'єктами інфраструктури, використовується з метою лікування, медичної реабілітації, профілактики захворювань та рекреації і підлягає особливій охороні. Курортно-рекреаційні заклади це спеціалізовані заклади короткочасного (щоденного, щотижневого) та тривалого розміщення людей, призначені для задоволення їхніх рекреаційних потреб (лікувально-оздоровчих, культурно-освітніх і спортивних).

Більшість курортів України, що мають кілька лікувальних факторів, відносять до курортів змішаного типу: бальнеогрязевих, бальнеокліматичних, кліматобальнеогрязевих. В Україні діє багатофункціональна система санаторно-курортного обслуговування населення. Санаторно-курортне лікування здійснюють санаторії, санаторії-профілакторії, лікувальні бази, пансіонати з лікуванням.

Україна має різноманітні природні лікувальні ресурси, сприятливі для розвитку санаторно-курортної справи.

Зараз у країні діє багатофункціональна система санаторно-курортного обслуговування населення. Санаторно-курортне лікування на основі кліматичних, бальнеологічних і грязевих природних ресурсів здійснюють санаторії, санаторії-профілакторії, лікувальні бази, пансіонати з лікуванням.

В Україні діють 482 санаторії, 404 санаторії-профілакторії, 1961 база відпочинку, 257 пансіонатів, 46 будинків відпочинку та 66 пансіонатів з лікуванням. Загальна місткість санаторно-курортних закладів у 2004 р. становила майже 400 тис. місць.Усього у 2004 р. в країні налічувалось більше 4,5 тис. організацій розміщення туристів (625 тис. місць). Загальний обсяг інвестицій у рекреаційну галузь у 2002 р. склав 378 млн. грн, консолідований обсяг туристичних послуг - 3,2 млрд грн.

В Україні діє 45 курортів міжнародного і загальнодержавного значення та 13 курортів місцевого значення.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Переліку населених пунктів, віднесених до курортних" від 15.12.1997 р. №1391, до курортних населених пунктів належать 259 міст, селищ і сіл України.

Курортні поселення нашої держави зосереджені, здебільшого, у Причорноморсько-Приазовській курортній зоні та Карпатському туристичному реґіоні. Зазвичай, курортні центри України відносять за розмірами до невеликих із людністю 10-50 тис. осіб.

Найбільшою популярністю у населення користуються райони Південного берега, включно з Гірським Кримом, узбережжя Чорного й Азовського морів та Карпати.

Виходячи з висновку даної роботи, можна сказати, що курортна справа в Україні більшою мірою має лікувальний характер. Найпопулярнішим гірськолижним курортом в Україні є Буковель, який має високий рівень обслуговування. Світові курорти характеризуються великим спектром туристичних послуг, різними видами екстремального туризму, високим рівнем розвитку інфраструктури та наявністю кваліфікованих спеціалістів.