Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetIKTukr2.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
1.02 Mб
Скачать

Засвоєння індивідуального настроювання органів управління

Мета роботи: 1. Освоїти індивідуальне настроювання органів управління.

2. Навчитися формувати склад елементів управління в

діалоговому вікні Свойства:Экран.

3. Навчитися управляти автоматичним завантаженням додатків.

4. Ознайомитися з можливостями настроювання дій,

виконуваних з типами файлів.

До початку виконання завдань бажано ознайомитись з матеріалами: [1] – с.с. 139-141 , 146-148; [3] – с.с. 32-36, 64-69, 124.

  1. Настроювання властивостей миші

1.1. Відкрийте діалогове вікно Свойства: мышь (Пуск/Настройка/Панель управления/Мышь).

1.2. Клацніть двічі на елементі управління Область проверки. Переконаєтеся, що при подвійному щиглику елемент спрацьовує, а при двох окремих щигликах із тривалим інтервалом — ні.

1.3. Методом перетаскування перемістіть движок Скорость двойного нажатия в крайнє праве положення. Переконаєтеся, що при цьому інтервал часу між двома окремими щигликами, що утворюють подвійний щиглик, надмірно занижений і виконати подвійний щиглик дуже важко.

1.4. Перемістіть движок у крайнє ліве положення і переконаєтеся в тому, що два окремих щиглики інтерпретуються як подвійного щиглика.

1.5. Експериментально виберіть найбільш зручне для себе положення движка. Наведіть ескіз обраного положення движка.

1.6. Відкрийте вкладку Перемещение.

1.7. Зменшіть чутливість миші, перемістивши движок Скорость перемещения указателя в крайнє ліве положення. Клацніть на кнопці Применить.

1.8. Розтащуйте покажчик миші приблизно в центрі екрана. Не відриваючи зап'ястя від поверхні столу, посувайте мишу в напрямку догори — донизу. Переконаєтеся в тому, що покажчик миші не досягає лівого нижнього і правого верхнього кутів екрана.

1.9. Перемістіть движок Скорость перемещения указателя в крайнє праве положення. Клацніть на кнопці Применить.

1.10. Переконаєтеся в тому, що покажчик миші можна провести від лівого нижнього до правого верхнього кутів екрана, не відриваючи зап'ястя від поверхні столу.

1.11. Експериментально виберіть найбільш зручне для себе положення движка. Після кожної зміни його положення не забувайте задіяти командну кнопку Применить. Наведіть ескіз обраного положення движка.

1.12. Закрийте діалогове вікно Свойства: мышь.

2. Настроювання оформлення Рабочего стола, робота з Проводником, пошуковою системою Windows 98 і Корзиной

2.1. Включіть комп'ютер, дочекайтеся закінчення завантаження операційної системи. Клацніть правою кнопкою миші на вільному від значків місці Робочого столу.

2.2. Виберіть у контекстному меню пункт Свойства — відкриється діалогове вікно Свойства: Экран. Переконаєтеся в тому, що відкрито вкладку Фон.

2.3. У списку Рисунок рабочего стола виберіть рисунок Дерев’я в снегу. Клацніть на кнопці ОК. Переконаєтеся в тому, що фон Рабочего стола змінився.

2.4. Повторіть пункти 2.2-2.3, змінюючи на вкладці Фон спосіб розташування фонового рисунка за допомогою списку, що розкривається Расположить. Визначити, як впливають на оформлення екрана способи Растянуть, По центру і Рядом.

2.5. Повторіть пункти 2.2-2.3, вибравши як фоновий рисунок об'єкт і спосіб розташування задані викладачем.

2.6. Запустіть програму Проводник .

2.7.Із Проводника запустіть пошукову систему Windows 98 (Сервис/Поиск/ Файлы и папки).

2.8.За допомогою пошукової системи визначте, де зберігаються фонові рисунки Рабочего стола. Для цього в полі Имя введіть назву об'єкта: Деревья в снегу, у полі Где искать встановіть позначення жорсткого диска (С:) і переконаєтеся в тому, що встановлено прапорець Включая вложенные папки. Запустіть процес пошуку щигликом на командній кнопці Найти.

2.9.Коли об'єкт Деревья в снегу буде знайдений, на панелі результатів пошуку буде показане його місце розташування.

2.10. Закрийте вікно пошукової системи і поверніться до вікна Проводника. На лівій панелі розшукайте і розкрийте папку, знайдену в п.2.9. Користуючись смугою прокручування, розшукайте на правій панелі об'єкт Деревья в снегу. Подивіться, у якому форматі зберігаються цей і інші фонові рисунки і візерунки Рабочего стола.

2.11. Змістіть вікно Проводника на Рабочем столе так, щоб був видний значок Корзина.

2.12. Перетягніть значок Деревья в снегу з правої панелі Проводника на значок Корзина. Відповісти ствердно на запит системи про доцільність видалення об'єкта в Корзину.

2.13. Згорніть (не закриваючи) вікно Проводника щигликом на кнопці, що згортає.

2.14. Відкрийте вкладку Фон діалогового вікна Свойства: Экран (див. п. 2.2).

2.15.Переконаєтеся в тому, що в списку Фоновый рисунок рабочего стола відсутній рисунок Деревья в снегу.

2.16.Відкрийте Корзину подвійним щигликом на її значку.

2.17.Відновіть об'єкт Деревья в снегу за місцем попереднього збереження (виділити об'єкт і дати команду Файл/Восстановить).

2.18.Відкрийте вкладку Фон діалогового вікна Свойства: Экран і переконаєтеся в тому, що в списку Фоновый рисунок рабочего стола присутній рисунок Деревья в снегу.

2.19.Закрийте усі відкриті вікна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]